• Piggelin1

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Telis - du undrade över detta med vagnen & att ta den genom tullen etc. I butiken i NYC där vi köpte vagnen så var de vana vid detta & erbjöd sig att packa upp hela vagnen, klippa bort alla etiketter, ta bort plast etc & sen packade de alltihop i den sk "Bugaboo-resväskan" som vi köpte till.

  • Piggelin1

    Vi tänkte samma tanke & gjorde så när vi kom till Landvetter att jag gick före mannen med några av väskorna genom kontrollen. Mannen kom strax därpå & hade då med sig väskan med Bugaboon. Om ngn skulle stoppat honom var planen att han skulle sagt ngt i stil med att mor & barn har redan gått igenom kontrollen. Ingen aning om det hade funkat, eftersom ingen stoppade honom Men mer än så hade vi inte tänkt - hade ju hört så många andra som gjort samma sak & alla har det gått bra för. Även folk efteråt vet jag har shoppat vagn i USA & jag har aldrig hört att ngn blivit stoppad. Men de kanske är mer nitiska på Arlanda?!

    Snaily - haha, got you

    Måste kolla in på FB & se bilderna vid tillfälle. Lät otäckt med de där hemska betten som din make åkte på

  • Piggelin1

    Lappis - skicka länkarna!!

    BS - ojdå, ingen aning, Men väskan har hjul, så det går enkelt att dra den. 10-12 kg max skulle jag gissa. Eller är det vagnen som väger detta? Väskan vägde inte speciellt mkt alls, det minns jag iaf

  • Piggelin1

    BS, bara för det så blev jag nyfiken & googlade lite - verkar som om Bugaboon väger nio kg & sen kom "resväskan" till, så min gissning på max 12 kg var nog inte så illa pinkat

  • Piggelin1

    Telis - jag har inget poker-face heller, men i detta fallet så tror jag i ärlighetens namn att jag knappt hade koll på vad man fick & inte fick, så det gick inte att se så skyldig ut

  • Piggelin1

    Japp, det stämmer Ore - det är väl upp till ett visst belopp man får shoppa när man är utomlands (borträknat inom EU förstås), så om man shoppar kameragrejor, ett gäng kläder/väskor/skor/vin etc, då är man väl uppe i det där beloppet rätt snabbt! Minns inte vad det ligger på - kan det vara 1500-2000 SEK?

  • Piggelin1

    Tillbaka från lunchen då jag passade på att klippa mig. Lika bra att greja med sånt nu när det rä lugnt på jobbet
    Det verkar som om rätt många kollegor har semester även nästa vecka, så jag misstänker att det kan bli hyfsat ugnt nästa evcka med. Vore gott att komma ikapp lite, rensa mailboxen etc - det var så himla hysteriskt innan semestern, så det vore gött att hinna med lite rensing etc nu istället. Plus att vara med på ett hörn av inskolningen av Amanda hos dagmamman.

    Oupsie - det var inte amerikanska tullen som hjälpte oss, det var butikspersonalen där vi köpte vagnen

    Kängu - vad skönt med samtalet hos BVC-tanten. STOR kram Du är världens bästa mamma!

    Ore - läste i tidningen efter U2-konserterna i helgen att en del folk fått sina bilar inlåsta i p-hus som stängde kl 24, eftersom konserten inte slutade förrän vid midnatt & de följdaktligen inte hann dit innan de stängt. Nu har jag ju ingen aning om hur länge Madonna håller på, men det kanske kan vara en fingervising med U2's "tider"?

    Ore igen - om ni använder bilen mkt (vilket jag förmodar att ni kommer att göra när ni flyttat ut till huset), då är bilstol som funkar att sätta på vagnen guld värt! Om tex bebisen sover i bilen & man ska handla, då slipper man lyfta ur henne/honom ur babyskyddet & lägga ner i en liggdel (=risk att h*n vaknar), utan lyfter istället bara över babyskydd med bebis & allt & sätter fast på chassit. Är hon vaken är det ju också smidigt att slippa allt det "mecket". Jag tyckte det var superbra!

  • Piggelin1

    ore igen - vi körde med babyskyddet tills A var ganska exakt åtta månader tror jag. En del kör längre, det beror på bebisens längd/vikt etc. När vi väl bytte till bilstol så var det lite omställning - det var ju så smiidigt att ta in A i lgh utan behöva lyfta ur henne ur skyddet. Kunde ta henne i skyddet på ena armen/handen & en kasse i andra.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor