• Duchess

    CAMBRIDGE kuren- tråd nr 14. Alla nya & gamla se hit!!

    Usch, jag har frossat under Valborgshelgen då jag varit bortrest. Nåja. På't igen. Jag kör hårt från idag igen

  • Duchess

    lönnsjö:

    Jag har fuskat lite (men inte så farligt) med några Läkerol salmiak. Annars går det bra. Jag kör nästan bara med jordgubb + choklad/mint, och så grönsakssoppan på kvällen.

  • Duchess

    Jag åt lite korv (med hög kötthalt) igår, men annars har jag hållit mig på mattan. Går jag ner ett halvkilo om dagen är det ju inget att klaga på....

    Det lär dock inte gå så snabbt i fortsättningen, men de första dagarna är inspirerande!

  • Duchess

    Det är 2,5 kg i veckan. Inte omöjligt. Å andra sidan är det nog bra om du börjar äta mat några dagar innan bröllopet, så att du vet att magen är igång som den ska.


    hujjedamejj skrev 2009-05-06 12:15:06 följande:
    Och glömde en sak.. 64 kg till mitt bröllop 13/6 är en dröm för mig!Men klarar jag 10 kg på 4 veckor?
  • Duchess

    12 kg är ju jättebra! Hur länge har du hållit på?


    MilosMamma skrev 2009-05-06 13:07:35 följande:
    testa nu till lunch o ta en halv påse, funka ju skitbra vart lika mätt..är nog lättare o ´genomlida dagarna så när man äter oftare.Jahaja 14 kilo kvar till augusti. men har gått ner 12 redan.
  • Duchess

    Jag vägde mig tre gånger imorse. Det diffade 0,6 kg på vägen mellan den högsta och lägsta vikten. Jag ska också köpa en ny våg!


    hujjedamejj skrev 2009-05-07 11:44:01 följande:
    HAHA!Jag har gått upp 0,3 kg sen igår morse, är inne på min fjärde dag idag på ren kur.Hur i h-vete kan det bli så? Är helt chockad. Ska ner på stan och köpa mig en ny våg idag iaf, det är ett som är säkert!!Men lite komiskt är det iaf! =)
  • Duchess

    Ett tips till er som vill äta "vanlig" mat ibland: käka lågkolhydratkost! Kött/fisk/fågel och grönsaker kan rekommenderas. Då bryter ni inte ketosen, vilket gör det lättare att komma igång med förbränningen igen.

    Jag har gjort så, och gått ner 1,5 kg på bara fyra dagar....

  • Duchess

    Tomater kan man undvika, men många andra saker är bra. Jag kan rekommendera sallad, gurka och - framför allt - broccoli. Broccolin innehåller väldigt lite kolhydrater men mycket vitaminer och näring.

    Ketosen är inte beroende av hur många kalorier du äter. Den styrs av hur mycket kolhydrater du stoppar i dig. Cambridge är en kombination av lågkolhydratkost och lågkalorikost.

    Äter du mat får du i dig kalorier, men kan forsätta hålla dig i ketos. Du kan t ex äta bacon utan att ketonerna påverkas. Äter du däremot en smörgås eller frukt så går du ur ketos och måste börja om igen.


    hujjedamejj skrev 2009-05-08 12:04:28 följande:
    men grönsöker är väl inte bra, vad jag har hört, och 3 räkor ska man kunna äta för att inte bryta ketosen (eller motsvarande kött), men inte mer..
  • Duchess

    Själv kryddar jag grönsakssoppan med cayennepeppar. Det blir gott och starkt. Starka kryddor ökar dessutom förbränningen


    hujjedamejj skrev 2009-05-08 12:05:56 följande:
    Kan man krydda sopporna med vad som helt (givetvist inte socker)Jag kryddar med dragon, gurkmejran, allround, salt, peppar, basilika och kanel... (inte samtidigt dock :P)Drack pressad lime i vatten igår. Var det ok?Är liiivrädd för att hamna ur ketosen!
  • Duchess

    hujjedamejj:

    Jag brukar testa med ketosstickor på morgonen. Dricker man mycket under dagen (och det gör man ju när man håller på med Cambridge) så blir mätningar under dagen inte riktigt rättvisande. Testa imorgon bitti. Lovar nästan att du får en starkt lila färg på stickan

Svar på tråden CAMBRIDGE kuren- tråd nr 14. Alla nya & gamla se hit!!