• pandis81

    vad ska man äta/inte äta vid vikt nedgång.

    Det finns så många olika trådar och tips på vad man ska äta och inte äta när man ska gå ned i vikt.
    Nu vill jag få in alla tips på vad man ska äta och inte äta så att jag lyckas gå ner dom kilona som jag verkligen vill gå ner inför dagen D.

    Det får gärna vara saker som passar både brud och brudgrum då vi båda kan behöva lite hjälp.

    Och alla tips är verkligen välkomna så bomba på.

  • Svar på tråden vad ska man äta/inte äta vid vikt nedgång.
  • lönnsjö

    Vad som passar vem är så himla individuellt. Jag kan bara ge dig några tips som fungerar på mig
    Ät tre huvudmål: frukost, lunch och middag samt två-tre mellanmål. Mellanmålen ska inte var stora och svälliga utan bara något litet som t ex en frukt. Drick mycket vatten, gärna 2 liter per dag.

    Ät frukost t ex havregrynsgröt och 1 knäckemacka med ngt gott pålägg tex skinka och paprika/gurka samt 1 glas mjölk, kaffe eller te. Eller fil och flingor(inga sockrade flingor) och lite färsk frukt eller bär i.

    Mellanmål i form av ngn frukt/ 1 knäckemacka med keso och gurka

    Lunch och middag: kött, fisk, fågel. Fet fisk är bra t ex lax och makrill. Själv äter jag mycket torsk och tonfisk. Potatis är helt okej. Pasta och ris finns i fullkornsalternativ.

    All mat är väl bra men i lagom mängd. Sen bör man ju motionera också. Promenader, cykling, simning är vad jag själv försöker göra något av varje dag. Studsmatta med barnen är inte fy skam det heller. Ojojoj vad roligt det är och bränner kalorier gör det också.
    Ta reda på så mycket du kan om mat och hälsa. Finns MYCKET att läsa. Sålla ut det som du tycker om och som passar dig. Lycka till!

  • Mörk Ängel

    Ät nyttigt och varierat. Det behöver inte gå till överdrift, och sen motionerar du.
    Jag tror att det viktigaste är att äta regelbundet och att inte småäta. Det kommer du att tjäna på i längden! Så 5-6 mål per dag.

  • tågjäntan

    FRam till en månad innan jag blev gravid (juli förra året) så hade jag gått ner 15kg på 1,5 år med viktväktarna. Där gäller det att hålla nere på fettet (lite behöver man få i sig), inte så mycket socker, alltså inget godis och kakor. I stället får man äta mycket frukt (utom banan och vindruvor), grönsaker och sallad. SEdan peppar de för motion oxå. Men jag var dålig på det och lyckades gå ner ändå.
    Första gången jag var där sade det att om du kommit hit för att banta har du kommit fel, det handlar om att förändra livsstilen. På vv räknar de points, det har ni säkert hört. Så man kan spara lite points och unna sig något gott på helgen. Jag följde detta strikt, men åt ofta ute på söndagarna och det gick bra ändå. SEdan saktade det visserligen ner mot slutet men det gick neråt iaf.

  • Hammerman

    Förutom bra kosthållning så bör du träna också, kombinera gärna styrka och kondition för bästa effekt.

  • Sommarpar

    glöm inte av att dricka massa vatten, skippa kaffe/the osv och drick vatten när du blir drickasugen ist. samma gäller vid måltider, drick ett stort glas vatten innan du börjar äta..Ska kanske tilläggas att det inte e en kanondiet men vatten mättar och man är inte lika hungrig..

  • Emelieca
    Ysolla skrev 2009-05-31 20:07:17 följande:
    Jag kollade på oprah för flera år sen då hennes dietist var med.Då sa han att för att gå ner i vikt måste man liksom hinna bli hungrig mellan måltiderna.det är när man har det där jag-är-så-himmla-sugen-på-nått-men- är-inte-riktigt-hungrig-än känslan som kroppen tar av fettreserverna.Jag har ju tidigare hört att man ska äta ver tredeje timme och kört på det, men har inte gått ner.Sen testa jag detta och åt inget förren jag faktiskt var hungrig, och jag har hittils gått ner 13 kilo.Jag äter kanske var 4-5 timme.fast det är verkligen jättesvårt att inte småäta!Sen äter jag ganska nyttig mat. Mycket lax och kyckling m.m
    Jag har visserligen hört att man absolut inte ska hinna bli hungrig, för då tar kroppen av muskelmassan och inte fettet. Men kanske bara är en träningsmyt.
  • 090208

    Min syrra är diabetiker och har en dietist som håller koll på henne. Hon har sagt att fett inte är så livsfarligt som man kan tro. Socker är... Och alltså inte bara för diabetiker!
    Ät vilket kött som helst om du gillar det. Det beror mycket på hur man tillagar och vad man äter till. Numera så kör jag med gronsaker, broccoli, minimajs etc istället för potatis/pasta. Och kokar dom inte för det är trist, jag brukar göra in dom i ugnen ett tag.

    Tycker verkligen ni båda ska ge GI en chans. Typ 2 veckor. Är ju bus-enkelt egentligen. Se bara till att ni ersätter potatis/pasta med grönsaker ni tycker om!! Annars är det skit-tråkigt...

    Googla på GI-recept! Och lycka till.

  • Ysolla

    Jag vet faktiskt inte om det är en träningsmyt.
    Men jag kan tänka mig att tränar man mycket för att bygga muskler ska man äta oftare.
    Men jag tränade inget mer än att gå ut och powerwalka och köra lite olika övningar hemma på golvet.
    Då tror jag inte att min kropp behövde/behöver lika mycket energi.

    Fast jag vet ju inte jag bara spekulerar..men för mig har det funkat iaf.

  • Linadesign
    b2b09 skrev 2009-05-31 20:12:23 följande:
    Det är väl väldigt olika vad som fungerar och inte fungerar. Man måste nog hitta någonting som passar en själv... Du kanske ska prova dig fram litegrann. För min del passar GI mig utmärkt (lite kolhydrater och mycket protein + grönsaker)Kör det lite i omgångar när jag har lust och det fungerar....=) Men som sagt, inte för alla....Sen tror jag verkligen att MOTIONEN är A och O. Rör på dig, så går du ner...och framförallt så mår du bra!Lycka till!
    Jag tror att GI funkar främst av en anledning: När folk tar bort kolhydraterna så äter de mindre totalt sett. Så de får i sig mindre kalorier. Men personligen så tror jag att detta skulle kunna uppnås genom "normal" kost, fast då att minska mängden.
  • lillalyckan

     


    090208 skrev 2009-06-02 17:54:30 följande:
    GI-recept som jag garna ater nastan dagligen!!www.recepten.se/recept/fetaostlax.html

    Mmmm Det här receptet har jag sparat nu, lät toppengott!
    Hur funkar det med mejeriprodukter enligt GI? Är det okej med creme fraiche, matlagningsgrädde osv? Ska man ta "vanliga" produkter eller light?
    Har funderat på att börja testa lite GI. Inte helt utesluta kolhydrater men minska kraftigt. Mest för att må bra, tror att viktminskningen kommer av sig själv om jag mår bra nämligen...


Svar på tråden vad ska man äta/inte äta vid vikt nedgång.