• Sonja68

    Tantvarning 5

    En liten grupp i alla fall, endast tolv elever på en fröken.
    Sju killar och fem tjejer

  • Sonja68

    Blommis: Så himla tråkigt och orättvist! Usch, jag gråter också med dig och skickar kramar i massor, även om de känns futtiga i sammanhanget, och föga hjälper... Men som Aleta skriver så behöver det långtifrån vara kört. Så länge det finns liv finns det hopp. Finns det nåt man kan göra för att "öppna" en äggledare? Jag har en kompis som hade så, pga nån sorts ärrvävnad eller att hon varit sjuk som ung eller nåt. Hon har nu två barn.

    Frulle; Snutt-Zack... Hoppas MIcke repat sig nu så Zack får krama om honom.

    Vi var på Rysk afton igår i grannkommunen. Det var vår student som vi har inneboende som bjöd oss, de hade ordnat rysk mat, musik, dans, lekar och lite sånt. Det var kul och flickorna hade också skoj.
    Men när jag kom hem så hade jag så ont i skallen att jag spydde.

    Idag känns det lite bättre men huvudet är tungt idag.

    Ha det gott alla goa tanter.

  • Sonja68

    Blommis, jag såg AndBeyonds bukett! Den var ju helt underbar!! Ett riktigt hantverk gjort av ett proffs med känsla, hjärta och smak ♥

  • Sonja68

    Fjällis; Nej, faktiskt så avstod jag vodkan. Däremot drack jag en starköl för gubben erbjöd sig att köra de 5 milen hem. Jag hade ju ont i huvudet sen innan och tänkte att det var en bra idé att ta en öl. Ibland hjälper det faktiskt, jag liksom slappnar av på nåt vis. Jag glömde däremot en inte alltför oviktig liten detalj; innan vi åkte iväg till festen så sökte jag febrilt efter Panodil mot huvudvärken. Hittade inga men hittade mannens värktabletter som han fick när han var nyopererad... Slängde i mig ett oskyldigt litet piller.
    Men det lilla pillret var stark värkmedicin, receptbelagd, som man förmodligen inte ska blanda med alkohol. INte ens en oskyldig liten flaska Starköl... Det var nog därför jag spydde och mådde skitskumt på kvällen. Snurrig som fan i skallen när jag kom hem.

  • Sonja68

    Men Fjällis, jag drack Akvavit i lördags till surströmmingen
    Efter 5 vita dagar satt det fiiiint!

  • Sonja68
    Panzerfaust skrev 2009-08-25 14:01:38 följande:
    År seljanka och soljanka samma sak? Finns det ett recept som är universiellt? Köpte nämligen seljanka på travet i Tallinn som var hur god som helst men andra "seljankor" jag köpt har inte varit likadana. är seljanka/soljanka helt enkelt köttsoppa sedan är det olika beroende på kocken?
    Soljanka (uttalas: Saljanka) kan nog se ut lite varierande, men den brukar innehålla nån typ av kött, typ skinka, baconbitar, rökt kött eller t.o.m kyckling. Rökt korv, typ prickigkorv. Detta samt även nån form av kokt korv, medvurst eller likt vår falukorv, varmkorv skivad i små strimlor etc. Man tager vad man haver är principen. Veckans rester.
    Sen gör man en blandning som steks i solros/rapsolja; rivna morötter, gul lök, saltgurka, tomatpuré. Detta hälls sen i buljongen med köttet och korven.
    Man sätter sist i skivade citroner i mindre bitar och så oliver.
    Superdupergott! Jättebra DagenEfterEnRiktigFyllaMat också !
  • Sonja68

    Blomman; Åh, så bra att du fått veta lite mer. Verkar ju som att förutsättningarna ändå är ganska goda Inte riktigt lika nattsvart som du trodde först. Skönt. Kram från mig!

  • Sonja68

    Jag vill också ha godis, för jag är ARG
    De ska har dragit in Modersmålsstödet för Katja!!! Far ända in i baljan säger jag bara. Men bara för de ryska barnen i kommunen, de finska ska minsann få ha kvar sitt MOdersmålsstöd. De trodde väl att de kunde dra in för de ryska barnen eftersom de flesta har ryska mammor som knappast orkar/klarar av att opponera sig och papporna är svennar och för slöa för att bry sig. Men serru de har glömt att det finns en liten Katja som har en mamma som kallas Sonja och nu j-a ska de bli varse om vilket MISSTAG de begår!!! Har redan varit i kontakt med Skolverket...

  • Sonja68

    Det svåra är att för förskolan regleras det inte i Skollagen men dock i Läroplanen för Förskolan, som de ska följa. MEN enligt den nya skollagen (förslag från 2009) så ska det även in i skollagen som ett KRAV. Tyvärr har den inte trätt i kraft ännu...
    Men på Skolverket så sa det att Modersmålsstödet regleras enl Läroplanen. Men när skrivningen är luddig som typ "bör" eller "ska sträva efter" så... Ja, ni förstår att jag kommer få kämpa. Men jag ska göra mitt yttersta!! Nån som har kontakter inom Skolverket eller Skolinspektionen??

Svar på tråden Tantvarning 5