Inlägg från: BrudSommar2006 |Visa alla inlägg
  • BrudSommar2006

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    God morgon!

    Vickan eller Mrs B, kan jag också få länken?

    Vickan, jag förstår precis att du alltid vill åka hem till jul, jag är precis likadan. När vi köpte huset bestämde vi oss för att alltid fira hemma hos oss så mina föräldrar kommer till oss nu. Min bror firar alltid numera med sin sambos familj i Varberg så det är bara vi annars. Makens föräldrar vill vara hemma på julafton, om de inte är i Spanien, vilket jag tror att de kommer att börja vara nu sedan de skaffat hus där.

    De vilda smultron vi har är över för länge sedan men som tur är så kommer det fortfarande nya i landet.

    Tinga, vad roligt med första promenaden, nu kommer det att gå fort tills han springer runt!

  • BrudSommar2006

    Izzie, varför ska ni göra sömn-EEG?

    Min kollegas son var fortfarande borta igår, nu har han varit försvunnen sedan i måndags, en gång använde han sitt bankomatkort vid Fridhemsplan, sedan gick kollegans exman (barnens pappa) och spärrade sonens kort så att han inte skulle kunna komma åt sina pengar mer, vilket gjorde min kollega vansinnig eftersom det i alla fall var ett sätt att hålla koll på honom och hjälpa honom med pengar om det skulle behövas. En natt hade han också slagit på sin mobiltelefon så att hon fick fram ett sms men han svarade aldrig och sedan dess har telefonen varit avstängd igen. Hoppet stod tydligen till någon konsert som de trodde att han ville gå på igår kväll så de andra två syskonen skulle gå dit och se om de hittade honom, vet inte hur det gick eller hur de i så fall skulle få med honom hem.

  • BrudSommar2006

    Passionsblomman, jag har en dagbok jag skriver i om Iris för att komma ihåg allt hon säger och gör men tyvärr har jag blivit lite dålig på att skriva i den de sista månaderna, måste ta tag i det igen. Mysigt att komma ihåg sådana där saker som du minns.

    September, min ÄL var aldrig mitt i cykeln när jag hade kort cykel, jag hade ju flera gånger 22 - 23 dagar, utan jag hade 10 dagars lutealfas då. När min cykel var lite längre så kunde jag ha 12 - 13 dagars lutealfas så min var inte alltid lika lång dessvärre.

  • BrudSommar2006

    Muggles, det låter lovande att det inte blev någon mer blödning!

    I morse gick det jättebra att få på Iris skor och gå till bilen, hon satt i sin saccosäck och tittade på Pippi Långstrump och då passade jag på att föreslå att vi skulle ta på henne hennes Pippi-skor för att gå till dagis och det tyckte hon var en jättebra idé som tur var. Sedan ville hon inte ha någon tröja på sig utan ville bara leka tittut med den men det var ju inte värre än att hon kunde gå i kortärmat så det struntade jag i.

    Lite knepigare var det att få på henne skorna när vi skulle hem från dagis igår men det gick till slut i alla fall efter att dagisfröken försökt få sätta på henne skorna men då skulle bara mamma sätta på dem och då fick jag till sist på dem.

  • BrudSommar2006

    Vi har provat att säga att hon inte får göra något vi vill att hon ska göra men det har inte fungerat för oss för då blir hon så ledsen att hon inte ska få göra något som hon egentligen vill så hon bara slänger sig ner på golvet och gråter och man får henne aldrig att tex sitta vid bordet och äta i alla fall eller vad det nu gäller.

    Vi har också provat att vara bestämda när hon säger att bara mamma ska göra något och inte pappa men om man insisterar så blir hon helt förtvivlad att inget lyssnar på henne så då låser det sig totalt för henne.

    Vi har även provat att låta henne välja mellan två saker men hon verkar inte klara att välja utan blir väldigt ledsen och ska inte ha något då.

    Fast jag har pratat med dagisfröknarna nu och de säger att man ska inte ge sig på konflikter utan försöka hitta något annat som fungerar och det där att bara en får göra saker är en fas som går över så man behöver inte tvinga henne.

  • BrudSommar2006

    Lappis, ja han sprang i vart fall inte iväg och tog livet av sig när han stack i måndags eftermiddag för han var vid liv på tisdagen men sedan dess vet de ju inte.

    Ja imorse gick det som sagt väldigt bra med allt men igår kväll var det lite kris hemma, inte för att det gjorde något för jag försökte inte få henne att göra något speciellt och vi hade inte bråttom med något men hon spillde lite vatten på sina byxor, bara några droppar, men hon ville byta till nya byxor och jag tyckte att det inte var någon idé med det. Fast då blev hon vansinnig för att hon inte fick andra byxor så då gick jag och hämtade ett par andra men det var tyvärr redan försent. INTE pyamasbyxor! skrek hon, fast det inte var pyamasbyxor. Vill ha ROSA byxor skrek hon sedan och eftersom byxorna faktiskt var rosa så förstod jag inte riktigt vart hon ville komma. Kanske har hon några andra rosa byxor hon gillar men jag har ingen aning om vilka de skulle kunna vara. Sedan gick hon själv och hämtade ett par gröna byxor som hon ville ha på sig, fast jag fick inte hjälpa henne även fast hon låg på golvet och grät och skrek att mamma skulle hjälpa. Jag tog faktiskt tid och efter 40 minuter gråtandes och skrikandes på golvet medan jag satt på en stol bredvid och bara pratade lugnande med henne utan att bry mig om byxorna som hon höll så krampaktigt i så fick jag faktiskt hjälpa henne på med byxorna och sedan gick resten av kvällen bra!

  • BrudSommar2006

    Passionsblomman, jag har som svårast att inte förlora tålamodet när vi ska byta blöja och hon bara sparkar mig i magen och skriker och vrider sig så att jag omöjligt kan byta på henne!

  • BrudSommar2006

    Muggles, jo, våra problem på kvällarna bottnar absolut i att Iris är så himla trött efter dagis, hon sover ungefär en timme på dagis men brukar sova två hemma. Förra terminen fick vi ingen kvalitetstid med henne alls på kvällarna, hon vara bara ledsen fram tills läggdags, nu får hon utbrott men man kan göra saker med henne mellan varven också.

    Stackars Iris, det första som hände när vi kom till dagis i morse var att hon och en liten kille som jag tror heter Tarik krockade så att hon fick jordens bula i pannan, hon var inte alls glad!

  • BrudSommar2006

    Telis och Lappis, vad roligt att ni verkar få mer för era lägenheter! Vi fick 1,2 milj mer för vår lägenhet när vi sålde den än när vi köpte den så vi var jättenöjda.

  • BrudSommar2006

    Lapinette, nej man kan ju aldrig vara säker men det ser ju lovande ut i alla fall! Ska ni gå på visningen? Ni vet ju att ni får en liten en hem förr eller senare så ni kan ju vara rätt säkra på att den inte alltid kommer att vara bara ni två i alla fall, har för mig att det var det som avhöll er från att flytta tidigare?

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor