• Svar på tråden Tantvarning 5
  • Bobou

    Frullis, vad KUL med nya jobb! Så himla bra för dig att få frisera igen, och slippa receptionen!

  • passionsblomman

    Sonja, det är INTE en tjejgrej att det är svårt att leka tre. Min son ingick i en liten trio sista året på dagis. När de flyttad upp till 6-års blev det plötsligt kris och jättesvårt och de hade stora problem. Någon var ofta ledsen och min son-som är en känslig liten natur, grät och ville inte gå till skolan.

    Nu arbetade de i hans skola mycket och seriöst med relationer och kommunikation och under året kom de långt och dynamiken förändrades väldigt.
    När de sedan började ettan var den där jobbiga tiden bakom dem och de blev också friare att leka även med andra än varandra, vilket minskade påfrestningarna dem emellan och även eliminerade möjligheterna för en att spela ut två mot varandra.

    En av mammorna sa just att "de är ju som tjejter, de knan aldrig leka tre" men det vill jag gärna slå ihjäl som en myt.

    Saken är nog istället den att när killar leker så är det oftare ett större gäng som tex spelar bollspel eller liknande, där det går ut på att välja lag och så.
    Därför ser man kanske inte den typen av konflikter lika ofta. Men NÄR de ska komma överens tre stycken, så är det sannolikt lika tufft och lätt att det bli en som blir utanför som tjejer emellan.

    Här kan jag passa på att klämma in det där med att "tjtjer snackar så jäääävla mycket skit om varann"

    Ja, det händer, men det gör sannerligen killar också, och det där att "män är raka och tar det öga mot öga" tror jag nästan är det värsta bull-shit jag någonsin hört.
    Fegt skvaller och ondsint förtal och ren mobbing har jag då sett fler ggr än vad som är roligt på bla mansdominerade arbetsplatser. USCH!

  • Frulle
    Ja jag vet precis vad du menar!!
    Sonja68 skrev 2009-10-07 22:29:04 följande:
    IIIIHHHHHH vad spännande Frulle!!! Ja, du är verkligen HOT just nu (eller det är du väl förmodligen alltid) Lycka till !Jag sitter och väntar på att kasslerlådan i ugnen ska bli färdig. Det är morgondagens middag som jag förberett. Allt för att jag ska kunna gå på kören med gott samvete imorgon Sen ska jag gå och vara duktig fru (MulleFrulle, du vet vad jag menar ) så att maken också är nöjd.Har tröstat Tanja som är ledsen för att hon inte riktigt har nån "bästis" att vara med på sexårs. De är fem tjejer totalt i klassen, två av dem bor grannar och är jättebästisar, de andra två har också gått i samma dagisgrupp i alla år och deras föräldrar umgås jättemycket, så de är också jättebästisar. Min dotter brukar leka med dem, men det verkar bli konflikter hela tiden. Hon kommer liksom inte in där. Minns själv hur hopplöst det var under låg- och mellanstadietiden. Att vara tre tjejer tillsammans var jättesvårt. Varför Men det finns undantag: I Tanjas dagisgrupp var de tre tjejer som lekte jättebra och hade en fin gemenskap, hela sista året. Sedan flyttade de andra två åt olika håll i kommunen, hamnade på olika skolor och Tanja saknar dem JÄTTEmycket nu!Ja,ja, jag har försökt förklara att man behöver inte ha nån bästis i samma klass (hennes egen bästis går i ettan nu), att man kan leka med alla, ibland med den, ibland med den, leka många tillsammans och att om det blir bråk med tjejerna kan hon ju leka med killarna. Ja, ja, det ordnar sig nog med tiden. Nu ska jag kolla till kasslerlådan.
  • Sonja68
    passionsblomman skrev 2009-10-07 23:35:34 följande:
    och det där att "män är raka och tar det öga mot öga" tror jag nästan är det värsta bull-shit jag någonsin hört. Fegt skvaller och ondsint förtal och ren mobbing har jag då sett fler ggr än vad som är roligt på bla mansdominerade arbetsplatser. USCH!
    DET har jag också varit med om. På två jobb (där det jobbade betydligt fler män än kvinnor) där jag jobbade var männen såna skitsnackare och falska rövslickare så det var nåt hemskt!! Så de kan de också, helt klart. Sedan tror jag mycket beror på själva arbetsplatsen, hur stämningen är, företagskulturen, hur chefer och arbetsledare är.
    Det där med tjejer o killar som leker tre och tre, det har jag bara erfarenhet av just tjejer, eftersom jag själv är tjej och har "tjejbarn" och så även de flesta av mina vänner (faktiskt när jag tänker efter är det få av mina bekanta som har pojkar, hmmm, varför?). Så därför har jag mest hört om tjejgnabbet, av förklarliga skäl. Därför så var det intressant att höra att även killarna har problem med detta. Tack för att du upplyste mig .
    Det har varit mycket kiv i hela, den lilla, gruppen enligt läraren. De jobbar nu jättemycket med vänskap, att samarbeta och jobba i grupp, jobba tillsammans mot ett gemensamt mål och dyl. för att komma till rätta med detta redan nu.

    Fick även veta att min T skakat en av tjejerna som inte lyssnade på hennes argumentation när hon upplevde sig orättvist behandlad. Så jag har haft långa samtal med henne två kvällar i rad ang detta. Vem vill vara kompis och leka med nån som gör skakar om en?!
  • Frulle

    Vadå? Hon tog tag och typ ruska om sin kompis eller?


    Sonja68 skrev 2009-10-08 08:20:20 följande:
    DET har jag också varit med om. På två jobb (där det jobbade betydligt fler män än kvinnor) där jag jobbade var männen såna skitsnackare och falska rövslickare så det var nåt hemskt!! Så de kan de också, helt klart. Sedan tror jag mycket beror på själva arbetsplatsen, hur stämningen är, företagskulturen, hur chefer och arbetsledare är. Det där med tjejer o killar som leker tre och tre, det har jag bara erfarenhet av just tjejer, eftersom jag själv är tjej och har "tjejbarn" och så även de flesta av mina vänner (faktiskt när jag tänker efter är det få av mina bekanta som har pojkar, hmmm, varför?). Så därför har jag mest hört om tjejgnabbet, av förklarliga skäl. Därför så var det intressant att höra att även killarna har problem med detta. Tack för att du upplyste mig .Det har varit mycket kiv i hela, den lilla, gruppen enligt läraren. De jobbar nu jättemycket med vänskap, att samarbeta och jobba i grupp, jobba tillsammans mot ett gemensamt mål och dyl. för att komma till rätta med detta redan nu.Fick även veta att min T skakat en av tjejerna som inte lyssnade på hennes argumentation när hon upplevde sig orättvist behandlad. Så jag har haft långa samtal med henne två kvällar i rad ang detta. Vem vill vara kompis och leka med nån som gör skakar om en?!
  • Sonja68
    Frulle skrev 2009-10-08 08:38:15 följande:
    Vadå? Hon tog tag och typ ruska om sin kompis eller?
    JA!!!
  • Sonja68
    Sonja68 skrev 2009-10-08 08:44:47 följande:
    JA!!!
    Antagligen i ett försök att få henne att lyssna, men ÄNDÅ!!
  • Frulle

    Hur gammal var hon nu igen? 6?

    Ja jag vet hur det kan vara. Zack är väldigt FYSISK på dagis också. När dom leker kan zack i ren glädje typ puckla på nån stackare..

  • dfk

    Godmorgon! Springer in här lite snabbt.
    Heja Frulle till det kommande nya jobbet. Det ska DU ha, basta!

    Sonja, det är bra att du pratar med din dotter.
    Det är så sant att man inte ska ruska sina kompisar.
    Ibland är barn fysiska när orden inte räcker i ren frustration, för då borde väl kompisen förstå.
    Nej nu måste jag springa.
    Ha en bra dag nu!

Svar på tråden Tantvarning 5