• Telis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi fortsätter på vår åttiofjärde (eller nåt sånt) tråd - under tre års tid har vi hunnit prata om det mesta. Det vi alla (möjligen med ett undantag ) har gemensamt är vår längtan efter barn. Vissa har hunnit skaffa sig flera stycken under åren, andra väntar fortfarande. I stort sett alla sätt att få barn på (utom att stjäla ett på Ikea) är snart representerade här i tråden.

    Men även om barnpratet är den röda tråden så är det ofta minst lika roligt att diskutera eventuella husköp, middagsplaner, vintips, snuskiga ord och Boris Becker och hans färg på ... eh, den lilla kalufsen.

    Så, nu fortsätter vi babblet. Ska vi inte försöka se till att den här tråden spränger 10.000-strecket i antal inlägg? Den förra tråden var såååå nära och vi har lyckats förr.

    Den förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3389838.html

  • Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor
  • Oupsie

    MSW, hittade i ett PDF-dokument med instruktioner för skriv- och refernsanvisningar från Malmö Högskola:

    Där står:
    "I vissa kursuppgifter uppmanas studenterna att hänvisa till föreläsningar. Detta rekommenderas emellertid inte i examensarbetet, vilket är ett arbete som publiceras och sprids
    utanför högskolan. Det kan vara svårt och ibland omöjligt för läsaren att i sådana fall spåra och följa upp en föreläsningsreferens. Vi rekommenderar därför att i första hand
    hänvisa till tryckta källor. Men i kursuppgifter som inte publiceras kan föreläsningar refereras enligt följande i brödtext: Ex.: Enligt en föreläsning om barnens rättigheter (Asp, 2003-12-12) finns det goda skäl?

    I referenslistan samlas föreläsningsreferenserna under en särskild rubrik (se avsnitt 2.3)"

    www.mah.se/upload/LUT/Enheter/LFH/BUV/Skrivreferbuv.pdf

  • FruCicci

    Bs, vet inte... vi avvaktar lite och som sagt innan nu kommer vi ev lägga oss lägre och motivera det med att det är mycket som behöver renoveras...

  • viktualia

    MSW - jag hade skrivit Efternamn, Förnamn Föreläsningensnamn (i kursiv) Föreläsning 2009-10-06 Högskolans namn.

    Då blir det extra tydligt. Anmärkning kanske du kan få, men då lär väl rättande lärare berätta varifrån tabellen kom i så fall. Jag tycker att du gjort vad du kunnat om du skriver som ovanstående!

    ... och jepp... jag har läst fööööör länge och dessutom jobbat på ett univ.. håhåjaja... skönt att det är över... hihihi!

    Ore - om ungen kommer ut den 13/11 så får h*n samma födelsedag som min fostersyrra = turdag!!!

  • Oupsie

    Har aldrig förstått mig på Harvardsystemet Tycker att Oxfordsystemet är så mycket smidigare att använda men det är väl en vanesak.

  • MSW

    Oupsie: Publiceras ska den inte, så då borde det väl vara ok!

    Vickan,Oupsie och Ore: Tack så hemskt mycket för hjälpen!

    Och om jag inte har gjort absolut helt fel, har jag två chanser att få tillbaka den med kommentarer att rätta till för att få godkänt!

    Så nu gör jag så här så får det bära eller brista!

  • MSW
    Oupsie skrev 2009-10-23 11:35:59 följande:
    Har aldrig förstått mig på Harvardsystemet Tycker att Oxfordsystemet är så mycket smidigare att använda men det är väl en vanesak.
    Ja, det är det säkert, och jag som inte har någon erfarenhet alls av verken det ena eller det andra så är de nog ungefär lika krångliga!
  • snaily

    Åååå har droppat ivf-bomben i ett mail till min syster, som hittills inte vetat nånting om våra försök - har varit kluven till att berätta för familjen men nu är det gjort. Blev alldeles gråtmild bara av att skriva mailet, usch. Tänker fortsätta hålla föräldrarna utanför tills vidare, dock, de är inte världens mest pedagogiska/förstående och jag orkar inte med några frågor från dem i nuläget.

  • Oupsie

    BS, min kompis har en kanin och när vi är där och hälsar på så släpper min hund inte kaninen med blicken. Jag vågar inte lita på att hon inte skulle göra något med den stackars kaninen om hon hade möjlighet . Hon sitter i flera timmar och bara stirrar på kaninen. Tänk om hon kunde ha den uppmärksamheten på mig när vi är på appellplan .

  • Oupsie

    Snaily, det kanske kan vara skönt att ha någon i familjen att prata med. Kram!

  • Oupsie

    *läser i kapp lite*

    Jag instämmer också i hurraropen för svenska kyrkans beslut. Läste en artikel i Aftonbladet för ett par dagar sedan som jag tyckte var bra. www.aftonbladet.se/kultur/article5992089.ab

    Vickan, blir lite nyfiken på vilka samfund du är med i. Är själv med i svenska kyrkan men min man släkt är med i ett annat samfund. Undrar vad de säger om svenska kyrkans beslut? Har tyvärr inte fått intrycket att de har så högt i tak i sin organisation om man säger så. Å andra sidan så är det ett ganska stort samfund och jag tror att det finns många olika åsikter inom den. Precis som inom svenska kyrkan.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor