• Svar på tråden Tantvarning 5
  • Sonja68

    Jo, hon är 6½ med temperament. Visar glädje och ilska med stora yviga gester och är en riktig Drama Queen...
    Mycket pussar och kramar, men fysisk åt andra hållet... Jo, hon brukar ge lillasyster lite däng ibland, tjuvnyp är vanligast förekommande. Vad gör man?! Jag har som sagt försökt prata och prata två kvällar i rad nu.

  • Sonja68

    JO! Jag kom på att när hon var typ 3 bet hon en kille på dagis i ögat (vid ögonbrynet) när de bråkade. Då fick vi ta ihop med henne ordentligt, sen dess har hon inte gjort nåt liknande.

  • Aleta

    Glöm inte skvallra, de absolut värsta skvallertanter jag känner är killar. Men de kommer undan med det eftersom "killar skvallrar inte".
    Upp till kamp för jämlikhet!


    Sonja68 skrev 2009-10-08 08:20:20 följande:
    DET har jag också varit med om. På två jobb (där det jobbade betydligt fler män än kvinnor) där jag jobbade var männen såna skitsnackare och falska rövslickare så det var nåt hemskt!! Så de kan de också, helt klart.
  • Cantaton

    Igår mådde jag lite bättre... kände mig helt normal på eftermiddagen. Idag gick jag till jobbet (MÅSTE liksom, en föreställning går av stapeln imorrn och fanns lite kvar att fixa). Men så fort jag kom hit började temperaturen att stiga... Nu har jag feber igen

    Jag ska göra klart mitt absoluta måste nu, sen åker jag hem och lägger mig. Undrar hur jag ska göra med audition ikväll... Vi ska ju ha audition för skådisar till en annan pjäs och är redan en person kort...

  • passionsblomman
    Aleta skrev 2009-10-08 09:46:09 följande:
    Fruktansvärt! hur kan man vara så dum?
    Ja just precis.

    Sonja, jo precis, det är ju genom att man delar olika erfarenheter som man får olika input och det är ju hur intressant som helst som förälder att höra hur andra har det/gör/löser saker.

    Det är så himla lätt attredan på bebisar sätta pojk och flickettiketter på saker som kanske är mer individuella än typiskat tjej/killiga.

    Jag vill gärna se barn dels som individer med en massa olika egenskaper och läggning och dessutom som fullvärdiga människor. Det finns barn jag inte alls gillar, precis som det finns de jag kommer väldigt bra överens med. Jag har alltid sagt att jag har vänner mellan noll och hundra och det är en av desaker jag är mest glad över med att ha vuxit upp med kyrkan som en naturlig del av vardag och fest. Där har funnits alla åldrar och inte den där uppdleningen som blivit i samhället, med barn på ett ställe och gamla på ett.

    Aleta: nä just det! Det var det jag sa förut-det finns gott om manliga "skvallerkärringar" men bara kvinnliga tillmälen för fenomenet.
    Det är alltid tjejer som kacklar/pladdrar/skvallrar/tjabbar/babblar/tjatar/kivas OCH SÅ VIDARE, män diskuterar/samtalar/dryftar/avhandlar/går igenom/planerar/analyserar och andra viktiga saker.

    Jag som är en mycket pratsam och verbal person har fått höra för mycket i mina dagar på temat. Jag är LESS och arg på det där.
  • Sonja68
    passionsblomman skrev 2009-10-08 10:52:03 följande:
    Ja just precis. Sonja, jo precis, det är ju genom att man delar olika erfarenheter som man får olika input och det är ju hur intressant som helst som förälder att höra hur andra har det/gör/löser saker. Det är så himla lätt attredan på bebisar sätta pojk och flickettiketter på saker som kanske är mer individuella än typiskat tjej/killiga.Jag vill gärna se barn dels som individer med en massa olika egenskaper och läggning och dessutom som fullvärdiga människor. Det finns barn jag inte alls gillar, precis som det finns de jag kommer väldigt bra överens med. Jag har alltid sagt att jag har vänner mellan noll och hundra och det är en av desaker jag är mest glad över med att ha vuxit upp med kyrkan som en naturlig del av vardag och fest. Där har funnits alla åldrar och inte den där uppdleningen som blivit i samhället, med barn på ett ställe och gamla på ett.Aleta: nä just det! Det var det jag sa förut-det finns gott om manliga "skvallerkärringar" men bara kvinnliga tillmälen för fenomenet.Det är alltid tjejer som kacklar/pladdrar/skvallrar/tjabbar/ babblar/tjatar/kivas OCH SÅ VIDARE, män diskuterar/samtalar/dryftar/avhandlar/går igenom/planerar/analyserar och andra viktiga saker.Jag som är en mycket pratsam och verbal person har fått höra för mycket i mina dagar på temat. Jag är LESS och arg på det där.
    Ja, det är därför jag berättar här om mina SMÅ vardagsbekymmer med barnen, för jag känner mig otroligt novis vad gäller barn. Här finns flera föräldrar och det är så intressant att höra hur andra gör/uppfattar situationen/har för erfarenheter osv. Man lär sig jättemycket och får nya infallsvinklar. Sedan väljer jag vad jag vill ta fasta på, som känns vettigt för mig, och så följer jag mitt hjärta också.
    Det du beskriver om kyrkan håller jag också med om. Är också uppfostrad och uppväxt med kyrkan, och sjungit i kyrkokör en massa år. Som vuxen uppskattar jag det där med att i kören t.ex. umgås vi verkligen alla möjliga åldrar. När vi har konserter så är det allt från 4-åringar till 80-åringar. Att vi kan göra nåt tillsammans allihop i kyrkan/församlingsgården och att alla är välkomna!
    Ja, som jag skrev tidigare i mitt inlägg så har jag också den erfarenheten att män kan vara lika "tjafsiga" som kvinnor. Där jag jobbar nu har vi en ganska god stämning och bra chef. Men oftast är det jag och de tre andra kvinnorna som säger vad vi tycker till chefen, männen gnäller åt oss - inte åt chefen direkt. Detta är en mycket mansdominerad arbetsplats.
    Chefen har många gånger lyft fram det som en GOD egenskap hos mig, att jag kör med rak kommunikation. Så han uppskattar det.
  • Sonja68

    Usch, det där lät som skryt, men jag menar bara att just de som är rädda att säga till chefen vad de tycker, borde egentligen göra det. För chefen VILL höra, och han vill höra det från DEM.

  • Sonja68

    Här var det lugnt o stilla...
    Vad har tanterna tänkt göra ikväll då?

  • Cantaton

    Jag skulle ha suttit på audition, men jag kommer inte orka, så istället kommer jag ligga i soffan o titta på Lyxfällan...


    Sonja68 skrev 2009-10-08 15:09:35 följande:
    Här var det lugnt o stilla...Vad har tanterna tänkt göra ikväll då?
Svar på tråden Tantvarning 5