Inlägg från: sweetstreet |Visa alla inlägg
  • sweetstreet

    Livets stora och små frågor

    Hej FruLLis!!!!! .-)

    Du jag tycker du ska lyssna på kroppen för det är ingen vits med att du knakar sönder!!!!!

    MEN om du tror att du kan jobba hemifrån och att detta inte skulle innebära ngn värre fysisk belastning än att inte jobba så tycker jag dun ska jobba.
    Det där känner och vet du bäst själv.
    '
    jag håller med dig om att det ändå är skillnad när ens barn ligger i riskzonen jmfrt med om det är tryggt men att det "bara" handlar om en själv.
    jag vet dessutom hur det är att kanske inte känna att man kan avsluta ngt på jobbet sådär huxflux och att det ibland kan leda till mer stress än att faktiskt i lugnare tempo försöka avsluta.
    PLUS att det ju handlar om pengar också i slutänden.Inte för att pengar ska styra på ngt vis, men om man ändå känner att det man kan klara av en jobbsituation utan att det blir värre så är det ju onödigt att sjukskriva sig. tycker jag då. men så är jag ju lite av arbetsnarkoman ibland jag med då.... Så kasnke ska du intelyssna på mig!

  • sweetstreet

    Hej lappis!
    Vad roligt och mysigt med resa!!!
    och födelsedag! Och bröllopsdag!

  • sweetstreet

    Mugglan!


    haha tycker den var klockren!!!!! Att glömma bort ett sådant seminarium = som på film!!!

  • sweetstreet

    AM
    ja ibland önskar man att alla piller man skulle ge sina barn fanns i stolpillerform.
    Det är ändå det enklaste. Visst de kan vrida sig och vända sig en massa och det kanv ara bökigt att hålla dem såpass still att man kan peta in pillret, men när det väl är där så gör det iallafall nytta. Det krä'vs ju betyldigt mer talang att "spotta" ut ett stolspiller än ngt man stoppat i munnen....!

    Och det är inte lika lätt att få den att svälja heller som man kan försöka med våra katter t ex....

    Är det flytande form på medicinen kan det vara ännu knepigare!
    Att blanda ut det i ngt som honv erkligen gillar är väl det enda trixet som ev KAN fungera?????
    Men vissa mediciner har ju en väldigt speciell och egen smak opch ibland kan den inte ens täckas av sådant de brukar gillla.

    Hoppas det går bättre nä'sta gång!

  • sweetstreet

    Telis,
    hur är det? Körde ni blastocyststadium denna gång eller "vanligt"???

    Jag var på ett superintressant blasocystföredrag igår förresten. Av "Mrs Blastocyst"!!!!! Skitbra var det!!!
    Hon är en gigant inom detta forskningsfält och det var jätteroligt att få lyssna på hennes seminarium.'

    Dessutom diskuterades nedfrysning av ägg på vårt labbmöte igår. Väldigt intressant. Ett av projektetn i gruppen är nämligne att utväderda olikam protokoll och se på överlevnad på ägg. Samt även deras förmåga till att befruktas. Målet är att kunna förbättre nedfrysningsmetoderna så att äggkvaliteten inte försämras av nedfrysningen. Så spännande!!! Känner att jag hamnat helt rätt för jag tycker ju sådant är skitintressant!

  • sweetstreet

    Oh, jag läste lite på länken Am och sinåg att jag itne hade fel när jag var gravid och tyckte min rumpa blivit läääängre!!!
    Alltså att den hängde mer!
    Det stod ju där att den gör det för attt musklerna slappar där och då.

  • sweetstreet

    FruLLan,
    näe det är faktiskt riktigt KALLT här nu!!!!
    Haha och jag njuuuuuter!
    Vi hade ju en värmebölja för ca 2 veckor sedan med 30-35 grader och det räckte för att jag skulle välkomna det lite kligare väder som kommit sedan dess!
    Jag vet ju att värmen kommer tillbaks så just nu njuter jag av att slippa ha ACn igång och slippa svettas bara jag kliver ut genom dörren.
    Idag är det grått och regningt. jst nu 13 grader men ska bli ca 18 på dagen.
    Härligt, haha!!

    Lappis!
    Tja tyvärr vet jag inte riktigt några detaljer om embryofrysning. på labbet forskar de mest om äggcellerna. Att frysa ner äggen men alltså oberfruktade. Det är tydligen mycket lite som är forskat kring hur detta egentligen påverkar kvaliteten och chansen för bra befruktning efter tining av ägg.
    Men embryon TROR jag håller sig bättre rent allmänt i nedfryst tillstånd jämfört med ägg? men jag kan ha fel om detta....

  • sweetstreet

    Den där kvinnan är ju psyksjuk tror jag!!
    Vi diskuterade detta på mitt förra jobb och en av mina kollegor där som är gynekolog sa att det egentligen är mot ALL etik inom läkarkåren att föra in så många befruktade ägg. Här förs max 3 in samtidigt. Oftast 1-2. Så hon trodde att läkaren som gjort detta var prickad.

    Att sedan patienten VILL detta är EN sak, men har inget att göra med hur man ska agera som proffs. Det finns ju psykiskt sjuka patienter som vill bli misshandlöade elelr dödade, men inte gör läkaren det för den skull! Näe man måste ju se detta utifrån och kunna fatta ett vettigt och profffsigt beslut.
    Det var iallafall min fd kollegas ord.
    Och jag håller med.
    Sådana här fall är ju enbart tragiska.

  • sweetstreet

    BS
    det ska säkert gå nra med iris och farmor idag.
    Om inte annat kan ju farmor stanna kvar med iris på dagis tills du slutat jobbet. Då får de ju tid att leka och träffas tillsammans i en för iris invand och trygg miljö.

    Ang två katter så håller jag emd FruLLis!
    Efter att vi skaffaade vår andra katt så inser jag att det är TVÅ de bör vara! De har såååå mycket utbyte av varandra. Både nyser tillsammans, bråkar, leker busar och ja umgås. Härligt att se!'
    och man kännner inte alls dåligt samvete när man är borta från dem på dagarna eller om man åker bort en helg. Att då få gnn att mata dem är ganska lätt, men det är betydligt mer jobb att få ngn att umgås med en ensam katt ett par timmar. Nu behöver de juj bara mat för umgänge har de ändå av varandra!
    Så jag tycker snarare att det är MINDRE jobb med två katter än med en.

Svar på tråden Livets stora och små frågor