• Ore

    Livets stora och små frågor

    Det är BRA att du fortsätter putta på EA, MSW...!

    Minus är hemska, det håller jag med om. Men då VET man i alla fall, och behöver inte undra... En flaska bubbel och sedan ett test ikväll kanske???

  • Ore

    Wiihii, testfest hos EA ikväll Hoppas på två minus där det ena är vridet 90 grader jämfört med det andra, sett från det första minusets centrum... *ingenjörsnörd här*

    Jag har bara passat mina syskonbarn, och det har varit helt manualfritt, faktiskt Men jag kan tänka mig att jag själv skulle kunna skriva lååånga uppsatser om vart allt finns, och vad man ska göra om det ena, andra eller tredje inträffar. Men å andra sidan: det finns mobiler Så eg. kanske en lapp med mobilnummer räcker???

  • Ore

    EA: Neeej, jag trodde verkligen på att det skulle bli ett plus. Vet att du inte gjorde det själv, men ändå... Orkar du med att vänta över sommaren, eller har du lust att försöka få gyntid innan värsta semestertiden drar igång?

    AM: Onda ögat låter ruskigt, hoppas det leder till skärpning nästa gång från makens sida...

    Lappis: Duktiga du som drack vatten! Har du FET inplanerat, eller är du fortfarande i valet och kvalet hur du ska disponera dina små eskimåer?

    Vilka söta kommentarer som både Iris och Livia har! Och på snoppfronten kan jag bidra med min favorithistoria från när min gudson var liten, han satt och tittade på TV med sin morbror, och frågade helt plöstligt "Hur stor snopp har du?". Morbrodern (17 år) skruvade litet på sig och sa att "jag vet inte riktigt". Då gav lillkillen honom en riktig "är du korkad"-blick och sa "Jamen, kolla då!".

    Nä, dags att ta tag i livet. Dvs diska, tvätta, städa, upp till husbygget och sedan lär väl jag slockna i soffan... Får snart införa undantagstillstånd i lägenheten, ett anfall av Cicci-energi skulle inte sitta fel I brist på det har jag kallat in mamma som städhjälp, det vankas födelsedag här hemma och det skulle vara trevligt att ha litet ordning innan dess.

  • Ore

    Frejis: Usch vad ont det måste djort när morfindoser inte hjälpte tillräckligt. KRAM till dig! Skönt att myomet flyttade sig i alla fall, och hoppas, hoppas att det stannar på något avskilt ställe där det inte ställer till problem. Dagarna tickar på i alla fall, och blir till veckor, och alla veckor den kan stanna i magen är ju bra för lilla knytet

    Snaily: Trist med jobbet för maken, men förhoppningsvis vänder det. Förstår att ni inte vill flytta om ni redan har flyttat mycket och trivs bra där ni är. Hoppas på att det kan bli läge för maken att vara pappaledig om drygt ett år eller så

    BS: Jobbigt med illamående, hoppas att tabletterna hjälper dig att hålla det i schack så att du slipper bli inlagd igen.

    Tack för gratulation, Telis! Det är faktiskt jag som fyller, men inte förrän på onsdag. Däremot så har jag faktiskt namnsdag idag

    Ädelost: Måste ju erkänna att av mögelostar så är det bara brie-ost som verkligen faller mig i smaken. Och kvibille grädd-ädel i mat... Så det är brieosten jag saknar, men jag har ju fått AM:s recept där det var brie i, så den kommer det bli när suget blir för stort. Är dock 100% säker på att maken INTE kommer gilla den, så jag sparar den tills syster kommer på besök.

    Muggles: Hoppas du gillar Grythyttan - riktigt mysigt ställe... Har dock inte hunnit besöka gästgiveriet, bara vandrat förbi. Men det blir bröllopsmiddag och övernattning där i höst, för min del...

    Cravings: Har inte märkt något sådant över huvud taget... Ganska praktiskt, faktiskt.

  • Ore

    Aaah, bara för det minns jag inte exakt vad det står för. Men det är när man sätter tillbaka ett befruktat ägg som legat i frysen sen man plockade ut dem...

  • Ore

    Det borde finnas mer värdiga sätt att kolla ÄL, graviditet och liknande än att behöva kissa på en sticka... Knappen på magen, t.ex. (vi måste nog börja leta efter en driven uppfinnare )

  • Ore

    Nedrans helgdag, affären stängde tidigare. Jag som tänkte köpa färskpotatis att ha till kycklingen ikväll, och kanske litet jordgubbar eller något annat smaskigt till dessert.

    På plussidan hade det inte spelat någon roll om jag åkt dit direkt efter att jag åkte från huset, hade varit för sent ute ändå...

    Lapinette: Chevre stod på "inte äta"-listan, kollade i påskas eftersom syster skulle ha sådan i salladen.

  • Ore

    Låter som en trevlig plan för dagen, Telis!

    Själv har jag hela dagen fullspikad, så inget läsande för mig... Morsdagsmiddag hos mamma, årsmöte med "vatten och avlopps-föreningen" (tänkte vi kunde träffa litet blivande grannar...) och sedan raskt vidare till att träffa ett möhippegäng för sista finslipning av planerna inför nästa helg.

  • Ore

    Aaaah, trist med bråck AM. Hoppas du kan få bra hjälp!

    I övrigt har jag haft en trevlig helg, om än inte så värst mycket ute i solen

    Mindre kul att komma tillbaka till jobbet. Att jag skulle ha snormycket att göra visste jag, men det blev ju inte bättre av att en på avdelningen tagit livet av sig i helgen Inte någon jag har jättemycket kontakt med, men litet då och då...

  • Ore

    Tinga: 40 min, för ett barn... Förstår att ni har det jobbigt! Jag hoppas verkligen att det vänder till det bättre snart, både med Piff och Puff. Det har ni förtjänat många gånger om!

    AM: Härligt att guldklimpen växer ordentligt. Bråck låter otäckt, hoppas du får operation om det är bråck. Är det inte sånt som kan bli värre allt eftersom, då vore det väl bättre att operera innan det blir illa...?

    Angående självmordet på jobbet så har det inte varit några särskilda procedurer, men det finns hjälp att få... Vi "kontorspersonal" förväntas säga ifrån utan för mycket frågor, och vända oss till närmaste chefen i så fall.

    Har heller inte hunnit berätta om morgonens missöde, som egentligen började i fredags. Jag glömde min mobil på jobbet (den privata). Och likaså glömde jag nyckeln till kontoret, i fickan på jobbjackan. Och eftersom det var helg så var det ingen som jobbade, annars hade jag bara ringt förman (de jobbar ju dygnet runt, någon av dem). Så det var bara att inse att jag var mobillös. För att maken skulle få tag på mig, och ifall något akut skulle hända, så fick jag låna makens jobbmobil. Den lades i väskan, och inte förrän maken ringer på den när jag är på jobbet, så inser jag att "oj då, hans mobil..." Han var lagom munter när han stresa för att hinna hämta sin telefon... Oups...! Tror ni han köper förklaringen "glömsk pga hormoner"? Antagligen inte, eftersom jag kunde gjort samma sak ändå...

    För att fortsätta på mitt långa egospår, så har mitt jobbego fått en välbehövlig kick. Min beskrivning, som jag fick iväg i tid, skickades av mottagaren vidare till en massa andra folk, som ett skolexempel på en tydlig och bra beskrivning. DET behövde jag verkligen!!!

Svar på tråden Livets stora och små frågor