Inlägg från: Pizan |Visa alla inlägg
  • Pizan

    50-tals bröllop fortsätter...

    Så fina ni var. Håret var super, och klänningen också förståss.

    Var det på Arbetets Museum i Norrköping ni var sa du? Det ligger ju så fint till vid strömmen.

  • Pizan

    Förresten, är det min tur nästa gång?

    Jag gifter mig helgen efter midsommar.

  • Pizan

    Här har alla svarat på inbjudan men det är så himlans mkt kvar. Det har hela tiden känts som så långt fram men nu helt plötsligt känns som vi ligger efter i planeringen hur mkt som helst. T ex har jag först nu börjat fundera på buketten och kommit på att jag måste ju fixa fram noter till låten som min syrra ska sjunga.

    Sen måste jag börja äta mer, egentligen så vill jag bli smalare men fortsätter jag att gå ner så blir klänningen för stor.

  • Pizan

    Det känns som hela mitt 50-tals tema är förstört. Var hos frisören igår för toppning av håret och provuppsättning, och hon tyckte inte att det var så fint med 50-tals hår och föreslog en annan frisyr. Jag vidhöll att jag ville ha min frisyr och då gjorde hon den frisyren som hon föredrog.

    Bilden jag hade med mig visar långa stora filmstjärne lockar med snedlugg men jag såg ut som en korkskruvsprinsessa när jag gick därifrån. Idag när jag tvättade det så upptäckte jag att det nästan ser ut som en hockeyfrilla utan lockarna eftersom hon har klippt upp det så mkt. Jag förstår verkligen inte hur hon kan gå helt emot vad jag önskade. I datorn har jag bilder på över 300 bilder och en av dem har jag valt ut (den ligger inte i galleriet), varför fattade hon inte att jag ville ha det så? Det är ju mitt hår och jag som är kund.

    Jag har verkligen inte varit nån bridezilla och är inte speciellt fåfäng men just nu vill jag inte gifta mig längre. Han som äger salongen ska komma in till jobbet på söndag och se om han kan rädda mitt hår och erbjöd sig att själv göra det på bröllopsdan, men såvida han inte kan plantera och få det att växa ut på två veckor så förstår jag inte hur det ska gå till.

    Jag kan lika gärna gå och köpa mig en peruk på Buttrick's som det känns nu. Har gråtit i över 24 timmar och ögonen är helt igensvullna. Jag vill inte ens gå ut ur huset, ännu mindre gifta mig.

    Jag ser ut ungefär så här i håret, bara lite längre:

    www.filmdope.com/Gallery/ActorsS/16649-17377.gif

  • Pizan

    Jag ska dit på söndagen och träffa ägaren för han erbjöd sig att försöka rätta till det. Jag var så förvirrad då, så jag vet inte varför jag betalade. Men jag har börjat ringa runt till andra frisörer. Ringde till Sivletto också men deras frisör hade semester då.

    Min sambo och min syster tycker att frisörsalongen borde göra extensions på mig helt gratis eftersom de har förstört mitt hår, och jag har förtroende för ägaren, men såklart inte för henne som förstörde håret.

    Ärligt talat så har jag ingen lust att gifta mig längre för jag kommer att känna mig ful och ledsen hur de än gör. Jag har ägnat över ett år att gå ner i vikt för den här dagen, sparat mitt hår, och letat klänningar och frisyrer, och sen på någon timma så förstörde hon mitt utseende totalt.

    Tack för ditt svar och din omtanke!

  • Pizan

    Hej hej!

    Tack för ert stöttande. Jag grät i flera dar över mitt hår och orkade knappt tänka på bröllopet men det känns lite bättre nu. Jag har varit hos han som äger salongen och det går inte att ha den frisyren jag ursprunglingen ville ha men jag ska ha en annan, och eftersom att den är så lockig så kanske det syns mindre att den dumma frisören tunnade ut och klippte upp håret rejält. Ska lägga upp inspirationsbild i galleriet.

    Idag har vi varit och träffat prästen lite och tränat, och sen har jag även pratat med kantorn. Nu börjar det kännas verkligt. Vi har även varit på systembolaget och handlat vin och skumpa.

    Hoppas bara det inte spöregnar som det har gjort de senaste dagarna, vi ska ju vara ute i trädgården. I och för sig kan vi väl vara inne också men då blir det trängre och ljudnivån blir ju högre.

  • Pizan
    Junebug skrev 2009-06-14 13:18:37 följande:
    Förresten; jag var i London i helgen och besökte Vivien of Holloway affären. Vilken fantastisk affär, ovanpå ett garage! :DProvade den vita klänningen som jag tror ni har haft, sweetsun och lillem. I storlek 16 var den för stor, men i storlek 14 satt den väldigt tajt. Hon i affären sa att jag nog bara var ovan vid så tajta kläder, och att den såg ut att sitta bra.. men jag vill inte att det ska vara oskönt ju.Hade tänkt gå ner ett par kilo till bröllopet och då sitter den nog som en smäck. Men eftersom det är lite korsettliknande överdel vill jag fråga er; var era klänningar sköna att ha på er? Kunde ni vara avkopplade under hela dagen i dem?
    De är ganska små i storlekarna efter vad jag har förstått. Mitt råd är att mäta dig noga och sen avrunda uppåt.
    Min klänning satt som ett smäck när jag fick den men nu har jag rasat ganska mkt i vikt de senaste veckorna att den börjar ligga på gränsen till för stor. Den passar fortfarande men jag får inte gå ner mer.
    I varje så är det jätteskönt att ha på sig och röra sig i.
  • Pizan

    Tack som mkt Erese!

    Idag är det bara en vecka kvar för mig. Det känns lite overkligt. Kanske inte själva festen men att jag ska gå uppför altaret och stå där framme vid prästen.

  • Pizan

    Hur går det för er 50-talstjejer? Jag har bara fyra dar kvar men det mesta är fixat och det verkar som att det ordnar sig med vädret, så det mesta känns lugnt.

  • Pizan

    Tack så mkt! Jag har precis varit och lånat ett brett svart skärp av min syster. Klänningen sitter lite lösare än vad den gjorde för ett par veckor sen men jag tror att skärpet löser det hela så att jag får en riktig timglassfigur.

    Ikväll kommer min svärmor hit för att hjälpa till inför bröllopet, men jag är ännu inte riktigt på det klara med om det kommer att bli en hjälp eller ytterligare en belastning. Hahaha! Hon verkar vilja dra iväg med bröllopsplanerna hela tiden och verkar inte vilja fatta att vi verkligen vill ha det enkelt och lättsamt.

  • Pizan

    Ctsp! Schysst med alla länkarna du har lagt upp. Vilket jobb!

    Jag känner mig inte alls nervös faktiskt. Lite stressigt har det varit men nu är det mesta fixat. Jag sitter just nu och spretar med fingrarna medan jag skriver eftersom jag har målat naglarna rosa (ej fransk manikyr såklart eftersom de inte hade de på 50-talet).

    Vädret är ju helt dunder också, vilket är tur eftersom vi ska vara i trädgården.

    Pratade idag med min ex's fru som ska göra min blombukett och det blir nejlikor, vilket är jätteskoj eftersom det var en av de blommarna som de oftast hade i brudbuketterna på 50-talet. Hon skulle matcha så att det blev svart och rosa band i också. Tror det blir jättefint.

    Just nu känns allt så himla kul!

  • Pizan
    Cltsp skrev 2009-06-26 10:08:14 följande:
    Hej! Vad kul med ett par till som kör på 50-tals tema!Vad har ni tänkt er för stil på hans kläder?Har ni kollat dessa länkar?shop.sivletto.comwww.daddyos.comwww.vivianofholloway.commin man beställde sin kostym från suitopia.se
    Vi sydde också upp sambons kostym på sutopia och är jättenöjda. Det blev en kritstrecksrandig kostym.
  • Pizan

    Hej hej!

    Nu är jag gift!! Det var jättekul och allt gick jättefint. Vädret var underbart, maten var god, och allt blev precis som vi tänkt oss.

    Sen i söndags när de sista gästerna lämnade har jag i princip sovit så fort jag har fått tillfälle.

    Postar några bilder i galleriet som är tagna med vår egna kamera efter att fotografen hade gått hem, hennes bilder har vi inte fått än.

  • Pizan

    Nu har jag lagt in lite lågupplösta bilder som jag fick som ett smakprov från fotografen. Jag är så glad att jag valde klänningen efter hjärtat, är fortfarande så förtjust i den.

    Sen undrar jag hur det gick för Oneesan i helgen.

  • Pizan

    När stängs trådarna här på BT egentligen? Börjar det bli dags att skapa en ny?

Svar på tråden 50-tals bröllop fortsätter...