• Mammilon

    Vi som precis har slutat med p-piller och hoppas bli gravida inom det närmsta...

    Jag gifte mig i lördags och i söndags morse gjorde vi en liten ceremoni av att släppa p-pillerkartan i papperskorgen. Har en son på 16 mån redan och första gången gick det väldigt lätt, så det är bara att hålla tummarna nu.
    Jag tycker absolut att du kan dricka lite vin på din smekmånad, dels kan du ju inte veta om du faktiskt är gravid och jag tror att du blir dubbelt besviken när du kommer hem om du testar negativt och inte ens fått njuta av en drink på din resa. Dessutom är det som någon säger att barnet har ingen direkt näringsöverföring från mamman de första 9-10 veckorna i alla fall. Jag fick reda på att jag var gravid med mitt första 1 vecka efter min 30-årsskiva då jag inte direkt hade hållit igen och det gick bra, ingen idé att nojja över det man inte kan göra något åt i efterhand.
    Det där med maten är nog mest myter, jag tror inte det finns något du kan äta så du lättare blir gravid, däremot är ju folsyra bra för fostret när du väl blir det.
    Lycka till!

  • Mammilon

    Jag var med här för ett tag sen, men nu har jag glädjande nyheter! Slängde pillren dagen efter bröllopet 7 juni och hann aldrig få nån mens. Testade negativt efter drygt fyra veckor men efter ytterligare två mensfria gjorde jag om testet och fick plus! (Fast det blir ju förstås 9 1/2 efter bröllopet...)

  • Mammilon

    Hemlig: Grattis!!! Tänk inte för mycket på missfall, så många är det inte och det blir absolut inte bättre för att manoroar sig för det. Är man gravid så är man, tills vidare! Njut!

  • Mammilon

    Jag tror att det är helt normalt att inte känna sig speciellt annorlunda när man precis blivit eller fått veta att man är gravid. Jag känner inget speciellt, jag är glad och nöjd, men kroppen känns nästan som vanligt och det är fortfarande lite overkligt, även om jag gått igenom detta förut. Jag mår inte illa och gjorde det inte under hela förra graviditeten heller.
    Det måste inte vara så dramatiskt.

    Vad gäller alkohol är väl alla överens om att det inte är så bra under graviditet, men om foster skulle bli skadade av ett eller annat vinglas under de första veckorna skulle nog inte många barn i västvärlden vara utan alkoholskador. F.ö. utvecklas inte moderkakan förrän v.9-10, så innan dess överförs inte mammans konsumtion till barnet på det viset. Alltså: sluta dricka när du vet att du är gravid men ligg inte sömnlös över vad du kanske gjorde förut, gjort är gjort.

  • Mammilon

    Imma: Jag tror verkligen inte att du har något att oroa dig för. Vilka mer tecken vill du ha? Det känns inte så himla mycket i början, de börjar ju tyvärr (eller som tur är) inte sparkas med en gång. Jag är i v. 11 av min andra graviditet nu och känner ingenting, lite större runt magen och har varit lite öm i brösten, inget annat. Likadant förra gången. Att de inte kollar alls på MVC kan jag hålla med om känns lite konstigt, i alla fall första gången. Gör absolut ett UL om det känns bättre, men försök att släppa din oro, den är inte nyttig... Skaffa en bok och följ med i veckorna, det känns mer verkligt då. Lycka till!

  • Mammilon

    Jag har ännu inte haft några märkliga cravings, men det är inte för sent än... Bara allmänt mer hungrig på allt

Svar på tråden Vi som precis har slutat med p-piller och hoppas bli gravida inom det närmsta...