• Pingstdagen2010

    Stockholmsbrudar

    Jag har inte hittat någon tråd för Stockholmsbrudar, där vi kan utbyta tips och råd om allt från festlokaler till billiga cateringfirmor. Därför har jag tagit saken i egna händer och skapat en på egen hand :) Det är inte lätt att hitta billiga alternativ i storstaden, där bl.a. kuvertavgifterna är ca 300-500 kr dyrare än i övriga landet. Här kan vi hjälpas åt att hitta rätt i storstadsdjungeln.

    Här kommer en kort presentation av mitt läge.
    Vi ska gifta oss den 22 maj 2010. Just nu letar vi efter en bra och rymlig festlokal för 100 personer, som vi kan hyra utan att bli ruinerade! Vi tänker göra det mesta själva såsom ex. drinktilltugg, förrätt, efterrätt och tårta. Huvudrätten kommer att beställas från en bra och billig cateringfirma, som vi fortfarande inte har hittat :)

  • Svar på tråden Stockholmsbrudar
  • Per och Sara
    Pingstdagen2010 skrev 2009-09-03 08:23:09 följande:
    Vad kul att det har tillkommit några nya brudar i tråden! Det går att gifta sig till en relativt billig peng i Stockholm, om man lagar maten själv och om man hittar en billig lokal. Ett tips är att hyra en bygdegård, där man själv får stå för all mat och dryck.Kolla in denna hemsida www.bygdegardarna.se
    Jo jag skulle gärna göra maten själv, men hur löser man det rent praktiskt? Vart ska man förvara allting, när ska man hinna göra det, hur lång tid i förväg kan man sätta igång och hur går det att värma på så mycket mat på en gång.

    Sen har jag varit sjukskriven för bl.a stressproblematik så min m2b vill inte att jag ska ta på mig för mycket som gör att jag blir för stressad och mår dåligt. Så för hans del är nog catering det enda alternativet och då drar ju notan lätt iväg.
  • nikitakatt

    Åsa Erika skrev 2009-09-03 17:32:01 följande:


    Florist på Gullmarsplan inne vid prästbyrån. Jättebilliga och det såg jättebra ut! Ett litet minus för att två av 6 hårblommor lossnade från sin tejp/nål. Dubbelkolla det. Annars var det klockrent!!
    Vad betalade ni för buketten där? Jag har ingen aning vad som är normalpris..

    Per och Sara:
    Jag tror absolut ni kan klara den budgeten om ni är beredda att hålla tillbaka på det som känns mindre viktigt.. Vi funderar på att catera huvudrätten men göra förrätt och någon liten efterrätt själv och sen köpa tårtan. Då får vi hjälp med att laga förrätt mm och tänker hyra in billig personal (kompisar till kompisar) som får servera och så.

    Roligt att alla är så snälla och ger tips!
  • Per och Sara
    nikitakatt skrev 2009-09-03 18:27:51 följande:
    Åsa Erika skrev 2009-09-03 17:32:01 följande:Vad betalade ni för buketten där? Jag har ingen aning vad som är normalpris..Per och Sara:Jag tror absolut ni kan klara den budgeten om ni är beredda att hålla tillbaka på det som känns mindre viktigt.. Vi funderar på att catera huvudrätten men göra förrätt och någon liten efterrätt själv och sen köpa tårtan. Då får vi hjälp med att laga förrätt mm och tänker hyra in billig personal (kompisar till kompisar) som får servera och så. Roligt att alla är så snälla och ger tips!
    Jo nåt sånt upplägg tycker jag skulle fungera bra för oss också, ska pitcha idéen för mannen så får vi se om han håller med eller om han fortfarande vill ta allt genom catering.

    Jo verkligen, det är ju så himla mycket att hålla koll på!

    Vilken lokal hade ni bestämt er för?!
  • BlivandeFruF

    Hej alla stockholmsbrudar!
    Jag har så smått börjat titta på bröllopsklänning, ååh, det är så roligt!

    Vill dock fråga: Nere vid kungholmstorg ligger en brudklänningsbutik, nästan ända nere vid vattnet. Har någon här varit där?

    Jag och min brudtärna var där idag men fy sjutton alltså.. det var inget roligt bemötande man fick, de som jobbade i butiken kunde knappt le. Dessutom fick vi handskar på oss så vi inte skulle smutsa ner klänningarna. Jo, det kan man ju förstå men i butiken Bröllopskällan på söder har de de flesta klänningar inplastade, och man kände sig fri att ta de man ville prova med sig in i provrummet. Här förstod vi inte om jag fick prova klänningarna eller ej. Vissa klänningar var man dessutom tvungen att boka tid och betala en viss summa pengar för att ens få prova dem...åh, jösses.
    Vi tog en vända i butiken men valde sen att gå. Det kändes som om vi störde de som arbetade, som om vi gjorde intrång. Så ska man ju inte känna när man ska prova brudklänning! Då vill man ju ha proffsig och trevlig personal somgör att man känner sig välkommen!

    Hur som helst..när vi skulle gå frågade de som arbetade där om vi inte hittade något (vi gick efter kanske 5 minuter, det kändes så olustigt där) och jag svarade: Njae..nej..jag vill gärna kunna känna på klänningarna och så.
    varpå den ena av de två sura tanterna svarade: jamen det går ju inte! Hur skulle det se ut om alla gjorde så?!

    nej, det var konstigt och olustigt. Riktigt längtade tillbaka till Brudkällan där servicen var toppen!

    Någon som har några liknade erfarenheter? Både bra och dåligt?

    ps. tror att jag har hittat min klänning men vet inte om det är för tidigt att bestämma mig redan, 11 månader innan dagen D, vad tycker ni? ds.

  • Per och Sara
    BlivandeFruF skrev 2009-09-04 19:35:32 följande:
    Hej alla stockholmsbrudar!Jag har så smått börjat titta på bröllopsklänning, ååh, det är så roligt!Vill dock fråga: Nere vid kungholmstorg ligger en brudklänningsbutik, nästan ända nere vid vattnet. Har någon här varit där?Jag och min brudtärna var där idag men fy sjutton alltså.. det var inget roligt bemötande man fick, de som jobbade i butiken kunde knappt le. Dessutom fick vi handskar på oss så vi inte skulle smutsa ner klänningarna. Jo, det kan man ju förstå men i butiken Bröllopskällan på söder har de de flesta klänningar inplastade, och man kände sig fri att ta de man ville prova med sig in i provrummet. Här förstod vi inte om jag fick prova klänningarna eller ej. Vissa klänningar var man dessutom tvungen att boka tid och betala en viss summa pengar för att ens få prova dem...åh, jösses. Vi tog en vända i butiken men valde sen att gå. Det kändes som om vi störde de som arbetade, som om vi gjorde intrång. Så ska man ju inte känna när man ska prova brudklänning! Då vill man ju ha proffsig och trevlig personal somgör att man känner sig välkommen!Hur som helst..när vi skulle gå frågade de som arbetade där om vi inte hittade något (vi gick efter kanske 5 minuter, det kändes så olustigt där) och jag svarade: Njae..nej..jag vill gärna kunna känna på klänningarna och så. varpå den ena av de två sura tanterna svarade: jamen det går ju inte! Hur skulle det se ut om alla gjorde så?!nej, det var konstigt och olustigt. Riktigt längtade tillbaka till Brudkällan där servicen var toppen!Någon som har några liknade erfarenheter? Både bra och dåligt?ps. tror att jag har hittat min klänning men vet inte om det är för tidigt att bestämma mig redan, 11 månader innan dagen D, vad tycker ni? ds.
    Men usch va otrevligt! Dit ska jag inte gå!
    Och betala för att få prova klänningarna, det var det dummaste jag har hört!

    Näe, har du hittat en som känns rätt så kör på den. Eller det beror väl på hur mycket du har tittat runt, typ köpa en bland de första man tittat på kanske känns lite förhastat och som att man kan missa mycket annat. Men samtidigt så tycker jag man ska gå på magkänsla. Känns den rätt så blir det nog jättebra trots att det är ett tag kvar tills den ska användas!
  • December 2009

    Mitt budgettips på lokal är där vi gifter oss. 4200 inkl allt porslin och man har lokal fre-sön och den är rymlig och mysig: Skälby Gård, kyrka finns nära Järfälla Kyrka och man kan ta buss (SL) i mellan om man inte vill boka transport = spara pengar!

  • BlivandeFruF

    Per och Sara skrev 2009-09-06 00:09:31 följande:


    Men usch va otrevligt! Dit ska jag inte gå!Och betala för att få prova klänningarna, det var det dummaste jag har hört!Näe, har du hittat en som känns rätt så kör på den. Eller det beror väl på hur mycket du har tittat runt, typ köpa en bland de första man tittat på kanske känns lite förhastat och som att man kan missa mycket annat. Men samtidigt så tycker jag man ska gå på magkänsla. Känns den rätt så blir det nog jättebra trots att det är ett tag kvar tills den ska användas!
    Eller hur?! det kändes så himla ovälkommet! usch!

    Ja, jag har ju inte tittat runt mycket alls. Har varit i tre butiker och provat kanske..7 klänningar allt som allt. Tänkte ta en sväng förbi Lillys brud och fest (den heter så eller något liknande) i veckan och se men jag kan inte släppa klänningen med stort k ur tankarna... :)

    Men jag tänkte prova lite annat och sedan gå tillbaka och prova THE DRESS igen och se om den känns lika fantastisk då.
  • Daaling

    Jag ska också ut och börja prova klänningar snart. Om ca 2 veckor. Och tänkte gå till Lillys, Bröllopsbutiken, och lite andra ställen. Köpte tyg till tärnklänningarna i lördags och det är sååååå fint! champagnefärgat thaisiden! Funderar på att eventuellt låta sy upp min brudklänning men måste först prova en del klänningar för att få inspiration. Lycka till med klänningsletandet!

  • nikitakatt
    BlivandeFruF skrev 2009-09-04 19:35:32 följande:
    ps. tror att jag har hittat min klänning men vet inte om det är för tidigt att bestämma mig redan, 11 månader innan dagen D, vad tycker ni? ds.
    Jag tror jag har hittat min klänning också, 11 månader innan.. Min sambo tycker det är hysteriskt att köpa den redan men skrattar mest åt det och säger att jag såklart får köpa den om det är den jag vill ha.. Men känns det rätt så är det tycker jag!

    Jätte trist förresten med den där butiken, inget man vill gå till! Jag hade inte hört talas om den men nu vet man ju att man definitivt inte vill dit. Man kan ju inte behöva betala för att prova, det är ju jätte konstigt!
  • BlivandeFruF

    Jag ska gå och kika på någon butik till och se om jag hittar något annat men annars lutar det nog åt den här klänningen jag har hittat..det fanns bara en sådan klänning kvar och det var i min storlek! känns ju som ödet.. ;)

    Annars så har jag fått mitt första "tyvärr vi är redan bokade då" på förfrågan om lokal. Det satte igång stressen hos mig kan jag ju säga! Nu måste vi snart hitta något! åh!

Svar på tråden Stockholmsbrudar