• Pingstdagen2010

    Stockholmsbrudar

    Jag har inte hittat någon tråd för Stockholmsbrudar, där vi kan utbyta tips och råd om allt från festlokaler till billiga cateringfirmor. Därför har jag tagit saken i egna händer och skapat en på egen hand :) Det är inte lätt att hitta billiga alternativ i storstaden, där bl.a. kuvertavgifterna är ca 300-500 kr dyrare än i övriga landet. Här kan vi hjälpas åt att hitta rätt i storstadsdjungeln.

    Här kommer en kort presentation av mitt läge.
    Vi ska gifta oss den 22 maj 2010. Just nu letar vi efter en bra och rymlig festlokal för 100 personer, som vi kan hyra utan att bli ruinerade! Vi tänker göra det mesta själva såsom ex. drinktilltugg, förrätt, efterrätt och tårta. Huvudrätten kommer att beställas från en bra och billig cateringfirma, som vi fortfarande inte har hittat :)

  • Svar på tråden Stockholmsbrudar
  • Åsa Erika

    Tips för bra och fiiiin klänning är matildas brud och fest i sundbyberg. Jag var helnöjd!!!! bara 4500 inkl underkjol (går att hyra om du är kort) sydd efter egna mått, liten egen designe och alla ändrigar som du ville. Köpte även billiga jättevackra sidenskor där för 450 kr. Bekväma efter en veckas ingång på jobbet då de var onda. Men inget som jag rekommenderar om man inte är beredd på att skorna bara klarar en kväll. Sen är dom smutsiga och INGEN såg mina skor.... =(

  • Per och Sara

    Åsa Erika skrev 2009-09-08 19:11:53 följande:


    Jag betalade 400 kr för buketten, 180 för tärnans, 75 st för killarnas blommor och 330 kr för 6 st hårblommor.
    Oj det var ju ett jättebra pris. Sa du att det var brudbukett? Priset sticker ju oftast iväg så fort man nämner bröllop! :)
  • December 2009
    Åsa Erika skrev 2009-09-08 19:11:53 följande:
    Jag betalade 400 kr för buketten, 180 för tärnans, 75 st för killarnas blommor och 330 kr för 6 st hårblommor.
    Vi har hittat florist vid östermalm och fick ungefär samma priser och min kompis hade dem och vart helnöjd !
  • nikitakatt

    vad hette den floristen? som per och sara skrev så skenar ju priserna lätt när ordet bröllop nämns och jag har nästan bara hittat florister som tar 1500 och uppåt... :(

  • Atomkrasch

    hej hej, jag har inte läst alla sidor, orkade bara dem 7 första.
    Jag är 20 och ska gifta mig den 19e juni 2010, samma dag som kronprinsessan! haha men det visade ju bara att jag valt ett bra datum.
    Vi ska faktiskt inte ha någon fest efteråt!
    alla har höjt lite på ögonbrynet när vi säger så men varken jag eller mannen är partyprissar och bröllopet är ju för oss och inte för att vännerna ska ha kul å festa så vi kommer att ha ett litet champangemingel med en liten tårtbit för alla utanför kyrkan och sen åka hem med närmaste familjen (mamma, syskon, mostrar) och grilla lite och sen drar vi iväg till hotell för bröllopsnatten och sedan på morgonen därefter åker vi på smekmånaden :)
    Vi är nöjda med planeringen och jag är nästan helt klar med allt så nu är det bara att vänta....

  • December 2009
    nikitakatt skrev 2009-09-09 13:57:41 följande:
    vad hette den floristen? som per och sara skrev så skenar ju priserna lätt när ordet bröllop nämns och jag har nästan bara hittat florister som tar 1500 och uppåt... :(
    Till vår sa jag att det va rbröllop. Hon låg i tbanan östermalmstorg när man går upp där vid ica/vivo
  • BlivandeFruF

    December 2009 skrev 2009-09-08 08:11:32 följande:


    Den på C? De var dryga mot mig med! Fast jag hade ringen på mig och karln med trodde de inte vi var seriösa och inte hade rååååd med deras fina kläder så när vi gick "råkade" karln blotta plånboken med alla guldkort i De tappa hakan!
    Jag förstår inte hur man kan "ta sig råd" att vara otrevlig mot potentiella kunder! Fattar de inte att ordet sprids och blir en person dåligt bemött så förlorar de då genast ännu fler kunder som via ryktets väg väljer att inte gå dit!

    Jag som är student kom dit direkt efter skolan med ryggsäcken full av skolböcker, men de vet ju ingenting om min ekonomi eller hur mycket vi har sparat ihop! Kändes ändå som om de höjde på ögonbrynen och tyckte att jag inte passade i deras butik. fy sjutton! Avskyr oproffsiga yrkesmänniskor!
  • BlivandeFruF

    Vill bara säga hur otroligt glad jag är! :)
    Har köpt min brudklänning! Elva månader i förväg, men den är bara SÅ jag. Min syster grät när hon såg mig i den och min kompis som var med andra gången jag provade den sa när jag kom ut ur provrummet: "Det där är DIN klänning! Det är den du ska ha!". Det känns så otroligt bra och jag är så LYCKLIG! tänker på klänningen hela tiden och längtar tills min vän ska åka och hämta den på torsdag. Längtar ännu mer tills min blivande får se mig i den, på vår bröllopsdag.. :) :) :)

    Har också eventuellt hittat de tärnklänningar som mina 2 brudtärnor ska ha, bestämt brudbukett (men jag vill ha pioner..och svenska pioner finns tydligen inte i augusti..men det kanske går att ordna ändå?) och även fixat vigselförättare! Jag hade sånt otroligt flyt, jag stötte på honom i lekparken utanför vårt hus- kan ni fatta?! Vi började småprata medans hans barnbarn och mitt barn lekte med varandra och då kom det fram att han förättar borgerliga vigslar och har lååång erfarenhet av det. Jag fick en så bra känsla av honom, han var så himla varm och vänlig och verkade otroligt kunnig. Verkade också tycka om sitt arbete! Så nu ska vi bestämma ett möte med honom så min blivande också får träffa honom! känns som ödet! Känns som att allt faller på plats efter att jag bestämde mig för vilken klänning jag ska ha och köpte den! :D :D :D :D :D :D

    /En otroligt glad blivande brud! (och 11 månader...det är ju inte SÅ lång tid egentligen ^_^)

  • Pingstdagen2010
    BlivandeFruF skrev 2009-09-10 18:59:45 följande:
    Vill bara säga hur otroligt glad jag är! :)Har köpt min brudklänning! Elva månader i förväg, men den är bara SÅ jag. Min syster grät när hon såg mig i den och min kompis som var med andra gången jag provade den sa när jag kom ut ur provrummet: "Det där är DIN klänning! Det är den du ska ha!". Det känns så otroligt bra och jag är så LYCKLIG! tänker på klänningen hela tiden och längtar tills min vän ska åka och hämta den på torsdag. Längtar ännu mer tills min blivande får se mig i den, på vår bröllopsdag.. :) :) :)Har också eventuellt hittat de tärnklänningar som mina 2 brudtärnor ska ha, bestämt brudbukett (men jag vill ha pioner..och svenska pioner finns tydligen inte i augusti..men det kanske går att ordna ändå?) och även fixat vigselförättare! Jag hade sånt otroligt flyt, jag stötte på honom i lekparken utanför vårt hus- kan ni fatta?! Vi började småprata medans hans barnbarn och mitt barn lekte med varandra och då kom det fram att han förättar borgerliga vigslar och har lååång erfarenhet av det. Jag fick en så bra känsla av honom, han var så himla varm och vänlig och verkade otroligt kunnig. Verkade också tycka om sitt arbete! Så nu ska vi bestämma ett möte med honom så min blivande också får träffa honom! känns som ödet! Känns som att allt faller på plats efter att jag bestämde mig för vilken klänning jag ska ha och köpte den! :D :D :D :D :D :D/En otroligt glad blivande brud! (och 11 månader...det är ju inte SÅ lång tid egentligen ^_^)
    Grattis, vad underbart att du hittat din drömklänning!
  • nikitakatt

    GRATTIS! Vad roligt att du hittade din perfekta klänning!

Svar på tråden Stockholmsbrudar