• Nalle Puh 40

    Vi som precis har slutat med p-piller och hoppas bli gravida inom det närmsta...

    Finns det några fler brudar här som precis har slutat med p-piller och hoppas bli gravida?

    Har ätit p-piller i ca 12 år men slutade för två veckor sedan i samband med vårt bröllop...

    Tänkte vi kunde dela lite tankar och ge råd till varandra för det är ju mycket som ska stämma...

    Har oxå tusen frågor i huvudet som vad som händer i kroppen när man slutar med sina p-piller efter så lång tid, tidiga tecken på att man kanske är gravid och hur lång tid det tar innan mensen blir regelbunden igen...

  • Svar på tråden Vi som precis har slutat med p-piller och hoppas bli gravida inom det närmsta...
  • Bustroll

    Jag tog ut en p-stav för ca 2 mån sen, hoppas att jag ska bli gravid snart. Väntan är lång tycker jag...
    Jag vet inte riktigt hur det är med p-piller men det kan ta upp till 2 år innan man blir "normal" igen efter stav. Har för mig att det tar ngr månader med piller i alla fall.

  • isop

    Som du kanske läst befinner jag mig i exakt samma situation. Har tagit p-piller i tolv år, och tog min sista tablett den 21 maj.

    Jag vet ännu inte om kroppen vaknat, men försöker hålla koll på livmodertappen och slemmet (ursäkta om jag är för detaljerad), dels för ägglossningen men även för att jag av naturliga skäl undrar när jag ska få mens. Är ju inte van vid att inte veta, utan har under 12 år fått mens på eftermiddagen exakt samma söndag varje månad

    Min ovana gör det svårt för mig att bedöma kroppens tecken, men det skulle kunna tänkas att ägglossning är på g under veckan, men nu har min man precis blivit dunderförkyld, så det blir nog inget de närmaste dagarna.

    Annars är det säkraste tipset att ha sex varannan dag under de fertila veckorna (typ, börja fem dagar efter mensens slut och fortsätt två veckor, eller så), eller för all del, varannan dag året runt. Det är ju olika det där, vissa har sex varje dag och andra mer sällan.

    Det jag mest undrar över är hur jag ska hantera det här "projektet". Jag blir lätt otålig och har redan läst på till vansinne, för att känna att jag gör något. Men det här måste jag nog släppa taget om och låta "gå som det går", för annars fattar jag inte hur jag ska kunna slappna av och leva som vanligt. Det är ju en väldigt utdragen process med bara en chans i månaden och det är inget för otåliga!

  • Nalle Puh 40

    Isop: Jag tog min sista tablett den 19 så är ganska lika...

    Tycker det är svårt att räkna ut ägglossningen nu om mensen blir oregelbunden.

    Det jag fasar mest för är att få tillbaka min mensvärk för den var inte kul, spydde och mådde illa hela tiden...

  • Nalle Puh 40
    Bustroll skrev 2009-06-08 17:33:17 följande:
    Jag tog ut en p-stav för ca 2 mån sen, hoppas att jag ska bli gravid snart. Väntan är lång tycker jag...Jag vet inte riktigt hur det är med p-piller men det kan ta upp till 2 år innan man blir "normal" igen efter stav. Har för mig att det tar ngr månader med piller i alla fall.
    Oj, två år är lång tid och så länge vill jag inte vänta

    men man kan ju "öva" under tiden
  • b2b09

    Det är nog väldigt olika från person till person det där med hur kroppen reagerar efter p-piller...
    Jag hade ätit i ca 8 år när jag slutade med dem, och det tog inte mer än ett par månader så var jag gravid...alltså gick det väldigt snabbt för kroppen att komma i gång igen!
    Hoppas att det går snabbt för er med!! Barn är det bästa man kan göra och få förstås!!

  • Flisa80

    Jag hoppar helt klart in här!!!

    Gifter mig på lördag och slutade med p-piller för ett par veckor sedan. Jag slutade med p-piller under ett halvår för ett tag sedan, men jag blev så otroligt ful i hyn så jag började igen. Vill vara fin på bröllopet. Min mens var så seg så jag hann väl få mens typ 2-3 gånger under det halvåret... Testar därför med stickor denna gång, bara för att se om jag kan "förstå" hur kroppen beter sig vid ägglossning, för jag fattade ingenting sist. Då kanske jag fattar tills nästa månad, om jag inte har lyckan att få in ett plus redan försök ett!

  • Lakritsbåten

    Ang p-stav så finns det säkert någon som har fått vänta så länge som två år men det är absolut inte genomsnittligt! Vad är det som säger att den som fått vänta inte har problem att bli med barn.

    Med p-stav är det betydligt kortare tid för återställning till fertilitet än med p-piller.

  • Emelieca
    Bustroll skrev 2009-06-08 17:33:17 följande:
    Jag tog ut en p-stav för ca 2 mån sen, hoppas att jag ska bli gravid snart. Väntan är lång tycker jag...Jag vet inte riktigt hur det är med p-piller men det kan ta upp till 2 år innan man blir "normal" igen efter stav. Har för mig att det tar ngr månader med piller i alla fall.
    Vart har du läst det där om 2 år? Jag har bara sett att det ska ta ca en månad innan man är fullt fertil efter uttag. Har däremot försökt bli gravid i ett år sen uttag och vore ju intressant att veta om det kan bero på p-staven.
  • Bustroll

    Jag fick höra det av min barnmorska. Hon sa att det tog allt ifrån dagen efter att du tar ut den till upp till 2 år inan kroppen återställer sig.


    Emelieca skrev 2009-06-08 20:28:22 följande:
    Vart har du läst det där om 2 år? Jag har bara sett att det ska ta ca en månad innan man är fullt fertil efter uttag. Har däremot försökt bli gravid i ett år sen uttag och vore ju intressant att veta om det kan bero på p-staven.
  • passionsblomman

    Min barnmorska sa at det är en myt att p-piller kräver ngn extra tid för omställning. Det kan tom vara tvärtom ibland sa hon.
    Däremot är det väldigt vanligt att man fått för sig att det ska gå på ett kick, typ "ett skjut och sedan är saken klar"
    Kan ju bero på hur varnade kvinnor alltid blivit för att aldrig missa att skydda sig osv. och att det inte finns ngra säkra perioder etc. Dessutom börjar vi försöka väsentligt mkt senare idag än förr och vi är int lika fertila vid 30-35 som vi var vid 20. Så är det bara och då kan det ju dra ut lite extra.

    Sanningen är ju dock att MAX var 28:e dag har man chansen och det rör sig om ca 12 timmar under ett dygn. Att det då tar uppemot ett år är i det perspektivet vare sig förvånande eller oroande. Även om det passar dåligt in i vår supersanbba tid och stämmer riktigt illa med vår vana att kunna kontrollera tilllvaron.

    Jag vill jag vill jag vill hjälper liksom inte...

    För oss tog första graviditeten 1 år bra exakt att inträffa.
    Vill bara starkt uppmana alla att inte få panik innan det där året gått, MEN heller inte vänta eller tveka inför hjälp och utredning om de dröjer längre än så!

Svar på tråden Vi som precis har slutat med p-piller och hoppas bli gravida inom det närmsta...