• T0612

    Vinterbrudar

    Här hoppar vi över från den gamla tråden "vi som gifter oss i december 2009" och tar in alla vinter brudar istället =)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-05-27 19:33
    NOVEMBER
    14: 14e november, Borlänge. Mrsstumpan, Göteborg

    DECEMBER
    05: T0612, Göteborg,
    December 2009, Sthlm,
    linvinter, Göteborg
    12: Bittesös, Sorunda (Nynäshamn)
    19: Emmibob, Hotagen (Jämtland),
    DCL, Norrköping
    31: Teapot, Göteborg

    JANUARI
    02: Allez, Karlstad,
    JennyE82, Ljusdal
    09: Ninni84r (Halmstad, Öjasjön)
    23: Mariavw81 (Smådalarö Gård, söder om Stockholm)

    FEBRUARI
    13: Elbe, Umeå
    20: Selma2010, Övik (datum inte helt spikat)
    20: Nima2, Upplands Väsby (Norr om Stockholm)

  • Svar på tråden Vinterbrudar
  • Mrsstumpan

    Linvinter: vilken fin inbjudan, förstår att du är supernöjd! Jag vill också göra klart våra inbjudningar men vi har inte spikat fast tiden med prästen ännu så det är bara att vänta...

    Bittesös: Jag håller med om att ju mer man är inne på BT ju mer kommer man på som behöver fixas med. Men jag tycker att vi vinterbrudar ändå är ute i god tid än så länge. Min stress har inte börjat komma ännu. Jag har bröllopsplaneringslistan här på BT som bas och så lägger jag till massa egna poster allt eftersom. men jag är ädå rädd att glömma något och jag vill gärna ha så mycket som möjligt klart hela tiden. Min M2B är helt ostressad och vill knappt planera något före sommaren är slut... men han låter i alla fall mig hålla på hur mycket jag vill =)

  • Mrsstumpan

    14november: tack för dina tips! Jag har lagt ett inlägg i din gästbok. När det gäller att hålla inspirationen uppe håller jag med T0612. Ta en paus från allt som har med bröllop att göra ett par dagar. Det har funkat för mig när jag blivit less på att andra inte förstår eller om det inte känns värt all energi.

  • Teapot

    Svackor och stress... jag måste ändå säga som Mrsstumpan (även om jag själv ibland faller in i stresskategorin) att vi vinterbrudar ändå är ute i ganska god tid! Vi hinner få svackor, vi hinner gå ner i vikt (även om det kan tyckas svårt och gå långsamt) och vi behöver inte alltid stressa upp oss! Stor kram på er allihop!

  • emmibob

    yohoooo

    jag har lyckats gå ner 1,3 kilo på en vecka. Drömklänningen- jag är påväg!!!

    Hur gör alla ni vinterbrudar med drickat till festen (om ni nu ska ha något dricka, är de tyskland som gäller???

    Jag planerar:
    En brudskål (bubbel)
    Vitt vin till förrätt
    Rött vin till huvudrätt
    Avec till tårta (vår efterrätt)

    Sedan blir det nog betalbar (har inte råd att bjuda )med vin, öl och cider.
    Och eventuell bål (gratis)
    Hur gör ni???

  • jemps

    HEJ joinar er,

    gifter mig i februari på Rockelstad slott utanför stockholm

    funderar kring brudbukett på vintern,
    vad ska ni ha?

    februari är ju just månad för orkidéer och tulpaner. tulpaner har aldrig varit ngn höjdare tycker ja...

    Vigseln kommer vara borglig, dessutom utomhus, värmandes av facklor.
    tips mottages!

  • Bittesös

    Emmibob: jag hade tänkt göra likadant som du och ha brudskål, ett glas vitt till förrätt, två glas rött till hudvudrätt och avec till kaffet. Betalbar är det fler och fler som har så det skall du inte känna dig dum för. Det kommer vi också ha.. annars blir folk då grymt packade.

    Idag har vi äntligen bestämt lokal. Det blir Ludvigsbergs Herrgård ute på Muskö, jättefint ställe. Hur romantiskt som helst.

  • ninni84r

    hej hej.

    vi ska också ha borglig vigsel utomhus, nere vid sjön här hemma. har du bokat vf, jag vet inte riktigt vart jag ska vända mig. hittat en lista på länsstyrelsen men det är ju bara namn för oss, vi vill ha ngn bra!

    jag älskar tulpaner så för oss är det bra att det är tulpansäsong :) vi ska dekorera lokalen med MASSOR av vita tulpaner! billig blomma dessutom :) ska ha vita kallor i brudbuketten.


    jemps skrev 2009-05-25 22:22:16 följande:
    HEJ joinar er,gifter mig i februari på Rockelstad slott utanför stockholmfunderar kring brudbukett på vintern,vad ska ni ha?februari är ju just månad för orkidéer och tulpaner. tulpaner har aldrig varit ngn höjdare tycker ja...Vigseln kommer vara borglig, dessutom utomhus, värmandes av facklor.tips mottages!
  • ninni84r

    vi ska köpa vår dricka i tyskland. ska dit på imon med min syster (vi åker på födelsedagsutflykt varje år runt vår födelsedag) så jag ska kolla läget lite vad som finns där imon. sen ska jag dit med min pappa mfl den 8 juni för att handla.

    ska köpa:
    Mousserade till brudskål
    Vitt och rött vin till maten samt öl - (de får dricka vad de vill, många som inte ens gillar vin tror jag...)
    Avec till kaffet (whiskey, päronkonjak och dumle)

    ska inte ha ngn sprit allt. vi dricker inget själva så vi vill inte ha ngt fylleslag på vårt bröllop men visst får folk dricka (lagom :)..) om de vill. sen efter maten är det bara vin och öl (möjligtvis cider)

    men frågan är hur mkt? gud vad svårt! jag tror dock vi köper bib-vin och häller över i karaffer - billigare + man får med sig mer hem (väger ju inte lika mkt)

    men snälla hjälp mig, hur mkt dricker folk? :) hur räknar man, hur mkt får många glas får man ut per bib/flaska?


    emmibob skrev 2009-05-25 19:39:29 följande:
    Hur gör alla ni vinterbrudar med drickat till festen (om ni nu ska ha något dricka, är de tyskland som gäller???Jag planerar:En brudskål (bubbel)Vitt vin till förrättRött vin till huvudrättAvec till tårta (vår efterrätt)Sedan blir det nog betalbar (har inte råd att bjuda )med vin, öl och cider.Och eventuell bål (gratis)Hur gör ni???
  • Mariavw81

    Hoppar gärna på eran tråd, gifter mig den 23 januari. Var och kollade på lokalen igår.
    Vi ska ha ett utomhusbröllop, men blev lite fundersam igår. Vi hade tänkt oss att ha bröllopet på brygga med massor av ljus runt, men igår såg jag att det är en väldigt brant trappa ner till bryggan så nu måste jag kolla om man kan ta sig ner på något annat sätt eftersom min mormor troligtvis kommer att komma.
    Annars är jag väldigt nöjd med lokalen för middagen och brudskål.

    När tänkte ni skicka ut inbjudningskorten och hur långt innan bröllop skall gästerna ha svarat?

  • Teapot

    Kul med fler vinterbrudar Låter mysigt med alla utevigslar! Hade vi också gärna haft om vi inte valt att hålla oss hemma i Göteborg där det kanske inte känns så vintrigt...

    emmibob, kul med resultat! Angående dricka så tror jag det finns andra trådar här som kan vara informativa om man söker lite.

    Mariavw81, vi skickar ut våra inbjudningar nu till midsommar och vi gifter oss på nyårsafton. Vi vill vara ute i god tid eftersom det är ett lite "speciellt" datum. Senast OSA blir 1 november.

Svar på tråden Vinterbrudar