• Sundance

    Bröllop 2010 nr7

    För oss ser det ut som så att vi betalar 250kr/person för att få va på slottet och få tillgång till det, slottsparken, festsalen, bord och stolar, porslin, dukar, servetter, blomsterarrangemang på borden och så baren och lounghörnan och deras storkök. Städning ingår också i det priset. Och så får vi ju då hjälp med förberedelser och så. Sedan betalar vi 45kr/person i korkavgift men då får vi själva ta med all dricka vilket blir mycket billigare ändå jämfört med restaurang eller så. Vi planerar att handla dricka för 8000kr. Maten räknar vi på 230kr/person för 3-rätters. Det får vår kock fixa helt enkelt. Tårtan 2500kr. Så totalt för allt detta kan man säga att vi landar runt 700kr/pers för att få plats, dukning, mat, tårta och dryck. Känns helt ok. Om det nu håller i längden...

  • Sundance

    Jag förstår inte riktigt skillnaden mellan dj-in-a-box och vanlig iPod. Visst man får ljudanläggning om man hyr dj-in-a-box men det blir ju inte mycket mer liksom. Då tycker jag lika gärna man kan köra på typ Spotify.

  • Sundance

    Jag vill egentligen inte heller lägga en massa på maten. 230kr/pers är absolut max. Men då räknar jag liksom in "lönen" till kocken också. Så han kommer nog få direktiv om att fixa det så billigt det bara går. Skulle gärna fixa maten själv men är nog tyvärr inte tillräckligt duktig. Tror det är lättare att göra det om man gör buffé.

    Vi kommer fixa (eller låta någon fixa) mat själva, och dryck ordnar vi också själva. Det ingår blomsterdekoration men tror vi fixar dessa själva också för de som ingick såg så små ut. Om vi la till 50kr/pers så ingick även champagne-färgade stolsöverdrag och silverkandelabrar men tyvärr matchar inte champagne vårt tema så jag måste fixa vita på annat håll.

  • Sundance

    Jag har sagt till min m2b att senast söndag ska vi ha bestämt oss för fotograf. Väljer mellan 5-6 st nu. Och börjar bli lite orolig att de bokas upp.

  • Sundance

    Ja, den sidan hjälpte en hel del. Tack!

    Ja, det här med fotograf alltså... Det är ju en sak att titta på bilderna på nätet och tycka att någon tar fina foton men tänk om det inte alls klickar när man pratar med dem... Tycker det är jättesvårt med deras priser också. En massa tillägg överallt som man inte bli klok på. Tillägg för att fot utomhus, för att det är lördag, för resa, för restid, för att foton på cd osv...

  • Sundance

    Jag tappade en massa planeringslust igår kväll . Satt med sambon och skulle välja fotograf och så hade vi bestämt oss för två och skulle bara kolla en sista grej. Då, av nån anledning, börjar jag kolla runt på BT lite ordentligare och inser att alla de jag kollat på är rätt dyra. Trodde det var där omkring det låg (drygt 7500 för 4 timmar, papperskopior men ingen förstoring. Bildspel men inga filer på cd/dvd). Så nu vet jag inte. Är verkligen alla som tar mindre i pris så mycket sämre??? Tänker jag fel som börjat titta på billigare? Känns som att börja om på noll igen. Och sambon som bara säger att det ordnar sig. Är så less på honom! Som jag sa till honom: Tror han att en toppfotograf ringer på dörren och säger att vi är så trevliga att han vill foto vårt bröllop för 5000 och allt ingår??!!

  • Sundance

    Har sökt i hela skåne. Från Ystad till Ängelholm i alla fall. Har väl ett par nya att kolla upp nu. Hoppas att de känns bra.

  • Sundance

    jag hade nog hellre kört att de får dela kyrkprogrammet än festprogrammet. Tycker det ser snyggare ut i dukningen om där ligger ett vid varje plats.

Svar på tråden Bröllop 2010 nr7