• muggles

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Cicci: lycka till med huset, vad spännande om ni ska flytta! Ni får säkert en bra slant för er lgh (sorry, våning heter det ju i Hufvudstaden), det räcker nog till lite renovering.

    Är det ngn här som har koll på vad man använder för medel för att få bort kalkavlagringar på klinkers i duschen, och göra rent kakel/klinkersfogar?

  • muggles

    Lappis: jag gillade de silvriga tapeterna men jag stör mig på att de inte har gjort rent klinkersfogar i badrummet (ljusblå mosaik på golvet) Inte för att det skulle ha påverkat mig så att jag inte skulle ha köpt huset (som i övrigt var jättefint) men att glömma en sådan sak när man pimpar övrigt - jag ser det direkt!

  • muggles

    På husfronten händer det lite nu faktiskt...

    AM: tack.

    Vi rensade ur två bokhyllor igår kväll - som förberedelse för visning. Tyckte inte det var så mkt grejer som åkte ut men det blev flera flyttlådor - alltså man har så mkt saker, det är helt otroligt!

  • muggles

    Frejis: iiiii, lät lite väl spännande med Bumsis trombocyter - vad mkt som kan gå fel! Men härligt att livet känns roligt nu!

    FREEEEEEEEEEEEEEEEEDAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAG!

  • muggles

    EA: grattis till mc-teorin!

    Snaily: man behöver inte alls ha ont el känna av ÄL. Själv har jag känt av den först efter min graviditet, innan kände jag aldrig ngt alls, utom att jag fick mer flytningar.

  • muggles

    BS: bra tips av gifta Lili där (ska jag komma ihåg själv om det behövs). Annars kanske ni kan pröva att leka på skorna, det brukar funka med Moa. JAg hjälper till i smyg nästan som en lek och sedan får hon stort beröm hur duktig hon var som tog på sig skorna ALLDELES SJÄLV.

    Idag har tog vi lunch hemma och skrev på mäklarkontraktet för att sälja vår lägenhet, så nästa vecka kommer fotografen (ligger vi lika el Telis?!). Huspapperen skriver vi på nästa fredag är det bestämt. Mäklaren lyckades äntligen kläcka ur sig att slutbesiktning sker i januari och då har ju vi möjlighet att vara med, så då skippar vi besiktning nu. Nu kör vi så det ryker!

  • muggles

    Ibland när Moa vill smaka öl så säger vi att "det är bara för vuxna". Härom dagen när vi åt hemmagjorda köttbullar beställde hon lingon men eftersom hon bara äter lingonen då så fick hon inga - vilket betydde att ingen i familjen fick lingon till. Så jag plockade fram smörgåsgurka. Hon ville naturligtvis smaka fast jag visste att hon inte skulle gilla ättikssmaken. Men smaka fick hon, grimaserade illa, stoppade snabbt tillbaka gurkskivan i burken och kläckte "var inte gott - bara för vuxna!" De säger så mkt roligt de små liven - vi får flera gapskratt per dag nu.

  • muggles

    Hej, dyker upp ur mitt depphål. Fick en riktig deppsläng när Sept plussade (grattis Sept!). Själv har jag inte fått mensen vilken borde kommit senast i tisdags om man räknar 28 dgr cykel, så jag är väl fortfarande kvar i gravidstadiet. Känns helt hopplöst att komma ur det. Och det värsta är inte att vi inte kan försöka igen (vilket jag inte riktigt har fokus på nu) utan det värsta är att jag inte psykiskt kan komma över och förbi missfallet innan kroppen börjar funka normalt igen.

    Nenne: jobbigt med adoptionspapperen, att de vill ha sådan info redan nu. Hur mkt dyrare är AC?

  • muggles

    Telis: det lät verkligen inte som ett bra Aurorasamtal! Jag hoppas att profylaxkursen hjälper dig att komma fram till hur du vill föda - om det sedan är med kejsarsnitt/epidural el annat. Sällsynt opsykologiska saker hon vräkte ur sig!!! Eftersom det där med smärta är individuellt också så är det väldigt svårt att säga att bara för att alla andra har klarat av att föda så borde du också klara smärtan. Visst, klart man klarar den - för att man måste. Men, om du är rädd för smärtan och därför tex kniper och spänner dig så kanske förlossningen inte går så bra som den kunde ha gjort om du kände dig mer avslappnad. Att hon inte tog din rädlsa på allvar är kriminellt om hon är Aurora-BM!

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor