• muggles

    Livets stora och små frågor

    koko: ursöt katt!!!

    Piggelin: måste vara Rektalt UL?

  • muggles

    MSW: är A redan 8 mån???!!! Shit.

    Telis: aj fan, jag som trodde att jag kommit på ngt.

  • muggles

    Vem har förresten BIM-facklan? Måste ju ha lite spänning i tråden...

    OT: min chef är äckligt imponerad av Autisten, han berömde honom inför alla på fikarasten. Jag har aldrig hört honom berömma NÅGON här på företaget på det sättet förut (och det finns minst en kollega som är urduktig). Själv är jag ju inte så imponerad då tyvärr vilket gör verkligheten lite skev. I fredags hade vi en internkurs där vår allra mesta expert på ett område höll kurs för oss andra så att vi kommer upp på banan. Min kollega som höll kurs har jobbat med området ute hos kund i ca 3 år och kan nog räknas som en av Sveriges bästa experter på området. Vad gör Autisten då? Jo, tar med sig sin dator in i kurslokalen och sitter och kodar under kursen... Det blir ju enl min mening varken hackat el malen (dvs han lär sig varken kursämnet el får särskilt mkt gjort). Du koko vet ju om ngn att kodning kräver en del koncentration och man knappast gå kurs samtidigt Men han är ju SÅ viktig för projektet så att han inte kan sluta koda ens på möten el kurser tydligen. Jag undrar bara varför han inte bara sket i att gå kursen istället? Irritation är bara förnamnet.

  • muggles

    BS: ja det kan man undra. Men att sticka tror jag att man kan göra på ren rutin utan att tänka (vet många som stickar samtidigt med att titta på tv). Men när man kodar måste man tänka...

    Undrar om det blev en Hector el ngt annat namn?

    Idag ska vi på visningen av lgh - fast jag har redan bestämt mig för att jag inte vill flytta Jag tycker inte att uteplatsen är värd att betala så mkt för. Men ska bli intressant att se den iaf.

    Sedan har vi även ett intressant årsmöte i föreningen ikväll som maken ska gå på. Verkar vara en stor spricka i styrelsen. Det går rykten att ordf använt föreningens pengar till att köpa saker till sin altan. Jag tycker det låter otroligt - så dum kan man väl inte vara?! Sånt går ju inte att dölja. Men det har kommit lite lappar fr före detta styrelsemedlemmar som antyder att allt inte står rätt till. Så det kan nog hetta till ikväll

  • muggles

    Telis: vi svenskar är så flata! Tacka vet jag Lappis man!

  • muggles

    Page: du hör nog alldeles rätt

    Tinga: jag tyckte nr 2 och 4 var jättesnygga! Men som Lappis säger, svårt att råda när man inte sett kjolen. Fler tips på nätet har jag dock inte...

    Ore: vad roligt med UL:et (synd för maken, det kunde jag iofs talat om för dig - du var väl på BMG och de gör alltid ett UL första ggn). Nästa gång du är här får vi ta den där lunchen!

    Lappis: hur ska en kaprifol ha det för att trivas (mkt sol, söderläge, ...?), skulle GÄRNA vilja ha en kaprifol (=västkust!) på balkongen.

    Snaily: attans om det är BOM för dig med. Tittar du förresten på den australiensiska serien Regnskuggans land? Jättebra verkligen och handlar om en kvinnlig veterinär och hennes assistent. Jag får lite Oz-abstinens när jag ser den och hör deras accent

    Välkommen till passionsblomman och Hemlig!

  • muggles

    Sweet: jag håller så med dig, det är verkligen irriterande med chefer som blir imponerade av folk av fel anledning. Hade det varit en av mina andra kollegor (han som höll kursen) så hade jag inte alls känt mig irriterad för där är det befogat att bli imponerad. Men men... Försöker verkligen tänka att man inte kan ändra på ngn annan, bara på sig själv och hur man tänker, och att jag måste försöka hitta ett sätt att ta det här med ro. Men jag blir verkligen superirriterad ibland...

  • muggles

    MSW: oj då - ytterdörren öppen! Här har vi bara glömt nycklarna i ytterdörren (på utsidan när vi varit hemma)

    Lappis: behöver man täcka över kaprifolen på ngt sätt på vintern? Kanske en dum fråga men... Jag är skitsugen på att köpa en! Vår balkong har en ful betongvägg som jag funderat på vad man kan göra med (man får inte måla den för föreningen för det blir inte bra att måla betong tydligen). Tänk en kaprifol som växer där!! Jag blir alldeles exalterad.

    Bliv: tack för update! Vilket antiklimax - det förstår jag verkligen! Men nu har ni väl åtminstone en kontakt in i vårdapparaten och skulle det nu inte funka på ett halvår (ni har väl försökt längre än så?) så kan ni ju kontakta dem igen för att få den där IVF:en. Det är ju iaf ngt positivt (och så att ni "sparade" 6000 pix!).

  • muggles

    Snaily: ja den är skitbra! Tycker iaf jag. Det är liksom "riktiga" människor i den - de är varken äckelgoda el superelaka utan mitt emellan. Hon som spelar veterinär är hon som spelade huvudrollen i Törnfåglarna. Men nu har du missat 3 av 6 avsnitt så...

    Vi var ju och tittade på lägenheten igår och jag är ganska lättad för vi kan bo kvar! Källarvåningen var precis som jag befarat ganska klaustrofobisk. Men vi var bara 2 intressenter (dvs vi och en annan) så man kan säkert ge ett skambud. Men jag vill inte ha den även om vi får den billigt. Himla skönt för jag har ingen lust att flytta. Nu har vi bestämt att vi inte ska kolla på ngt igen förrän vi verkligen behöver större.

    Och årsmötet blev också som befarat en långkörare - maken kom hem närmare 23 (det började kl 18)! Herregud vad mkt tjafs. Ngn hade motionerat om en ramp för rullstolsbundna (och barnvagnar) i en trappa (i ena änden av gården finns bara trappor så är man rullstolsbunden får man gå en lång omväg för att komma ut el in på gården). Jag tycker det är ett solklart "ja" på den motionen men det skulle ju stötas och blötas tydligen. Kan bli svårt med snöskottning osv. Men HERREGUD. Tur jag inte var där... När det gäller sådana diskussioner har jag iaf inte svårt att säga ifrån (apropå flata svenskar), jag är nog lite av en bitch här på jobbet tex när de diskuterar i det oändliga. Igna oegentligheter med ordföranden iaf, precis som jag misstänkte var det ett rykte (ganska läskigt eg att sådana rykten uppstår helt utan grund - tänk om man själv hade råkat ut för det!).

  • muggles

    Liten: härligt med op, att det äntligen blev av efter all ångest! Har en kollega som gick igenom samma för ca 4 v sedan och det har gått bra. Hon hade lite dubbelseende i början och lite torra ögon men jag tror att det har ordnat till sig.

    Var är EA förresten?

    Izzie/Oms: kul med lite update från er sida.

    MrsB: lycka till med svenskan och hoppas ni får vara friska framåt!

    Själv ska jag gå kurs idag (på Valborsmässoafton!!!) - hur kul är det?!

    Ikväll ska vi på grillning hos vänner med en 60 m2 veranda - GÖTT att det ska bli 25 grader! En gunga har de också (Moas favvo) - funderar på om man kan fjärrstyra den...? Maken har lovat att köra hehe. Själv ska jag dricka camparidrink och VIIIN. Klart maken måste köra nu för snart kanske jag är på smällen och då måste ju jag köra... Bra argument va?!

    Vi har förresten gjort rabarberchutneyn till köttet ikväll - ska bli spännande att se om den blev god!

Svar på tråden Livets stora och små frågor