• evvia

    CAMBRIDGE kuren- tråd nr 14. Alla nya & gamla se hit!!

    Jag är på dag 50 idag, ren kur. Jag tycker att allt sug försvinner mer och mer hela tiden. Känns kanon det här :)
    Hittils har jag gått ner 15,2 kilo.

  • evvia

    Japp :)
    Massor med graviditetskilon som ska bort. Målet är ca 15 kilo till och enligt min konsulent borde jag ha fixat det tills den 18 juli när jag gifter mig :)


    hujjedamejj skrev 2009-04-26 18:34:17 följande:
    Dag 50?? Är hur lång tid som helst! Grattis, vad duktig du är! =) Hur mkt ska du ner??
  • evvia

    Wow, grattis!


    mahlins skrev 2009-04-27 10:52:46 följande:
    dag 110.. bara 3 dagar kvar innan kombinerade kuren drar igång.. jag är nervös. Jag har iallafall nått mitt mål på -30 kg nu. Fast än finns det mer att ta av..
  • evvia

    Enligt min konsulent så sätter tuggummi igång hungerkänslorna, och så innehåller det en hel del kolhydrater (som jag inte hade en aning om, även om det är sockerfritt)


    hujjedamejj skrev 2009-05-04 19:36:37 följande:
    Jaha, där ser man. Undra varför det är så? Får väl köra på the inatt då, som iofs ÄR vätskedrivande. Då lär man ju dricka 4-5 liter om dagen...Tuggummi, halstabletter som är sockerfria, hur är det med dom?Uppdatering: 2 påsar kvar och dom ska jag fördela på 12 timmar inatt, det blir inte lätt. Men ni som delar påsarna på hälften blir ni mätta på det, alltså stillar den hungern någorlunda?
  • evvia

    Det är lite olika vad olika konsulenter säger, min säger att man kan använda olika kryddor men absolut inte salt?


    hujjedamejj skrev 2009-05-08 12:05:56 följande:
    Kan man krydda sopporna med vad som helt (givetvist inte socker)Jag kryddar med dragon, gurkmejran, allround, salt, peppar, basilika och kanel... (inte samtidigt dock :P)Drack pressad lime i vatten igår. Var det ok?Är liiivrädd för att hamna ur ketosen!
  • evvia

    Dag 64 och minus 18,7 kilo, nu har jag bara si sådär 13 kilo kvar att gå ner till bröllopet den 18 juli, känns kanon!!

  • evvia

    Grattis :)


    Ellabay skrev 2009-05-09 19:13:02 följande:
    wweeeeeeeeeeeeeii!! Fick på mig mina skinnyjeans och är nu -7 kg!!! Min sambo tycker jag blivit så smal nu och allt känns toppen! Kommer fortsätta helkur tills på onsdag sen upptrappning.Vågen står nu på 66,5. Mitt mål är 60 kg.Nu är det viktigt att behålla vikten så man inte går upp igen :S
  • evvia

    Skiitbra!!


    hujjedamejj skrev 2009-05-10 15:16:18 följande:
    Hae en kanon-natt inatt (jobbar ju natt) Jag avr hur pigg som helst. Och fick tvinga i mig dom två sista halva påsarna!!Vågen nyss när jag vaknade: 73,5 kg. Så efter 6 dygn med cambridge -4,5 kg. Helt otroligt! Som en gammal viktväktare så gick jag ner -4,5 kg i månaden och då var det en BRA månad!Nu när första veckan är över får vi se vad för resultat man har att vänta sig i veckorna.Hur mkt brukar ni snitta i veckan efter första veckan?Hejja Hejja! Ni är jättedktiga!!!
  • evvia

    Dag 70, redan!!!???? Vägning i morgon :)
    Inatt drömde jag att jag råkade ta en tugga på en macka och vaknade med lite smått panik ;)

    Jag läste nånstans här att det var någon (på ren kur) som drack light läsk, funkar det utan att man faller ur? Alla gör och säger ju så himla olika. Min konsulent säger nej till ligtläsk/saft men det kanske beror på att man triggar igång sötsug bara??

  • evvia

    Okej tack. När ska man testa med ketosticka då, är det precis efter man har druckit då?


    bambibloggagratisse skrev 2009-05-16 16:13:46 följande:
    Jag dricker cola light, te och mineralvatten. Jag klarar av det utan att falla ur ketosen, jag har testat med sticka. MEN det är så olika hur känslig man är. Så man kan testa med ketossticka för att se om man klarar det eller inte.bambi.blogg.se
  • evvia

    emmsingen5: Jag har gått på ren kur i 73 dagar nu, har klarat födelsedagskalas, påsk, valborg och 40 årsfest, Utan att fuska någonting!

    Jag är sååå jäkla stolt över mig själv, jag har aldrig riktigt klarat att slutföra mina påbörjade viktminskningar förr men nu jäklar!! Jag har gått ner 20,8 kilo på de här dagarna och nu har jag 9,2 kvar till mitt bröllopsmål.
    Jag ska äta midsommarhelgen men det ska inte vara några problem iaf :)

  • evvia

    Ja det är så kul!!
    Haha jo, sista dagarna har jag haft mat i huvudet hela tiden men jag försöker att tänka att det är inte för alltid jag ska leva så här.
    Jag tänker köra tills nån dag innan bröllopet, 18 juli men jag ska ju äta midsommarhelgen, fast väldigt försiktigt.
    Jag kryddar faktiskt inte sopporna alls, jag kör som det är.
    3 veckor är jättebra!


    emmsingen5 skrev 2009-05-19 13:01:15 följande:
    evvia- Men shit vad duktig du är.. 73 dagar är ju helt otroligt bra!! Vilken prestation av dig! Jag förstår verkligen att du är stolt över dig själv, det hade jag också varit om jag var du :)Hur länge tror du att du behöver gå på ren kur till? Jag har max klarat 3 veckor i stäck.. Drömmer du inte alls om att få sätta tänderna i något mattigt? Har du några tips på hur du tex kryddar sopporna? För 73 dagar måste det ju bli lite enformigt annars?
  • evvia

    Ja men det är så lätt att falla dit, jag har kännt att jag har inte haft "tid" att misslyckas den här gången, jag vill ju vara smal och fin när jag gifter mig, därför vågar jag inget annat än att bara köra på med ren kur tills jag verkligen vet att jag nått mitt mål :)


    SIAX skrev 2009-05-19 14:32:45 följande:
    Evvia, du är en inspiration! Sist jag körde kuren så klarade jag 5 veckor. Mormors 90-årskalas kom i vägen för att jag klarade att fortsätta. Jag klarade inte av att motstå tårtbuffén... Denna gång skall jag vara starkare, hade jag tänkt :)Ang. krydda soppor och shakes, så kommer här några tips:- Ha i lite "saftpulver" med äppelsmak och lite kanel i vaniljshaken. Påminner om äppelpaj i smaken. - Förstärk chokladsmaken i kakao-, cappuccino- och mintchokladenshaken genom att ha i mera kakao.- Ha i lite kaffe i kakao- och vaniljchaken.- Släng med några basilikablad i grönsakssoppan och kör med stavmixern.Idag tog jag inte första shaken förrän vid halvtvå-tiden. Glömde bort den, helt enkelt. Trodde ärligt talat att det inte skulle vara möjligt. Skönt att ha en "lätt" dag ibland :) Önskar att även ni får en härligt lätt dag!
  • evvia

    Har en fråga till er som har kört ren kur länge (jag är inne på dag 83 ren kur)
    När ni åt första gången, hur mådde ni då? Alltså jag tänkte på om magen typ flippar eller så? Hur lätt påverkad blir man av alkohol? Kommer man att bli aprak på en öl??
    Berätta gärna hur det blev för er :)
    Jag ska ju äta på midsommar, dagen före och efter också därefter gå tillbaks på ren kur fram till bröllopet i juli.

  • evvia

    Jag har hittils gått ner 22,6 kg. Jag har orkat för att jag vill vara så fin jag bara kan när jag gifter mig :)(Hade en heeel hög gravkilon att bli av med)
    Det har varit absolut den största motivationen :)

    December 2009 skrev 2009-05-29 22:39:40 följande:


    83 dagar? frå man fråga hur mkt du gått ner och hur du orkat?
  • evvia

    Idag är jag inne på dag 101!!! På torsdag ska jag äta för första gången sen i mars ;) ska äta fredag och lördag också sen kör jag på med ren kur igen fram tills bröllopet.
    Jag har verkligen sett fram emot att få äta, hade bestämt det här redan från början men det känns samtidigt väldigt ångestladdat... Hur har det varit för er när ni har ätit efter ren kur?

  • evvia

    Hoppas att det kommer att kännas så för då är det ju inget märkvärdigt ;)
    Jag har gått ner 27,7
    Hur mycket gick du ner på dina 65 dagar?


    Pentan skrev 2009-06-16 20:46:49 följande:
    Hur mycket har du gått ned??
  • evvia

    Tack och grattis själv!!!


    Pentan skrev 2009-06-16 21:55:19 följande:
    Grattis jäkligt bra jobbat!! 22 kg blev det för min del.
  • evvia

    Tack! Ja men det är slitigt ibland :)Hejar på dig!


    SIAX skrev 2009-06-16 22:21:16 följande:
    Pentan och Evvia: Vad otroligt duktiga ni är! Jag sliter varje dag med ren kur och hade inte klarat det utan dessa motiverande inlägg och de bitar protein som jag äter varje dag numera. Fy fasen vad bra kämpat av er! Vilka förebilder ni är för oss andra som sliter och är i början av kampen mot valkarna! Jag lyfter hatten!
Svar på tråden CAMBRIDGE kuren- tråd nr 14. Alla nya & gamla se hit!!