• muggles

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Är det bara hos mig som BT är extremt instabilt nu igen?!

  • muggles

    Telis: ni ska inte acceptera det första budet ni får från mäklarna, precis som med banker kan man förhandla (men det vet ni säkert redan). Jag tror man har större möjlighet att förhandla ner arvodet om man har ett dyrt objekt att sälja för då får de ju ändå ganska mkt pengar i arvode.

  • muggles

    AM: jobbigt! Jag har nog glömt lite hur jobbigt det var... Vår lösning som funkade var mat, mat, mat (gissa vilken guru ).

  • muggles
    passionsblomman skrev 2009-10-08 00:01:36 följande:
    (dessutom är ju arvodet avdragsgillt när man sedan ska betala den förbannade vinstskatten...)
    Åh fasen - tack för tipset!

    Telis: jag tror att procenten går ner om objektet är dyrt så PBs objekt var väl billigare än er lgh - kanske därför det var högre procent?
  • muggles

    Telis: grattis till bil! Vi hade en 206:a och var väldigt nöjda med den.

    Lappis: ej oskuld - vad menas?!

  • muggles

    www2.bjurfors.se/bilder.aspx&OBJTYPE=CMVilla
    Här är ett fint hus men tyvärr för dyrt för oss (vi håller oss till vårt visningshus).

    Telis: jag tror också att man får ut mer om en mäklare säljer - många är säkert skeptiska till att man säljer privat. Vi valde att kalla de mäklare som vi tyckte hade fina bilder (bilder tycker jag är det viktigaste - det första man tittar på), och sedan gick vi på magkänsla. Vi vill ha en mäklare som verkligen SÅLDE lägenheten, inte bara står tyst i ett hörn och inte gör mkt väsen av sig (har sett alltför många sådana under visnigar).

  • muggles

    Jag skulle vara lite mer nojig över att låta sova på mage utan larm om barnet var en pojke för det är större risk för PSD för pojkar än flickor (de är ju klenare som vanligt ).

  • muggles

    "Alla" säger att magläge funkar bättre (så var det även för Vänner vet jag) så det ska jag def prova nästa gång - om det blir ngn mer gång.

    Lappis: har du några roliga huslänkar att tipsa om?

  • muggles

    Svårmor gillar jag som uttryck men kan inte heller använda det då min svärmor är en pärla!

    AM: kan du inte adoptera bort H till Lappis el Nenne (el helt enkelt lämna honom på Ikea och "glömma" hämta ut honom) - det kanske går fortare än barnhem i Ryssland?

    Ore: grattis till BMW - inte dåligt bebisåk! Det låter som en mkt bra sömnplan du har!

    Lappis: ja jag tycker det är lite underhållande att titta på huslänkar, inte för att vi ska köpa utan för att se inredning, kakelval mm. Du brukar dessutom fastna för fina hus

  • muggles

    Ore: vi har inte skrivit kontrakt än, det gör vi efter besiktning. Och ja mecklaren som vi kallar henne är den segaste jag varit med om. Mejlade igår för att fråga om mer exakt tillträdesdatum ("februari" är det enda vi vet) och lite annat smått och gott och hon har fortfarande inte svarat. Hon är inte bra!

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor