• Ore

    Livets stora och små frågor

    Tar man hormoner även inför FET? (avslöjar här min okunnighet i ämnet, här har jag en lucka även om jag börjar kunna ganska mycket kring ivf...)

    Dvs om du skulle få för dig att sätta in ett ägg i taget av alla dina eskimåer, skulle det krävas hormoner, sprutor och liknande varje gång?

  • Ore

    Jo, ruvningen måste vara hemsk. (Jag tänker mig väntan på BIM när man har försökt pricka att ha sex kring ÄL gånger 10 pga att man har väntat så länge, och gånger tio en gång till för att man vet att det ändå började med ett befruktat ägg...)

    Men samtidigt, när man hör om solskenshistorier som att det tar sig på åttonde, nionde, tionde gången... Då kanske det finns någon faktor som gör att det helt plötsligt bara lyckas, och då kanske det vore värt det.

    Jag förstår till fullo att man inte orkar försöka, med alla förhoppningar och så. Men jag vet inte om jag skulle kunna tänka att "nu får det vara bra" om jag hade ägg kvar i frysen. Jag kan ju dock bara tänka hypotetiskt, eftersom jag inte varit i situationen själv...

    Nä, ska inte bli helt sentimental.

    Alvedon: Är i princip bara sockerpiller, tar högst bort hälften av min huvudvärk. Magnecyl brustabletter med koffein är bäst, släcker även ut min migrän på ett högst trevligt sätt, när jag har oturen att råka ut för ett sådant... Så jag håller tummarna för att jag inte ska få migrän på många månader nu...

    Frullan: Jag tror, och hoppas, att KBT eller möte med en psykolog/kurator eller liknande, kan få dig att se situationen litet annorlunda än du verkar göra nu. Om du inte orkar ta tag i det nu innan födseln, tycker jag att du ska göra det snarast efteråt, om det nu inte (mot hela din övertygelse) är en liten flicka. Det finns ju också möjlighet att du blir helt begeistrad i den lilla bebben, även om det visar sig vara en pojke. Men om inte något av dessa två scenarion inträffar, tycker jag att du snabbare än kvickt ska se till att få proffs-hjälp, och ta tag i eventuella känslor INNAN de dyker upp och har fastnat. Av just samma anledning vore det egentligen bättre att ta det innan födseln, för än så länge är det bara "jag tror att jag kommer känna så här" - och det borde vara absolut lättast att ändra de tankarna om man gör det direkt. Ändra på känslor som man redan har - då har man på något vis alltid kvar minnet av känslan...

  • Ore
    Lapinette skrev 2009-05-28 19:38:59 följande:
    Ore - äggen lämnar vi inte i frysen men fler fulla IVF'er tror jag inte det blir tal om MEN man vet aldrig ... fast 7 till kommer jag aldrig att göra.
    Aha, det var inte tionde ägget som fäste utan tionde gången som det var utplockat ägg som det äntligen blev ett som fäste.

    Är nog trött nu, tog ett litet tag för hissen att nå ända upp...
  • Ore

    Hmm, syndromet 3-barnsmamma som helt plötsligt och oväntat får en stund för sig själv och inte vet vad hon ska göra??? Njuuuuut!

  • Ore

    Tror att progesteronvitt är min favoritfärg också, just nu

    Går det att heja fram EA till ett test, tro...? Jag lyckades en gång testa utan att bli så besviken, det var mest en koll eftersom tanten då varit konstig, så jag vill bara "bekräfta det jag redan visste" innan nyår, innan jag partajade för fullt...

    Och det är FREEEEDAG och bubblet ligger på kylning..!

  • Ore

    Oooh, testa!!! Risken finns ju annars att du långsamt svävar upp mot de rosa molnen ändå, med fler symptom... Så det kanske är lika bra att veta säkert. Kraschlandning från halva höjden som worst case scenario, eller så hamnar du i sjunde himlen för lååång tid framöver (tills ev. illamående börjar )

    Teeeesta!!!!

  • Ore

    MSW:s kampanj MÅSTE snart ge resultat (dvs EA springer ut, köper ett test och testar så snart hon knipit tillräckligt länge...)

    *Fyller på litet bubbel för att bygga upp litet kissnödighet*

  • Ore

    Hur många kanske har du strukit tack vara MSW:s fantastiska bilder (bara så att man får litet koll på hur kampanjen ska fortsätta?)

    *Fyller glaset fullt då...*

  • Ore

    Puttar på litet här med...

    Och fortsätter sedan med litet egoklagande, börjar redan nu inse vartåt nästa veckas skäll lutar. Tydligen ligger kemikaliekostnaderna på "min" anläggning betydligt högre än för andra bruk. Så fy på mig för att jag inte redan har en färdig presentation i ämnet, utan "bara" har litat blint på den stora FAKTISKA besparing när vi började köra denna kemikalien...

Svar på tråden Livets stora och små frågor