• Heloise

    Tantvarning 5

    Hormonerna i en hormonsprial påverkar inte äggstockarna, de gör slemhinnorna segare så att ägget inte kan fästa. Det är därför kvinnor i klimakteriet kan anv sig av hormonspiraler( deras slemhnnor blir oftast sköra), det är iaf vad barnmorskorna sa till mig, dessutom så "fungerar" din kropp som vanlig och tekniskt sätt kan man bli gravid samma dag som man tar ut spiralen.

    Visst har jag kanske oxå fått ngr hårstrån( men kan ju inte säga om det är pga spiralen eller ålder eller nått annat) gått upp i vikt har jag säkert gjort, men jag var baske mig fet när jag satte in den så det är säkerligen självförvållat.

    Men imorron ska jag boka tid för att ta ut den( fast inte än bara boka tid) känns lite nervöst och pirrigt måste jag säga.

  • Heloise

    oops jag blandade ihop saker lite grann ang hormonspiral; de gör livmoderslemhinnorna tunnar och livmoder sekretet segare( nått vart segare iaf) och det gör att spermierna inte kan tränga igenom och alltså inte befrukta.

    varför det inte påverkar äggstockarna vet jag inte, men jag har iaf ägglossning som en klocka varje månad.

    Jag ska ta ett snack med H min kompis som är läkare och aspirerande gynekolog om hon kan förklara det för mig.

  • Heloise

    och ja projekt familjetillökning ska väl sättas igång ngn gång under nov-dec


    Sonja68 skrev 2009-09-01 15:22:34 följande:
    Tack snälla Heloise för infon. Ja, det verkar som att det är olika hur man reagerar. Men det lät ju bra att den inte påverkar ägglossningen!Och att du ska ta ut din... Projekt familjetillökning på G? Lycka till!Vem är du arg på, katten eller Panzer eller nån annan?
  • Heloise

    Jag blir lätt arg, men det går över lika fort

    Just nu är jag mest less på skolan och den har inte ens börjat än
    Har precis gosat med lilla Nanna, hon har de största och gulligaste hamsterkinder jag sett på en bebis. Om en 20 min ska jag ge mig på ett samtal till barnmorskan, känns lite skrämmande men ändå kul. Hade ett långt samtal med läkar kompisen igår och hon tyckte att jag skulle ta ut spiralen så fort som möjligt och för att låta kroppen andas lite, dessutom trodde hon att det skulle underlätta för min viktnedgång om jag blev av med spiralen redan nu.


    Aleta skrev 2009-09-02 11:26:49 följande:
    Hej på er!Oj, vad jag ligger efter - har bara skummat igenom lite snabbt och måste rusa iväg igen.Mannen har börjat jobba igen efter fyra månaders föräldraledigt samtidigt med mig, så nu när han är i Stockholm så springer jag runt och fixar och donar. Hugger upp timmerväggar, stängslar, ringer om allt mellan himmel och jord känns det som (DNA-tester på hästar, irländsk afton i Dublin, badrumslampor från 50-talet och sån't.Lite snabbt:Heloise - varför så arg?Soldemor - kul med BIS:en, hoppas de sätter upp bilder på henne.Veillemoa - de är dumma i huvet och avundsjuka.Passion - tre försök för priset av två. Så för 40.000:- så får du köra tre gånger (har många kompisar som IVF:at).Im yours - Kina, det allra roligaste var tidig morgon i tempelparken i Beijing. Det dansas vals, utövas tai chi, sjungs, spelas spel, skådespelas, dansas med solfjädrar osv. osv. Vår rundtur tillät oss bara springa igenom detta fantastiska folkvimmel, jag hade lätt stannat ett par timmar!Fjällis - jag vill gärna ha frön om det finns kvar.Cantaton - Stor kram!Fjosok - snart är du uppe i samma antal klänningar som du hade innan...Panzerfaust - Ojojoj, måste rusa!
  • Heloise

    Det ska ju ta lång tid att få tid hos BM men nä jag fick tid imorron, usch nu backar jag nästan ur...

  • Heloise

    Jag är ju inte ens nästan vuxen nog, vad tänker jag på hur ska jag kunna ha ett barn, jag klarar ju knappt av mig själv!

  • Heloise

    Nä kanske inte, men det är iaf skrämmande för mig haha, fast jag är en sådan som vet att jag gärna vill ha barn, men den där superlängtan har inte infunnit sig och den infinner sig nog inte heller tror jag, utan jag måste nog hoppa, för ska jag vänta på att jag tycker att allt är rätt så får jag nog vänta tills jag är 50 och då är det för sent.


    Aleta skrev 2009-09-02 13:42:06 följande:
    Det blir du automatiskt! Och ska man vänta på att bli vuxen, så kan man vänta hela livet, för det blir man aldrig.
  • Heloise

    hm jag är nog som din kille baboo men men det börjar dra ihop sig nu åldersmässigt för mig. Dessutom får alla mina vänner barn och det kanske är bra om man har vänner som har små barn så man inte blir helt strandsatt, äsch jag tänker så mkt hela tiden.

  • Heloise

    God förmiddag!
    Jaha nu är spiralen borta, jäklar var ont det gjorde när de tog ut den, menmen. Väldigt trevlig barnmorska som snällt svarade på alla mina frågor.

    Jag passade på och fråga om spiralen; så här är det Baboo, den påverkar faktiskt ägglossningen för en del, men eftersom det är så pass låg dos av hormoner så har de flesta ägglossning som vanligt, dock kan det bli varannan gång istf varje månad.Men på en del avstannar ägglossningen som när man äter p-piller.

    Var och köpte kondomer för första gången i mitt liv idag haha. Panzer är måttligt road över just den lilla detaljen...

    Grattis Blomman!!! Helt otroligt härligt att ni fick så mkt för stugan, det är ni väl värda!

    I'm yours vart går du den där manuskursen? En sådan skulle jag jättegärna vilja gå bara på skoj.

    Cantatorn jag väntar med spänning på att höra hur det går för dig

    Frulle: Jag skickar lite styrkekramar till dig, det är skönt att inte röka

    Fjällbruttan har jag missat korten? Jag vill så himla gärna se dem!

    Jag tror jag ska gå en promenad och sen måste jag hitta samt läsa en masteruppsats inom BOI samt hitta på frågor om kvantitativa metoder; ja skittråkigt, jag tycker att det är dags att min 5 åriga utbildning börjar bli lite KUL

Svar på tråden Tantvarning 5