• snaily

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Skulle också vilja luncha och se lugg, men det är ju lite långt att åka... Ska själv - kanske! - klippa lugg på fredag... spännande!

    Ego:
    Gynbesöket gick bra! Kontrastundersökning av livmoder/äggledare gjordes, allt såg tiptop ut och det gjorde nästan inte ont alls, lite lätt molvärk efteråt bara. En mindre bra sak var att jag frågade läkaren om inte progesteron kunde vara något för mig med tanke på spottings, tunn slemhinna, kort lutealfas osv, men det tyckte han inte. (Och jag som tycker progget verkar ha funkat så bra senaste cykeln, bortsett från uteblivet plus förstås, men kunde inte riktigt med att berätta för honom att jag tagit det på eget bevåg.) Däremot skrev han ut Ovitrelle (spruta) som KANSKE ska tas vid nästa besök om två veckor - då ska vi dit på "efter-samlags-test" - lustigt namn på ett test... Ska dessutom fortsätta med Pergo i den låga dosen. Fortfarande har inget spermaprov tagits men det tyckte han vi kunde vänta med tills efter nästa besök, beroende på resultatet av det där testet. Måste vara att han tycker min make ser frisk och viril ut

    Så, planen är att prova lite till med Pergo (ev + Ovitrelle) men om vi vill kan vi börja planera för IVF ganska snart tyckte doktorn. Känns läskigt! Glömde fråga om kön, tror inte den är så lång, tror det görs i Falun (= lååååååångt att åka...).

    Blev en lång dag i stan, nu dags att fixa middag.

  • snaily

    AM, glömde - den framkallar ägglossning, om man har en mogen äggblåsa.

    Låter som ersättningen gjorde succé hos Hektor! Eller hade ni spetsat den med sömnmedel?

  • snaily

    Frågade förresten min gyndoktor en sak via mail förra veckan - han svarade: om du googlar på det så hittar du svaret (ungefär så). Är han kanhända Mr Google??

  • snaily

    AM, åå skulle nog vara så glad och tacksam en endaste liten slemmig snigel tror jag...

  • snaily

    fru AM skrev 2009-08-17 19:11:19 följande:


    Jojo men du vet ju vad Pergon kan åstadkomma!
    Hi hi! Men det funkar inte, namnen är ju redan upptagna, vad ska de (tråd)heta i så fall? Bill och Bull? Knatte, Fnatte och Tjatte? (nej sååå många ska det inte bli)
  • snaily

    Och jag som hade chansen på 2000 och inte tog den! Doh!

    BS; hoppas dietisten har något klokt att säga som ni kan ha nytta av framöver.

    EA; vet inte riktigt varför han skrev ut Ovitrelle egentligen - kanske för att få tyst på mina jobbiga progesteronfrågor? Kanske för att säkerställa att jag verkligen ägglossar ordentligt?

    *vinkar lite försenat till Frullan och Sweet! *

  • snaily

    Lappis, kul att din pappa kommer - bättre sen än aldrig! (?)

    Tack för alla hejarop!

    Ore - jobbigt med make/pappa-konflikten! Har liknande bekymmer själv med en make och en pappa som inte går ihop till 100%, men det är ingen öppen konflikt utan går mest via mig som hamnar i kläm ibland Pappa tycker också att jag inte värdesätter hans goda råd längre. Men så tror ju han att jag fortfarande är 5 år också! Och om jag beter mig lite kort mot honom så blir han ledsen och trotsig som en liten unge och börjar gråta... suck. Min pappa är lite speciell kan man säga.

  • snaily

    Hej Mugglan, vad positivt att du orkar in och rapportera! Skickar en massa styrkekramar och hoppas hoppas pillrena är riktigt effektiva ena, så du slipper skrapning. Kram igen!!


    passionsblomman skrev 2009-08-18 17:48:50 följande:
    Jag tror jag ska bli en sköldpadda. Då kan man vända sig inåt i skalet ett tag om det blir för mycket därutanför.
    Jag har ju mitt snigelskal! Eller så kanske jag är en sån där skogssnigel utan skal, för har man skal heter man väl snäcka?? *förvirrad* Känner mig inte speciellt hårdhudad så kanske har jag bara ett mjukt litet skal...

    Underbart att det händer grejen i adoptionssvängen Lappis! Nu är det bara att övertyga dem om att språkgrejen inte kommer bli nåt problem (måste väl finnas värre problem här i världen att fokusera på?!). Ni kommer ju bli världens härligaste flerspråkiga familj!

    Vill inte tänka på vad alla dessa hormoner kan göra med kroppen... men å andra sidan tror jag inte p-piller år ut och in är så nyttigt heller. Börjat med Pergo idag igen och inbillar mig att jag får ett gräsligt humör av dem - någon som upplevt? Eller är det bara nåt att skylla på?
  • snaily

    Hej hopp
    Inte hunnit trådläsa något idag, ska ta itu med det imorgon. Idag jobbat och jobbat och sen åkt till fjälls och plockat kantareller och är precis färdig med att rensa och ta hand om dem, puh!

    Kan bara hålla med vad alla sagt om Ores makes envishet, klart han ska med! Du kan få låna ett koppel av mig Ore om han stretar emot

    För hör och häpna - jag har fått hem det eftersökta kopplet!! Det var precis lika fint som jag tänkt mig!

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor