Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi har flyttat till Småland, sådär 40 mil från vårt förra hem Vi kände inte en kotte här, så det är en stor stor omställning.


    Jen09 skrev 2009-10-20 14:56:18 följande:
    Passionsblomman, vart är det ni har flyttat?Lycka till, hoppas det blir bra!
  • passionsblomman

    Tack!


    Lapinette skrev 2009-10-20 15:03:57 följande:
    passionsblomman - inte ursäkta! Den här tråden är tillför att man ska få kasta ur sig saker när man är frusterad och ledsen. Skrik, slå och gråt på du bara. Det kommer att kännas bättre efteråt.
  • passionsblomman

    Pjuuuu-läst ikapp!

    Idag har jag huvudvärk IGEN, det sitter bak i nacken och är förmodligen en del av den massagebehandling jag genomgår. Det sitter mycket skit i mna muskler säger hon, massören. Japp, jag har märkt det...

    Nå, dagen har innehållit TRE positiva saker så här långt:

    *En kille har svarat på min annnons om kattungarna och de vill nog gärna ha en!

    *En liten kille i ettan ringde hem till oss och ville bjuda hem vår son att leka på fredag! Hans mamma lät jättegullig.

    *Min pappa håller på och hjälper oss rota fram en begagnad dator som klarar spel och så -vilket det här gamla härket inte gör. Nu ringde han och har fått löfte från en kille som handlar med begagnat att vi får tag på en rimlig till bra pris inom några veckor. Min son har nämligen för egna sparpengar köpt spel som visade sig omöjliga att köra på vår nuvarande. STOOOOR besvikelse. Nu kommer vi fixa till det. (vi är kass på datorer här så hjälp var guld värt)

    Igår var det som sagt träning med storkillarna. Det var tufft, svårt och väldigt pirrigt. Han var märkbart nervös min lilla pojk.

    Men som den sociala begåvning han är så var han jättemodig och duktig. Tränarna sa att visst märks det ju att detta är en ny nivå för honom och att han tycker det är lite svårt, men att han var välkommen att hänga på om han själv vill. -Det vill han!

    Sedan lade jag till för tränarna att jag själv ser att det är alldeles uppenbart att sonen faktiskt inte hör vad de säger alla gånger. Småländskan är ny i hans värld och den blir inte lättare i en ekande sporthall på avstånd och med slamrande bandyklubbor och babblande grabbar omkring. Han måste öva upp sig på att höra snacket här för att hänga med riktigt.

    Aaaaah! DET hade de ju inte tänkt på själva nej...(förövrigt så hör inte min man heller allt vad folk säger här.Tur att de har en tolk... )

  • passionsblomman

    Ore: min syrra har 4 barn med 3 olika män. Hon lever idag med en 4:e man som själv har 2 barn med 2 olika kvinnor. De har alltså inalles 6 barn sammanlagt men inget gemensamt...

    hon har haft 4 missfall och gjort 1 abort också.

    Fatta att det ibland svischar förbi en tanke om att det HADE varit mer rättvist om jag fått mitt andra barn utan svårigheter istället för den fördelning som nu är falllet.

    Behöver jag tillägga att det under de senaste 8 åren varit en DEL bråk runt de olika barnen och deras fäder, som i åtminstone ett fall är ett riktigt ärkepucko...

    Jag förstår precis vad du skulle vilja säga. Det är nog dessvärre ingen som helst idé är jag rädd!

  • passionsblomman

    Öh, det ska vara "under de senaste ARTON åren" inte 8 i inlägget ovan...

    BS, tänk att man KAN se sådär nuförtiden! Det är helt otroligt!

    För mig som inte hängt så himla länge i tråden: Var Iris ovanligt stor när hon föddes? Har jag fattat saken rätt då? och att man då håller extra koll nu på denna bebisen?

  • passionsblomman

    Hattis: Kaveln!
    Själv är jag rena dialektgeniet efter att ha bott snart Sverige runt, så mig kollrar man inte bort i första taget. Vare sig med Jamtska, Bonnska eller Småländska. Närkingska, Västeråsmål, Göteborska och Stockholmsslang funkar också. Min sambo, han fattar knappt vad hans egna släktingar (Västerbotten) säger och härneråt är han helt rökt om de pratar som exempelvis min morfar.

    Min son hade ju med sg en polare hem häromveckan. Då satt jag här och hörde hur killen frågadesonen "har du inga andra att välja på?" (ánnra)
    "Andar?" Sa min son förbryllat, "nej det finns bara spöken"

    (det gällde vilka typer av gubbar som fanns i ett av hans playstationspel)

    Språkförbistring...

  • passionsblomman

    ängu, oh vad spännande! och usch vad tidigt för intervju! Jag brukar bli människa framemot tio jag.

    Ni kan ju tänka er hur DET var när jag började jobba kl 5 på senaste stället och alltså steg ur sängen 03.50...

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor