Inlägg från: sweetstreet |Visa alla inlägg
  • sweetstreet

    Livets stora och små frågor

    Halloj!
    Har inte hunnit läsa ifatt!
    ville bara inflika att typ NU så är det exat 1 år sedan vattnet gick på tunelbanan i Bronx!!!
    Känns skitkonstigt!!!!!
    Ett år sedan! Herregud!
    Men vädret är lika fint då som nu. Fast det var nog varamre då förstås.
    Hm, känns som sagt skumt att jag för ett år sedan satt i slutstationen på femmans tåg någonstans i bronx med helt genomblöta ben och skor fulla med vätska och väntade på att bli hämtad med bil av vänner som skulle köra ner mig till sjukhuset på Upper East Side!

    Blir lite nostalgisk av att tänka på det.
    och såklart tiden efteråt.


    Ska försök hinna läsa ikapp senare!!!
    Nu måste jag jobba vidare.

    PUSS på er!!!

  • sweetstreet

    Å jag har fortfarnde inte hunnit läsa ikapp.
    men är bara tvungen att gå in här och vara ego jag med....

    Känner mig lite hängig nu.
    Det är så knäppt alltihop men igår mailade maken mig att han fått tips på lägenheter som inte var alltför dyra. läs med NY-mått mätt.
    Vi bor ju skitlitet nu och visst går det, men det är också rätt jobbigt emellanåt.
    jag tycker man klarar det eftersom man måste, men jag tror egentligen att maken lider mer än jag. Han har större behov av space än jag, även om han också såklart "klarar" av det hela.

    iallafall hade han pratat emd en kollega som tipsat om några hus en bit längre upp (norrut) där hyrorna var ok. Han hade kolat online och det är ett äldre hus men rätt nyrenoverat. iallafall har de trägolv och skitfina fönster med MYCKET atmosär i lägenheterna.
    Han var så ivrig. Så när jag kom hm igår satt vi och tittade på nätet tillsammans. han ville att vi skulle gå en rpomenad dit ocskå och spana lite på huset.

    Jag vill ju också gärna flytta till ngt större! Herregud!!!
    MEN mitt stora stora dilemma är att jag tycker det är för dyrt!!!

    Redan nu går vi nästan "back" varje månad. Eller snarare så går det rätt exakt jämnt upp men seda lyckas vi alltid ha en sådan där månad när "det är ngt extra". Ni vet "bara den HÄR månaden"...blablabla
    Är det inte bröllop så är det en Sverigeresa, eller besök från Sverige och då vill man ju göra saker med dem, eller så är det något vi bara MÅSTE köpa till Lillksruttan eller till hemmet eller vad fan jag vet inte!?!?!? Jag tycker ärligt talat inte att vi är särksilt slösaktiga. faktiskt. Vi lever inte äverdrivet lyxigt på ngåto vis alls.
    Visst, vi gör saker som man inte mÅSTE. Som att ibland gå ut och äta. Eller då och då ta hem hämtmat. Vi handlar inte kläder o leksaker på second hand utan i affärer. Vi har köpt möbler hem hit på typ Ikea och inte second hand av folk som flyttar och säljer sina grejer för 5-50 dollar styck beroende på vad det är.

    Men sedan vi fick barn HAR våra utgifter gått upp rejält!
    Främst är det såklart dagisavgiften som äter upp en STOR del av våra inkomster. Dessutom har hyran höjts och även vissa andra saker nu i den ekonomiska krisens spår.

    Jag vet verkligen inte men vi diskuterade detta med en ökad hyresavgift för en större lägenhet igår. Jag och maken. Hn vill så gärna. han är som ett barn på julafton.
    Men efter att jag sagt vad jag känner inför ekonomin så var det som om jag dragit ur proppen och luften gick ur honom. han blev skitledsen. Det märkte jag. Alllvarligt talat tror jag han blev deprimerad. och jag känner mig så HEMSK!!!!
    Som den där jävligt trista bromsen som bara hoppar in och stoppar alla planer till ett bättre liv!
    FAN!!!

    Jag VEt att han absolut inte tycker det är "mitt fel" eller att jag är skurken i dramat.
    Han säger att han förstår och att jag ju "faktiskt har rät...egentligen..." Men att han känner sig frustrerad över att han tycker att vi faktiskt BORDE klara av att betala lite mer i hyra varje månad. Om man verkligen ser till vad vi tjänar så BORDE vi ha mer pengar kvar varje månad.
    Jag kan hålla med honom där. Visst, vi BORDE ha mer över, men faktum är att vi HAR INTE DET!!!!!!!
    Vart pengarna tar vägen vetefan men de finns inte där!
    och när jag påpekar detta för honom känner jag mig som skurkarnas skurk som går runt och förpestar tillvaron för alla glada personer....

    Äsh. det låter så fånigt det hela.
    MEN saken är den att jag trodde det gått över. Vi blev väl båda rätt nere igår efter vår diskussion. Orkade liksom inte prata så mycket efter diskussionen.
    Vi förstår ju varanda så himla jäva f-ing bra! De är bara det att vi BÅA ju så gärna skulle vilja ha ytterligare ett rum, MEN att jag känner att vi inte riktigt har råd.
    Eller att vi SKULLE kunna ha råd om vi verkligen verkligen skärpte oss och var supersparsamma. MEN jag känner att så vill jag inte ehller leva. Att vrida på varenda öre. Att aldrig kunna gå ut och äta. Att inte kunna ta hem mat när man jobbat sent och är trött. Att inte harråd att sätta guldkant på tillvaron IBLAND. Att BARA no och äta och betala dagis. NÄE, DET VILL JAG INTE!!!!!!!!!

    Men tillbaks till nuet. Sorry!
    Jag kom hem nyss för att äta lunch och maken var hemma. Och då inser jag att han fortfarande är helt deppig!!!!!
    Själv har jag kommit ur det. Hade iallafall. Jag har accepterat att vi måste bo jävligt trångt nu. För vi ahr helt enkelt inte råd med större bostad om vi vill kunna göra ngt annat än betala hyran och dagis. Kan kännas surt, men så är det. Take it or leave it.
    Men jag inser att HAN är fortfarande helt nere. HAN hade verkligne tänkt och drömt att nu kasnke kanske kanske vi ädnå har åd med en störe bostad. han såg ljuset i tunneln.
    Men så satte jag stopp. Pang!
    och det gör mig jätteledsen.
    Att han är så deppig. Och att jag känner mig som en skurk.
    Plus att jag såklart också känner att denna trångboddhet tar en del energi för mig med. Och jag drömmer verkigen om ett extra rum!

    Näe, usch! Just nu känns det lite jobbigt.
    Och något ännu knasigare är att jag nästan blir lite mer ledsen över allt detta IDAG. bara för att det idag är årsdagen då allt satte igång. Jag har varit lite nostalgisk idag och tankarna har flera gånger fladdrat tillbaks till 2 juni förra året. Och på ngt vis känns det lite stort och speciellt idag. Och jag hade väl i min enfald tänkt att det kasnke gör det för maken också. Och kanske skulle vi kunna mysa lite kring detta minnet. Men som det är nu så känns det lååångt bort. Han är totalt inne i sin bostadsdepression. Vilket jag faktiskt förstår! men det känns ändå tråkigt. Lite sorgligt.

    Äsch!
    Men fy vilket knäppt och hoppigt inlägg och detta!

    Jaja, kände mest att jag behövde skriva av mig lite tror jag....
    Sorry!!!

  • sweetstreet

    Men vad ni är gulliga!!!!


    Känns sååå skönt att ha er att skriva av mig till! Och att ni stöttar!!!
    Passionsblomman, så ni bor också lite trångt med andra ord. Ja det låter som er plan för utbyggnad kommer bli toppen den dag den blir av!
    Kul att du hittat tråden och vill hänga med oss också!!!
    Ang pergo så tog jag likannde preparat förut. Chlomid tror jag det hette (här på amerikanska marknaden), men tror det var ungefär samma sak. Enligt min feritilitetsläkare skulle den också boosta ÄL även om jag hade ÄL själv. Vet inte ifall det stämde. Det lyckades ju till slut och det är vi glada för även om detta inebär att vi nu sitter och har trångboddshetsdiskussioner...!

    Vickan,
    självklart är det ett val vi gjort också. Att ha flyttat hit menar jag! Om vi velat och hittat ngt i t ex Alabama skulle vi kansk kunnat bott i ett stort hus för samma månadskostnad som vår lilla lägenhet kostar nu...
    Eller om vi bott kvar i Sverige...
    Så visst är det ett val. Och att man nu sitter och har en förändrad lovssituation är ju även det ett aktivt val. Ett val vi dessutom jobbat hårt för. MEN det gör ju ändå inte att ens vardag blir lättare. Tyvärr.
    Man sitter ju liksom där man sitter och även om man vet att man skule kunna flytta till ngt billigare ställe så är det ju inte helt enkelt. Jobbsituationen nu är ju itne den bsäta. Men visst, vi vet ju att vi snart måste börja fundera över detta med ev tillbakaflytt till Sverige också. Hm, inte lätt. Men vi får se.
    Kanske är det därför jag känner mer att det är ok att acceptera trångboddheten för attt vi ändå måste ta tag i våra liv på ett mer vuxet vis om typ ett år eller så...??

    Tinga,
    vi har faktiskt fört "budget" över våra utgifter nu sedan årsskiftet. Just för att vi under hösten o vintern insåg att vi levde över våra tillgångar sedan Lillskruttan kom....
    Haha, man sitter där och stirrar på sifforna och fattar ÄNDÅ inte vart pengarna tar vägen??? För ingen av utgifterna ser ju makabert konstig eller hutlöst hög ut, haha! Men summan av kardemumman.... ja den är ju som sagt ganska hög...

    BS,
    jag tror att det var bra att du berättade för chefen. Jag tycker nästan det är bättre att berätta tidigt. Lättare att fixa praktiska saker, och det känns som om man som chef skulle uppskata att få längre planeringstid på sig.

  • sweetstreet

    Sedan vil jag nu säga:

    AAAARRRRGH!!!!!
    har läst ikapp och NÄE nu känner jag mig som om jag dragit på stora växeln här alltså.
    Vad är väl vårt lilla trångboddshetsproblem mot att Nenne-Skrutt-Fia har chokladsås i brallan!!!!!!!!
    INGET får hända Pricken!!!!!!!!!! Pricken håller j på att borra in sig!
    Du, kanske är det därför det blir lite choklad...?
    Jag kan berätta att dagarna innan jag plussade så kom det lite choklad och annat gojs i brallorna... Plus mensvärk i magen. Så därför var jag såååå SÄKER på att det skulle bli minus ovh testade inte ens den dagen man kunde gjort det. För jag väntade ju på tanten.
    men hon kom ju inte! Så två dagar senare testade jag ändå. och tja, ni vet ju hur det gick!
    Så det BEHÖVER inte betyda dåliga saker för att du har "mensvärk" gumman.
    Jag håller mina tummar så de snart är blååååååå!

  • sweetstreet

    Och FruLLan!
    Jag ahr inga ord att trösta eller stöta md.
    Mer än att jag håller med Koko och alla andra.
    GÅ OCH PRATA MED NÅGON BRA PROFFESIONELL PERSON om detta!!!!!!!
    tycker det luktar depression lång väg. och DÅ gumman är det inte mycket du kan göra själv!
    Sök hjälp!!!!
    Om du suttit med brusten blindtarm, hade du tvekat att åka till akuten då eller??????????
    Näe, tror inte det. Men varför ska det vara annorlunda fast du uppenbarligen mår lika dåligt. Visst det handlar inte om dödsrisk som med en brusten tarm, men det är ändå något väldigt allvarligt OCH depression ÄR EN SJUKDOM! man kan iblan behöva hjälp för att ta sig ur den. Och det är bra att få INNAN den blir alltför allvarlig. Som med så många andra sjukdomar. Ta tag i det i tid!!!

    Det svåra är såklart att hitta en BRA person att prata med. Men såg att AM hade ett tips. Att få eferenser till dessa proffs är guld värt!
    Så ta chansen!
    Om inte annat så kolla med sjukhuset där du går (hör med din BM även om hon nu inte verkar vara den smartaste) om vem du ska kunna vända dig till med din ångest!
    Det är inte bra att du bär på detta!
    Särskilt inte när BF närmar sig med stormsteg också.
    Du behvöer ta tag i detta NU!!!!!!!

    Gumman jag säger inte detta för att vara elak.
    jag vill bara att du ska slippa må dåligt.

  • sweetstreet

    och sist men absolut inte minst

    KRAAAAAAAMAR till Frejis!!!!
    Vännen! Du MÅSTE ta hand om dig nu!
    HOPPAS att du inte ska ha så överjävligt ont som du verkar ha. OCH att det int ska bli några komplikationer med graviditeten.
    Jobbigt att måsta åka till sjukhuset. MEN det positiva med detta är att du kanske kan få hjälp där som är svårt hemma? OCH att de har god uppsikt på dig och Lilltjejen i magen!!!!!!!

    Varma kramar!!!

  • sweetstreet

    Oops!
    Vill såklart även tacka både Snaily och Kängu för pepp och stöttning!
    Ni är inte glömda tjejer!!!
    TACK!

  • sweetstreet

    Vickan,
    visst tror jag det kan vara lite så som du beskriver. kanske har man svårt att inse att man numer är i den åldern då man borde vara "stadgad" och då menar jag itne icke-singel, utan detta med "fast" bostad på ett ställe där man vill leva åtminstone många år framöver...
    För visst är det helt klart mentalt vingligt detta att hela tiden endast tänka ett till ett par år framåt. Det gäller ju allt från sociala kontakter till hur mycket mn ska "rota sig" på platsen också.

    Självklart vet jag ju att vi valt och prioriterat så som vi gjort, och rent generellt är jag egentligen väldigt lycklig med mitt val. Om jag fått välja igen hade jag definitivt valt likadant igen. utan tvekan. Åren här har berikat mig så mycket!
    De vill jag inte vara utan.
    Men visst kan det vara jobbigt att man bor i en av världens dyraste städer men inte har den där topplönen som så många som bor här har....
    Det gör ju såklart livet lite mer komplicerat när man känner att man inte har råd att bo så som man skulle villja. Och då menar jag ju ingen lyx, utan endast att ha ett extra sovrum.

    Fast som sagt, orsaken till min känsla av negativitet idag var nog allra mest för att jag upptäckte att maken var så deppig. Och att jag kände det lite som om jag orsakat det hela. Plus att jag idag helst velat haft det lite extra mysigt och liksom njuta av minnena från samma dag förra året...

    Nu känns det iallafall bättre.


    Och du Vickan!
    Du är så klok du!
    tack för pepp och stöd!!

  • sweetstreet

    EA,
    jag har ju träffat dig och skulle gissa att du är en small här i USA, vilket är en 6:a!
    Sedan KAN det såklart skilja lite mellanolika modeller och även märken vad gäller strl, så som det ju ofta gör. tycker alltid det är jobbiager med strl på byxor och trosor än topar och tröjor. Men jag skulle nog tro att du är en 6:a.
    Jag har ofta 6 eller 8 vilket är small-medium. Lite varierat beroende på modell och märke på byxor/trosor.
    Mina jeans är dock 4 eller 6. Men DET tror jag är väldigt varierande beroende på modell.

    Men håller med Am.
    Ta ett mått på din stuss (roligt ord tycker jag!! ) och skicka till maken.
    Lycka till!

  • sweetstreet

    Page!
    Tjohooo!!!
    Liten valp! Mmmmmmmm vad GOOOOOOSIGT!!!
    Låter så himla härlgit! Grattis!

    och Ozzy är ett jäättebra namn ju!!!!!

Svar på tråden Livets stora och små frågor