• muggles

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi kan bilda klubb Piggelin! Jag borde uppdatera en projektplan - snark!

    Har ringt vår husmäklare idag men hon har ännu inte ringt tillbaka. I tisdags sa hon ju att hon trodde det kunde bli kontraktsskrivning "i slutet av veckan" (dvs förra veckan) och sedan dess har jag inte hört ngt... Skum kvinna. Vi får jaga henne ca 1 gång/v för att få veta vad som pågår. Skulle vara gött att få skriva på de där papperen ngn gång.

  • muggles

    Piggelin: vi fortsätter väl våra blågula inlägg!! Heja Västsverige!!! Jag har också resonerat så att eftersom många av de nya som börjat senare åren inte är så roliga att umgås med (pratar bara jobb och sina internprojekt - snark) så vill jag inte ödsla varken tid på att ordna ngt el på att gå ut med dem.

    Apropå ingenting så är jag numera projektledare för Autisten Underliga äro ödets vägar... Men det funkar riktigt bra, han pratar med mig numera

  • muggles

    En T-grej (alltså o-OT) är att jag har haft värsta snigelslemmet i snart en vecka. Och eftersom jag fortfarande hade hcg så kan det ju inte vara ÄL, så undrar vad det är för slem? Mkt är det också, får ju ha trosskydd hela dagarna. Tror faktiskt inte att det är svampinfektion för det ser inte ut så heller. Kroppens mysterier...

  • muggles

    Ja faktiskt. I våras pratade han ju med andra men inte med mig. Men han kan fortfarande gå mitt i en konversation - det gjorde han senast idag (fast då var det inte jag som pratade utan en annan). Han bara tog sin kaffekopp och gick. Han har lite tendenser att signalera att vissa diskussioner är ointressanta

  • muggles

    Piggelin: just det - du sökte ju nytt jobb ja. Lite nyfiken på det! Du får gärna mejla lite om det...

    MrsB: välkommen in

  • muggles

    Nu ringde mäklaren. Hon tycker nog vi är en aning för överambitiösa när vi vill besiktiga huset fast det är nytt. Anledningen är att vi tycker att de besiktningsmän som byggföretagen anlitar ofta inte är så noggranna, de är ju ändå anlitade av byggföretaget även om de ska vara "oberoende". Nu blev jag lite osäker på om vi verkligen ÄR överambitiösa...

  • muggles

    MrsB: jag hade ju hcg på 19 i torsdags och enl Lappis är man inte "ogravid" förrän det ligger under 5. Gravtester visar plus from 20. Så kan inte tänka mig att det är ÄL.

  • muggles
    Piggelin1 skrev 2009-10-05 15:10:15 följande:
    Mugglan, skit i vad mäklaren säger, det är ju ert hus & ni som ska bo där! Slarviga besiktningsmän som är anlitade av de stora byggföretagen finns det alldeles för gott om... Åven om han/hon inte hittar ngt, så VET ni det efteråt & kan vara lugna!
    Ja vi skiter nog i mäklaren. Hon menar att eftersom vi har 10 års byggfelsförsäkring (el vad det hette) som man har på nya hus så är det riskfritt för oss utan besiktning. Men vi tycker det är bra om en fackman granskar tak, dränering mm som vi inte har en aning om hur det ska vara. Då kanske han hittar ngt byggfel redan nu som vi inte hade gjort på många år... Om det tex är ngt slarv med fasaden kan det ju bli stora skador innan det upptäcks av oss.
  • muggles
    passionsblomman skrev 2009-10-05 15:20:12 följande:
    muggles: Nej för bövelen!!! BESIKTIGA allt ni kan! Det är det ENDA ni har att hänvisa till om något senare visar sig. Allt hävdande av dolda fel etc kräver att ni verkligen fullgjort er undersökningsplikt. och det gäller sannerligen även nya hus!
    Mäklaren menade att vi inte har samma undersökningsplikt på ett nytt hus som på ett gammalt - och där har jag ingen aning om hon har rätt el fel, sådant kan ju inte vi. Men hon var med på att vi skulle ha en besiktining om vi ville det, även om hon tyckte vi slängde pengarna i sjön Och det är tydligen extremt ovanligt att ngn vill besiktiga ett hus som är så nytt att ingen bott där, men fler kanske borde?
  • muggles

    AM: schysst med snyggare smalare ben! Såg du Montazamis (en av hollywoodfruarna) åderbråcks-"op" igår?! Vilken fipplig läkare!

    Izzie: vad gosigt! Skönt att såret börjar lägga sig nu.

    Ore: kanske bra att förbereda sig för att vad som helst kan hända på en förlossning? Kan vara lite lurigt att förvänta sig en vaginal förlossning - jag vet flera som haft lite svårt att komma över att det inte blev så. Själv hade jag inga klara förväntningar på min förlossning utan var inställd på att "allt kan hända". Däremot gjorde jag precis det felet med amningen att jag föreställde mig att det skulle gå bra och hade ingen förberedelse på att det kunde strula. Och jag tror jag hade klarat besvikelsen lite bättre om jag varit mer förberedd...

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor