• Soldemor

    Tantvarning 5

    dfk skrev 2009-07-22 13:05:16 följande:
    Heloise: Åh, då förstår jag. Nej man får tänka på kattens bästa, även fast det är så kul att ställa! Perser är ju väldigt fina. Vi ställer bara den yngre av våra katter, då mammakatten som är så bedårande fin bara envisades med att morra och fräsa på utställning. Hon lät som en riktig morrhoppa. Vi lade ner våra försök med henne då. Hon vill helt enkelt inte, hon blir för stressad. Det går riktigt bra istället för den yngsta, jagar lite mer cert. Hon är nu kastraters motsvarighet till champion, vill bli internationell nu!Jag är helt galen i katter, vill ha många fler än två! En exotisk vill jag också ha, men hur är dom i temperament? Maken vill ha skogis eller Maine Kohn. Min mamma har en birma, en så sockersöt men lite stingslig i sina hormoner just nu så det är lite svårt att ställa henne, man vet inte om det passar damen eller inte för dagen så att säga. Vet inte om det går att matcha ihop med fler bara, då mammakatt har temperament. Det är lite konstigt att hon har det då ragdoll annars är väldigt lugna och mjuka i sitt temperament. Kanske för bortskämd? Vad roligt med en kattbebis, det ska säkert gå bra!
    Avundsjuk när det gäller premier-titeln, min skogisherre som blir ständig ex2:a. Får väl ta botox i öronen och injicera Feliway till nästa utställning, så han får sängkammarblick istället för assiettögon och att öronen står upp. Han har bara ett cert hittills...och visst är det märkligt det där med utställningstemperament. Han är världens drömprins hemma, men har blivit sååå fräsig på uställning. Tror det är tonårshormoner.
  • Soldemor
    Heloise skrev 2009-07-22 13:23:56 följande:
    . Gud jag skulle kunna ha hela huset fullt med missar men Panzer tramser säger nej, räcker tydligen med 3. Vi får se ibland kan det ju bara komma en till missunge, man behöver ju inte säga nått, han märker ju inte när jag färgat håret så han kanske inte märker en 4 katt haha
  • Soldemor
    Heloise skrev 2009-07-22 14:06:22 följande:
    JAG HAR SEMESTER!!! Var bara tvungen att skrika ut lyckan.Tyvärr är Panzer ett miffo så det är ju ett smok i bägaren, men sen får jag åka hem till nystädat hem poch korka upp en flarra vino och röka lite och göra ferreprogram. Det ska nog bli bröllop för oss med; rock on ladies!
    Vad skönt för dig, härligt med semester! För egen del arb jag nästa vecka också, t o m söndag, sedan blir det 4 veckors semester! Kan knappt komma ihåg när jag hade det sist, måste ha varit ngn gång på 90-talet...
  • Soldemor
    passionsblomman skrev 2009-07-22 17:17:22 följande:
    HELT totalt egoinlägg:Vi håller på att köpa det!!!!! Har bokat tid för besiktning den 10/8 (just nu är det folk som bor i huset så det går inte förr).Fick det nerprutat till lite under vår övre gräns, dvs ca 300 000 lägre än deras utgångspris.Nu har det varit bank, mäklare, besiktningsfirma osv hela dan.Jag kan inte sova för jag är helt överhettad i skallen av alla tankar och känslor, så jag är trött så jag känner mig dyngrak men annars är allt bra. Nu ska det tömmas stuga och förråd, verktygsbodar och allt skit.och så ska den lilla stugan säljas och jag ska bo i ett sagohus vid ån istället.Det är inte klokt. Men roligt.Och innan säljarna verkligen undertecknat kontraktet så kommer jag inte våga tro det. När jag ätit lite mat ska jag läsa ikapp. (vi har varit hos svärisarna och passat deras hus och blommor lite)
    Grattis! Vad roligt! Hoppas så för din skull att det blir ert!
  • Soldemor

    Här är ännu en exalterad tant, dock inte med något hus, men med kurs! Fick igår erbjudande att söka behörighetsgivande kyrkoherdeutbildning. Den är på 4 x 3 dagar under hösten, vintern och våren och ger mig behörighet att söka kyrkoherdetjänster. Inte för att det är något som lockar just nu, men den finns förhoppningsvis en framtid också. Dessutom gör kursen mig mer kompetent som präst. Den är i princip gratis också! Kyrkan på nationell nivå betalar den, stiftet står för kost och logi. Det enda min nya chef måste göra, är att avsätta 12 arbetsdagar för de olika kurstillfällena. Känns som dags att studera lite igen?

  • Soldemor
    Cantaton skrev 2009-07-23 10:26:22 följande:
    Soldemor, kursen låter spännande och som ett bra tillfälle att lära sig mer och öppna dörrar för framtiden. Hoppas du får lediga dagar för att gå den!
    Mm, jag skall bara komma på ett bra sätt att lägga fram det för nya chefen, så hon inte tror att jag har för avsikt att sluta och bli kyrkoherde så fort jag gått klart kursen!
  • Soldemor
    Cantaton skrev 2009-07-23 11:41:42 följande:
    Tror ni att brudpar som hyr in solist till vigseln skulle vara intresserade av för dem specialskrivna låtar? Eller ska det liksom vara "Du är allt" och "För att du finns"?
    Hade säkert varit mycket uppskattat! Låter som en intressant och spännande "karriärnisch"!
  • Soldemor
    dfk skrev 2009-07-23 12:39:02 följande:
    Soldemor- Grattis till vår bästa tanttrådspräst! Klart du ska gå på kurs.
    *Rodnar förtjust och stolt*

    Hoppas nya chefen ser det så också!
  • Soldemor

    I morgon är prästtanten ledig och skall arbeta i sin nya församling, skall detaljplanera konfirmandtillfällena under höst och vår.

    På lördag är det projekt tömma kontor och ha en vigsel, forts städa på söndag och mässa. Och eftersom det är såå fruktansvärt tråkigt att gå igenom alla mina hamsterhögar med papper, så kommer jag nog vara här en del! Tills dess, trevlig helg! Nu skall jag hem och pussa snuttarna!

  • Soldemor

    Du kan få låna mina Snuttar, Cantaton. Det är så mysigt att ha dem i knäet eller liggande vid sidan om en. Klappa Isolde på huvudet och bara njuta av hennes belåtna prrr! Amaretto är så snäll och mjuk( nej, jag vet, han skall vara sträv, men nu är han väldigt mjuk. Uppväxt i en hög med nytvättade, comfortmjuka handdukar!) och kärvänlig, så man mår så gott när man har honom hos sig. *Lämnar över transporbox med båda två i*
    Och här är en JÄÄÄÄTTEKRAM från mig!

Svar på tråden Tantvarning 5