Inlägg från: BrudSommar2006 |Visa alla inlägg
  • BrudSommar2006

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    God morgon! Sitter och väntar på besök hos dietisten igen, den här gången för Iris räkning. Jag måste säga att när vi fick remisserna för rätt många månader sedan så var ju situationen en helt annan än den är nu med Iris ätande, det ändras ju så fort för en tvååring så det känns inte lika viktigt att gå dit längre. Dessutom har jag ju redan träffat den här dietisten förra veckan och tyckte inte att hon hade något att tillföra direkt. När jag fick min remiss var jag ju inte gravid och ville verkligen försöka gå ner men nu med illamående och allt så är ju motivationen att laga mat och dessutom äta den inte på topp direkt. Tycker alla dessa besök jag sprungit på tar så mycket tid från jobbet också. Men, men, nu blir jag ju tvungen att gå dit så får vi väl se vad det kan tillföra.

  • BrudSommar2006

    Vad trevligt med lunch, själv har jag lunchat med en före detta kollega, också jättetrevligt.

    Lapinette, jag har helt missat att din pappa ska komma på besök, vad trevligt, hoppas att han inte ändrar sig, ska han bo hos er?

    Snorkfröken, vad trist med vattenläcka! Hoppas att det inte är något knas med cykeln men det kan ju vara bra att testa i alla fall så slipper du oroa dig.

    Ore, jobbigt att maken och din pappa inte kan hålla sams! Har i perioder haft samma problem men just nu är det lugnt tack och lov.

    AM, lycka till med luggen, ser fram emot att höra om det blev någon eller inte!

  • BrudSommar2006

    Tar en snabb-paus hemma innan jag ska hämta Iris.

    Ore, prova babyskyddet i er bil och se om det verkar sitta ok, det är säkert inget fel på det!

    Lapinette, om ni nu ska hålla er till två språk, vad tror du i så fall går lättast, att du lär dig mer franska eller att han lär sig svenska? Svenska kommer ju barnet att få automatiskt genom att ni bor här just nu och att du kommer att prata svenska när ni är själva hursom.

    Roligt att din pappa kommer på besök, ni tappade ju nästan kontakten där ett tag väl.

    Spännande med infomöte också!

    AM, grattis till nya luggen, du lyckades med övertalningen till sist!

  • BrudSommar2006

    Muggles, hej! Skönt att höra från dig, du har inte ont i alla fall? Sade de hur lång tid det ska ta att få ut allt? Så man vet när allt är normalt och när man bör söka hjälp och så. Jag börjar hålla tummarna nu att inget mer strular för dig.

    Iris har haft ett av sina vansinnesutbrott igen som kom sig av att jag inte lät henne göra som hon ville kombinerat med att jag sade att mamma blir ledsen när hon gör så. Jag tror det faktiskt var det värsta av allt för hon blev helt galen när jag insisterade på att jag var ledsen när hon försökte säga att mamma visst var glad, trots att hon fortfarande inte gjorde som jag sade!

    När vi kom hem från dagis idag så pratade vi på en stund och till sist sade hon till mig - "mamma måste vara lite tyst nu, hmm, måste vara det!". Något nytt hon lärt sig idag antar jag!

  • BrudSommar2006

    Sweet, så fantastiskt skönt med sovmorgon, även om jag förstår att du kommer att sakna dem!

    Liten, vad läskigt med bettet och ännu läskigare med makens öga! Tur att det inte blev värre och att han återhämtat sig.

    Båda mina kusiner har ju barn som är tvåspråkiga, min kusin som bor här är gift med en australiensare och min andra kusin bor i Tyskland. Problemet när alla träffas är att de då måste prata engelska eftersom tysken inte pratar svenska även om han förstår en hel del så då blir det problem för de tyska barnen som bara pratar tyska och svenska. Barnen sinsemellan pratar ju svenska så där fungerar det.

    Min arbetskamrat fick förresten hem sin son i torsdags natt, berättade jag det? Jag vet inte hur det gick till men antar att de hittade honom på den där konserten de trodde att han kanske skulle vara på. Fast sedan tog han tabletter på fredagmorgonen så de fick åka till sjukhuset, där stannade han till igår då han flyttades till psyket och nu ska hon vara där med honom i alla fall i några dagar till innan hon kan komma till jobbet. Tur att de hittade honom i alla fall även om det verkar dystert ändå.

  • BrudSommar2006

    Min brors sambo har en bror som har två barn, en tjej och så en handikappad kille som de inte vet hur länge han kommer att finnas hos dem. De har stått i adoptionskö för att få ett syskon eftersom de inte tordats skaffa ett till barn själva eftersom det tydligen inte är säkert huruvida det är ärftligt. De skulle få hem sitt barn till hösten var det tänkt men nu är frun gravid och de ska ha ett biologiskt barn till i alla fall i början på nästa år, en tjej. Antar att det betyder att någon annan just hamnat ett snäpp längre fram i kön.

  • BrudSommar2006

    Önskar så att jag kunde joina alla andra den 16:e november!

  • BrudSommar2006

    Liten, vilken vecka är du i nu? För mig håller det värsta illamåendet precis på att släppa nu, vilket jag är otroligt tacksam för.

    Det är med Missed Abortion som jag läst på om nu, jag förstår det som att fostret dör men att kroppen inte märker det utan fortsätter att utveckla graviditeten ett tag. Fast sedan, när kroppen väl märker det, då borde det väl komma ut som ett vanligt MF? Eller måste man alltid få hjälp att få ut det sista? Någon som vet? Om man nu ska bli expert menar jag.

    Lapinette, vi gick både en wienervalskurs och en engelsk valskurs inför vårt bröllop men bestämde oss för att wienervalsen skulle bli för krångligt eftersom det krävde så mycket mer plats att ta sig runt golvet på och vi visste inte riktigt hur mycket plats vi skulle ha. Plus att det var svårare att hitta fin musik i det snabba tempot.

    Jäkla katt förresten. Elsa går på lådan och sedan hoppar hon ur och krafsar på golvet. En mysig doft av kattbajs sprider sig snabbt över hela huset när hon inte täckt över det. OK om man är hemma och kan springa dit och göra rent lådan, inte så mysigt när man kommer hem från jobbet. Inte så mysigt när man sitter och äter middag heller och måste rusa upp och göra rent lådan. Har aldrig haft en katt som inte krafsat över efter sig ordentligt och Oskar är jätteduktig på det. Doften liksom sprider sig i hela huset på rekordtid.

  • BrudSommar2006

    Någon som har bra exempel på gamla hederliga torparblommor som man kan gräva stor rabatt åt och sätta till våren och som man sedan kan ha och plocka av att sätta i vas? Tänkte fixa en rabatt där Iris kan plocka blommor.

  • BrudSommar2006

    Telis, tack! Måtte det gå att se vad det är och måtte navelsträngen befinna sig någon helt annanstans än mellan benen på den lille så att det går att se ordentligt!

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor