Inlägg från: Vännerfan |Visa alla inlägg
  • Vännerfan

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Tittar in för att gratulera tråden på 3-årsdagen!!

  • Vännerfan

    Kängu, Stora kramar till dig! Du är absolut inte ensam. Jag vet minst 2 tjejer (varav Mugglan är en) som provat ALLT för att öka mängden och det gick inte hela vägen ändå. Så det är inte sant att alla kan helamma sina barn och du är en guld-mamma ändå!

    Tinga, Stor kram! Att det kan ta flera år... Vad tungt! Skönt ändå att ni verkar få bra hjälp nu!

    EA och Lappis, Fy, vad trist med BOM!

    PB, Grattis till huset! Jag vill gärna också se!

    Cicci, Såg när jag läste igenom att du skrivit detta med Lillans kusins namn. Visste inte att du tänkt på det, därav att jag skrev det i sms:et. Jag hörde din svärmor säga fel på Victors kalas och när jag såg din brorson i tidningen med Emilia kom jag på att det nog varit skäl nog för mig att välja Louise i stället.

    Liten, Här är en till som inte mår bra. Jag har mått jätteilla senaste 1 1/2 veckan. Är helt under isen, helt apatisk. Försöker bara ha siktet inställt på att överleva de 6 veckor det tog förra gången att komma över värsta illamåendet. Måste ha ett mål liksom, även om 6 veckor känns som en så lång tid att det känns ogreppbart i det här läget. Jag mår ju dåligt dygnet runt denna gången. Fick Lergigan idag iaf. Har bara hunnit ta en tablett och en dryg timme efter jag tog den var det som att få en klubba i huvudet och jag sov på soffan till och från i 3 timmar. Men ni ska inte behöva höra mig älta om detta här, för jag mår bara sämre när jag fokuserar på det, så jag försöker hålla tankarna på annat håll.

    Ledsen, men jag orkar inte skriva mer. Så mycket har hänt i tråden, men jag mår inte tillräckligt bra nu, så sorry.

    Men GRATTIS tråden igen!

  • Vännerfan

    BS, Jag blir verkligen sjukt trött av Lergiganet. Sov 9 timmar i sträck inatt (efter att jag sov 3h på eftermiddagen) och hade inga problem att ta ytterligare en tupplur på förmiddagen idag. De verkar dock hjälpa mig hyfsat. Idag mådde jag så pass bra att jag tog med Prinsen på en längre cykeltur och det var helt underbart att röra på sig lite igen. Vet ju att det ska vara bra mot illamående, men mådde ju så illa förut att det var näst intill otänkbart att ens stå upp.

    Vi har det också superlyxigt med sömnen. Prinsen sover till 9-tiden varje morgon. Oavsett om han sovit på dagen eller ej. Har han sovit på dagen så läggs han först vid 21-tiden och annars vid 19.30. Jag tror det har att göra med att han inte hör oss gå upp. För de morgonarna vi ska iväg och ställer klockan vaknar han också tidigare. Sen vet jag även sedan innan att han inte hojtar det första han gör, utan han ligger och filosoferar lite först.

    Snaily, Aha, där kom en förklaring på mullvaden! Förstod verkligen inte det i MrsB:s inlägg. Och jag som tycker att jag ser dåligt... -4,25 och -3,25 eller nåt sånt.

  • Vännerfan

    Mugglan, 300 000 borde väl räcka? Kanske inte till att slippa topplån, men väl till att få låna? Låter ju som en suverän besparing om det är så mycket ni får. Det går liiiiite saktare när man sparar i aktier och fonder kan jag säga! För appopå tidigare samtal om amorteringar så sparar vi såklart den vägen också. Kom på sen att vår situation kanske är lite olik den många nya husköpare har idag, för vi valde att köpa ett betydligt billigare hus än vad vi hade haft råd med. Därför kommer vi inte ha några problem att betala tillbaka hela klabbet och vet man att man har den möjligheten blir man kanske mer motiverad till att göra det också.

    Jobbig tant med handväskan. Jag hade nog struntat i det nu. Du har ju verkligen tackat henne och du kan ju inte hjälpa att hon skulle vara så komplicerad!

  • Vännerfan

    Prinsen har ännu inte kissat på pottan eller i trädgården eller nån annanstans än i blöjan. Han bara går omkring och säger att han ska kissa här och kissa där när man tar av blöjan men sen kommer inget iaf. Så vi avvaktar tills han verkar mer redo.

  • Vännerfan

    Ert prat om köer på Liseberg låter precis som vi hade det på Tivoli i Köpenhamn. Jätteköer till allt och till och med svårt att ta sig fram! Det var ingen höjdare. Men så var jag ju även så ofantligt korkad att jag åkte berg- och dalbana med Prinsens ena kusin. Blev ASillamående efteråt. Det var som att det triggade igång hela illamående-fasen. Kan fortfarande inte fatta hur jag kunde vara så korkad.

  • Vännerfan

    Ha ha, Skön kommentar av Iris! Gillar hon inte själv att bada då eller?

  • Vännerfan

    Lappis, Grattis till bord på Kock&Vin! De har verkligen god mat där. Vår absoluta favvo är dock Hos Pelle, som Mugglan nämnde, men de har lite ändrat koncept numera. Håller även med om den dåliga servicen på Sjömagasinet. Mycket märkligt att så många har samma erfarenhet av en stjärnkrog!

    Och ha så kul på Madonna, är avis! Vi pratade om att försöka få tag på biljetter och åka ner, men jag pallar tyvärr inte två långa bilresor känner jag.

    Tinga, Åh, hoppas allt går bra hos läkarna imorgon! Kommer denna sonden göra er bundna på så sätt att ni behöver vara hemmavid vid matdags eller kan man koppla in den lite varsomhelst? Tror inte jag har sett någon som sondmatats, har bara hört om det. Hoppas han får lite hull så att ni alla orkar gå vidare sen!

    BS förresten, du undrade om vänförslagen på FB. Jag är rätt säker på att de som kommer upp är folk som varit inne och tittat/försökt titta på din sida. Det är den enda rimliga förklaringen tycker jag när jag ser vilka jag har som kommer upp där.

    Och BS igen, När vi är hos kompisar som inte har ett separat gästrum låter de barnen sova i samma rum just de nätterna så att gästerna får ett eget (barnrum). Så kommer vi nog också göra, fast här blir det bara aktuellt om det blir twins. Eller om vi får fler än ett besök åt gången vilket ofta är fallet.

    Själv var jag på inskrivning idag och är mycket nöjd med min bm! Även maken var nöjd när han konstaterade att vi "äntligen fick en barnmorska som kan generalisera". I motsats till de 4-5 st vi kom i kontakt med förra gången. Lite förvånande dock att vi var där hela 90 min. Att man kan ha så mycket att prata om fast man gjort detta förut... Hon dröjde sig kvar extra länge vid detta med alkohol och undrade hur jag skulle klara kräftskivor, jul, nyår och allt som kommer hinna passeras. Inga problem säger ju jag, för beteendet bryts så kraftigt för mig iom illamåendet att det inte blir svårt att avstå sen heller. Hon hade även många kloka tankar om detta med fosterdiagnostik (som jag ju har så svårt för). Hon konstaterade att om jag kommit till henne när hon började jobba för 30 år sen hade hon bara gratulerat och alla hade varit glada, för jag och maken och vårt tidigare barn var friska och jag hade inte en alltför hög ålder och sen hade det varit bra med det. Nu däremot har tekniken gett oss en massa möjligheter att ta reda på resultat som vi måste veta hur vi ska kunna förhålla oss till osv. Jag tror det slutar med att vi skiter i all extra diagnostik helt enkelt. Det känns inte rätt, iaf inte för mig. Och maken viker sig för vad jag vill.

  • Vännerfan

    Lappis igen, Jag har tänkt på detta med ert barn! Tänk att det kanske ligger i någon livmoder just nu och gottar in sig! (Om ni tror att ni får en 1-åring om 1 1/2 år) Jag tror det kommer bli kanon. Tänk vilket bra sätt att bli föräldrar på! Att hjälpa ett barn som redan finns! Och vilket liv barnet kommer få med dans, resor och lyxiga middagar. Nästan så man hade velat vara kandidat, om man inte redan varit så gammal då!

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor