• Piggelin1

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Ang att jobba efter semestern så har jag faktist lite separationsångest från Amanda Mannen började inskolningen hos dagmamman igår & jag är faktist lite avis på honom!

    Första veckan på semestern var jag fortfarande så himla uppe i varv & tyckte inte alls att det var så himla spännande att vara hemma (Amanda var väl uppe i varv hon med gissar jag), men nu de senaste veckorna är hon bara helt underbar (& hennes mamma har taggat ner...) & det är så himla kul att hitta på en massa grejor. PLus att det där med tider & fast rutiner - ju längre semestern gick, desto mer tänjde vi på rutinerna & eftersom allt funkade ändå, så var det såååå himla skönt!!
    Som tex att det blev rätt sent hos brorsan i förra veckan, men A var i sitt esse hela tiden & somnade direkt sen när vi kom hem & sov lite längre dagen efter alternativt sov lite längre på em dagen efter. Den friheten & flexibiliteten gör GULD för mitt humör & välmående

  • Piggelin1

    Japp Telis - det stämmer - jag gillar också att jobba (bara inte just denna veckan om man läser ovanstående).

    Förmodar att arbets-olusten kommer av att det är väldigt lugnt fortfarande här, många är fortfarande på semester, så jag gissar att det först blir nästa vecka som allt drar igång lite mer på allvar.
    Så jag passar på att jobba korta dagar & att njuta av att inte vara tvungen att vara på jobbet vråltidigt pga hämtning/lämning eftersom mannen håller på med inskolningen denna & nästa vecka. Mao - jag gläds åt det lilla Plus att jag har ensamrätt på MiniCoopern till & från jobbet

  • Piggelin1

    BS - om vi hade pratat om samma sak i böjan på semestern, då hade jag nog tyckt samma som du, dvs hellre vara på jobbet

    Mannen började ju jobba förra måndagen & den dagen var det kasst väder & vi var bara hemma & tog det lugnt, tog en promenad i området etc. A var rätt trött (minns inte riktigt vad det var vi hade gjort på helgen), så det passade oss båda bra. Sen på tisdagen drog vi ner till Halmstad & min kusin (med två barn) samt min gamla mormor & på onsdagen (sista semesterdagen) åkte vi till Marstrand med en väninna över dagen. Bara det händer grejor, så är oftast Amanda nöjd & eftersom jag har en annan myra i brallan också, så passar det mig utmärkt också

    Kängu, skulle jättegärna luncha, men har redan lyckats boka upp mig på alla luncher denna veckan. Men jag gör det gärna en annan vecka!!

  • Piggelin1

    BS, här kanske du kan hitta ngt?
    recept.nu/1.118748&searchString=skagenr%C3%B6ra&rcp_recipeCategory=&rcp_kitchenCategory=&rcp_themeCategory=&rcp_mainIngredientCategory=&rcp_tvShowCategory=&rcp_chef=

  • Piggelin1

    En OCH annan myra i brallan menade jag ju

    Frejis - vad jobbigt att du inte sover

    Japp, ensamrätt till bilen med stort B (eller kanske M som i MiniCooper) dessutom, mannen får nöja sig med Volvo V50'n när han är hemma med Amanda
    Är väldigt glad att vi har två bilar, det hade varit klart tuffare att få ihop vardagen annars.

  • Piggelin1

    Sweet - trior at telis är inne på helt rätt spår, jag klipper & klistrar lite från sajten för barnsomsorg i vår kommun:

    Rätt till plats har barn som är minst 1 år och högst 12 år, är folkbokförda i kommunen och vars förälder/vårdnadshavare arbetar, studerar, är föräldraledig för yngre syskon ( gäller ej skolbarnomsorg) eller är arbetslös (gäller ej skolbarnomsorg).

    Förälder som saknar arbete ska på anmodan lämna intyg från
    arbetsförmedlingen som visar att hon/han är arbetssökande.
    Förälder som studerar eller arbetar ska på anmodan visa intyg som styrker detta.

    Barnet erbjuds omsorg när föräldrarna förvärvarbetar eller studerar plus skälig restid.

    Barn 1-5 år vars förälder är arbetslös har rätt till plats 15 timmar /vecka.

  • Piggelin1

    Koko - tror att vi betlar 1100-1200 per månad, har inte riktigt koll. Fast lite skumt att man måste betala även i juli månad då dagis är STÄNGT Vi betlar för en tjänst som inte blir tillgodosedd alls i juli månad Öhhhh??!

  • Piggelin1

    Ang att jobba om man vinner pengar - jag skulle nog jobba kvar inledningsvis, men sen skulle jag/vi skaffa mig/oss ett guest house i Sydafrika och/eller Italien & driva det

  • Piggelin1

    Nä just det, AM! Tänkte inte på det Men det är säkert som du säger, det är svårt nog att få ihop det ändå plus att så som samhället är, så ÄR det verkligen big no-no att göra ngt sådant!

    Det där att vara hemma & klättra på väggarna vet jag inte om jag skulle göra om jag var hemma länge - eller om vi säger så här, om jag verkligen var "hemma-hemma" hela tiden, då skulle jag absolut göra det (inom typ en vecka eller två), men så som jag varvade småresor hit & dit under mammaledigheten, det var perfekt! Ingen dag var den andra lik - passade mig perfekt!
    Men säg att vi hade en till & det äldsta barnet var på dagis några timmar per dag, då hade det ju raskt blivit mindre flexibelt, eftersom man är tvungen att passa de tiderna då. Kan tänka mig att det är precis så som AM beskrev sina olika föräldraledigheter!

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor