• Sonja68

    Tantvarning 5

    Frulle; jag har kanske aldrig haft en REJÄL bihåleinflammation, men när jag känner av bihålorna, då köper jag små gröna piller på Apoteket, nåt naturmedel som är receptfritt. Sinova heter de. Jag tar full dos. Efter tredje eller fjärde dagen brukar det börja lätta.

  • Sonja68

    Fråga efter Sinova Forte, Frulle. En tablett tre gånger om dan.

    Dfk; jobbigt med sura chefer. Man blir liksom illa till mods även om man vet att man inte gjort nåt fel och att problemet ligger hos DEM, men låt det inte förstöra din helg. Vila och mys!

  • Sonja68
    TinkerBelle skrev 2009-08-28 17:30:56 följande:
    Och nu har ni svaret på varför jag har stått ut med att ha gemenskam vårdnad trotts allt tjafs...Vågar inte tänka på vad som händer om vi hamnar i tingsrätten.Så länge jag kan hålla honom kort, men han fortfarande tror han har något att säga till om så funkar det.www.aftonbladet.se/nyheter/article5704597.ab
    Fy så hemskt. Tyvärr är det nog många som har det så här *ryser*.
    Är det så illa Tinker? *kramar*
  • Sonja68
    Fjosok skrev 2009-08-28 16:36:38 följande:
    Könsgeneraliserar inte. Inte ett skvatt och är 100% övertygad om att majoriteten av all kvinnor vill ha "snälla" män.Däremot är jag 100% övertygad om att den andra sidan också finns och att den alltid kommer finnas. I min värld är det kvinnor som väljer och män som erbjuder, dvs val av partner i slutändan är hennes, inte hans.Mannen imponerar på henne och hon väljer. Precis som det varit i hundratals år. om inte tusentals. Anledningen ör tt hin föder barnen och inte mannen, typ.Eller har jag fel?
    Nej, jag tror inte det är så överallt. I vissa länder, där det är överskott på kvinnor och underskott av män, där är det kvinnorna som imponerar på männen och de väljer. Oftast inte bara en...
    Men iofs väljer nog kvinnan ofta vem hon ska imponera på...
    Intressant.
  • Sonja68

    Skatteregler kan göra en mer än lovligt galen!
    Men oroa dej inte, jag tror ni får in fler bud imorgon!

    Här var fartigt värre ikväll. Hum,hum,hum.

    Hur gick det idag Blommis, du hade mycket på programmet idag igen?

  • Sonja68
    passionsblomman skrev 2009-08-28 22:30:14 följande:
    Ja föralldel men ÄNDÅ!!! Jag tycker ändå att det är mycket!Synd att man inte har renoverat lite mer, för det drar man ju också av. Tror dessutom jag kastat kvittona på tex friggeboden.Nåväl, vi har aldrig inbillat oss att vi ska bli rika, men som sagt, det hade varit skönt med lite marginaler så inte varje bildel som pjjar bidrar till magkatarren.Och programmet var tämligen fullt även idag ja. Nu tar jag det luuuugnt och inväntar morgondagen med förtröstan.Panzerfaust skrev2009-08-28 22:23:45 följande:
    Jag förstår precis. Den där magkatarren är särksilt bekant...
    Vår bil var på service igår. Trodde det skulle gå på 4000 kr. Hmmm, mannen ringde och sa att det gick på dryga 6000 kr. Så var den dagen förstörd...
    Ta det luuuuugnt du och se vad som händer imorgon.
    Snart bor du i Villa Villekulla, ditt sagoslott vid ån, och det där engelska växthuset med badkar och lejontassar är ett litet steg närmare.
  • Sonja68
    passionsblomman skrev 2009-08-28 22:48:44 följande:
    Jaaa, min bil kostade 2300 ytterligare idag och då hade jag ju för två veckor sedan lagt över 3000 redan. Man blir ju helt matt.När sköterskan börjar prata om att vi bör överväga IVF om det inte tar sig snart med inseminarierna, då är det liksom: "tja, om vi får in 60 papp extra på huset, för nästan 20 går till skatten och två försök lär det säkert ta och det kostar runt 20-30 000 att göra privat(man får inte göra det via landstinget om man redan har barn)Så det finns sannerligen hål att stoppa pengarna i så att säga.men ABSOLUT: hur som helst så kommer vi att vara enkelt folk med inga stålar men bo i ett sagohuuuus! Och på nåt sätt ska jag skaffa den där soffan! Den är RÖD- det rödaste jag har sett ever.
    RÖD = Kärlekens färg, en KÄRLEKSSOFFA!! Wow, detta lovar gott
    Jo, dilemmat är bekant; Vi bor också i det enda hus som vi båda ville ha, det hus som vi båda direkt kände Det HÄR är VI, det här är vårt, här vill vi att våra barn ska växa upp.
    Det ligger i ett av det dyraste områdena (även om husen här är billiga). Vi fick vänta ett år på att priset skulle gå ner till den nivå som VI kunde pressa oss upp till.
    Visst, vissa månader lever vi som kyrkråttor, men vi älskar vårt hus. Tänk förut kunde jag inte förstå det där; "Det är ju bara ett hus/lägenhet". "Där sover man ju bara" "Varför lägga ner så mycket pengar på boende och sen suga på ramarna istället för att kunna göra nåt kul". Men både du och jag vet ju att när man får barn så blir hemmet så himla mycket viktigare. Man tillbringar så HIMLA mycket mer tid där. Ens liv etsas in i väggarna och man stirrar på dessa väggar (särskilt när man har två SMÅ barn med amning och blöjbyten och allt annat) dag ut och dag in. Det vill till att man älskar dessa väggar. NU, är huset min fasta punkt, mitt andningshål och jag älskar att bara vara här.
    Förstår du hur jag menar?
  • Sonja68

    God morgon Ladies!


    Frulle skrev 2009-08-29 07:30:59 följande:
    Jag håller med till viss del..Men jag vill INTE att hela våra inkomster ska gå till endast boende..Fördelen med stockholm är att det finns SÅÅ många hus som man verkligen ÄLSKAR och vill bo i! Ja, sen nackdelen med husköp i sthlm vet vi ju redan.. För dyrt!!Vi har nu pratat om att kanske köpa en lägenhet iaf! Billigare. Vi har ju ändå planer på att flytta till luleå sen när zack ska börja skolan. Handlar om 2 år.. Kanske är bättre att bo "billigt" under den tiden och sen köpa ett DRÖMHUS i luleå?!
    Nej såklart vill inte jag heller lägga ALLA pengar på boende, man vill kunna unna sig en resa ibland och lite annat, hade jag velat det så hade jag valt en liiite roligare ort att bo på. Men vad jag menade var att förut, innan barnen, så var inte beredd att lägga lika mycket pengar på boende som jag gör idag. Då var allt annat mycket viktigare, för jag var så sällan hemma. Men ju mer tid man tillbringar i hemmet desto viktigare blir boendet liksom. Förut kunde det kvitta för mig hur jag bodde, bara det var billigt. Äh, jag vet inte hur jag ska förklara.
    Jag och mannen har haft funderingar på att flytta söderut, till en större stad, han kanske skulle ha lättare att få ett annat jobb där. Men då blir det genast mycket dyrare för oss att bo. Vi skulle definitivt inte ha råd att bo i hus där.
    Och så skulle det inte bli några pengar alls över till nåt annat. Nu har vi haft kämpiga månader eftersom Sasha varit sjukskriven sedan oktober, men annars så går det runt, om inte något oförutsett händer, tex en trasig bil eller en trasig panna. Vi kan unna oss att åka slalom på helgerna på vintern, en resa på sommaren och lite annat.

    Luleå är en trevlig stad
  • Sonja68
    passionsblomman skrev 2009-08-29 09:28:48 följande:
    Nej det var 20 % under 2008 men det har höjts till 30% nu 2009 stod det på den sidan jag läste på.Klart man inte vill lägga varenda öre på bara att bo, det är ju bla därför vi flyttar, för några drömhus skulle det aldrig kunna vara fråga om här.Och när vi nu SKA flytta, så vill jag inte göra det till en ordinär 70-talsvilla bara för att det ska bli så billigt som möjligt. Då vill jag åka till något som känns speciellt och underbart.Och i kappsäcken vill jag gärna få med mig lite mer än vi haft här, så det blev värt det att sitta i tio år på 38 m2.
    Jag förstår precis. Det känns som rätt steg att ta i er situation.

    Jag bor i MITT drömhus nu; en ganska ordinär just 70-talsvilla (fniss. ja, jag vet, men smaken är olika), modell större. Vitt fasadtegel, souterrängvilla, 7 rum och kök, lagom stor tomt i ett mycket trevligt område. Jättebra för barnen här. Huset är rejält och har vissa detaljer och en planering som gör att det känns lite modernare än 70-tal ändå.
    Vi har renoverat en del, så småningom blir det nog precis som vi vill ha det...
Svar på tråden Tantvarning 5