Inlägg från: Pizan |Visa alla inlägg
  • Pizan

    50-tals bröllop fortsätter...

    Cltsp skrev 2009-04-17 08:40:50 följande:
    Pizan: Jag såg länken du klistrat in till klänningen du tänkt dig. Den är jättefin! Har du tänkt att ha en rosa underkjol under?Såg även att du funderar på att ha monroe-inspirerad frisyr. Hur långt hår har du nu? Jag har också tänkt mig att ha monroe-liknande frisyr och var hos frissan för ett tag sedan för att testa. Hon rullade upp håret på värmesploar och jag tycker att det funkade jättebra. Jag har pagefrisyr lite kortare än axellängd. Jag har lagt upp lite bilder på min frisyr i galleriet. Den är ju inte stylad där men man ser ju iaf hur det kommer att bli.
    Jag beställde klänningen, boleron, den rosa underkjolen, och ett skärp (som jag är tveksam om jag kommer att använda) igår, och sen dess har jag varit jättenervös. Är inte riktigt säker på varför men jag tror det beror på att den måste bara passa för jag har ingen plan B.
    Jag var inne på butiken Sivletto häromdan, där de har ett par VoH-klänningar och provade den med Jelly Beans. Halternack-banden bildade nån slags uthängande flärp på mig och expediten sa att det blir så på vissa och då får man sy in banden eller korta av dem. Har det blivit så för er? Jag skulle också vilja sy ett annat skärp för att markera midjan. Gärna ganska brett och rosa.
    Hoppas klänningen kommer nästa vecka, jag är såååå nervös.

    Jag har varit inne i ditt galleri och beundrat din frisyr flera gånger. Tycker den är jättesnygg och den passar verkligen ditt ansikte. Du ser som tagen ur en 50-tals film.
    Själv klippte jag av 2 dm av mitt hår förra veckan så nu går det till en bit nedanför axlarna.

    Jag hade tänkt mig nån sån här frisyr, men jag kommer inte att göra det blont utan behålla mitt mörka hår.
    www.veckorevyn.com/_internal/cimg!0/k909743yjxrzo1qpw2989x315l7w563/Drew%20Barrymore%20i%20Dior%20Couture,%20specialsydd%20för%20henne%20av%20John%20Galliano.%20

    Vågar inte klippa av mig för kort, jag har nog inte haft kort hår sen jag var 11-12 och det känns som en för riskabel förändring precis innan bröllopet, för tänk om det ser för hemskt ut.

    www.alltollz.org/images/stories/Graphics/drew_barrymore.jpg

    Tror att det blir jättesnyggt med avtagbara axelband till festen men hur gör du med BH då?
  • Pizan

    Är det mina bilder du menar? Isåfall har jag bilden på frisyren i mitt galleri också.

  • Pizan

    Wieeee! Jag har fått min klänning idag. Har provat den och allt och den sitter som ett smäck. Det enda är att jag måste korta av banden, men när jag provade en Vivien-klänning på Sivletto så sa butikbiträderskan och det blir så på en del.

    Ska lägga in bilder senare ikväll.

    Sweetsun! Jag tror att Vivien klänningarna kanske är sydda för en viss kroppstyp. Jag är rätt storbystad och kurvig, och var rädd för att den skulle vara för liten i midjan, men den satt perfekt. Om man är mer petite och slank så kanske den blir för stor i bland annat bysten? För mig så brukar nästan alltid klänningar och blusar som passar förövrigt vara för små i bysten så det var kul att hitta en klänning som är som gjord för min kroppstyp.

  • Pizan

    Hur lätt/svårt tror ni det är att hitta en sömmerska under juni, alltså efter skolavslutningarna? Det slog mig att om jag går ner mer i vikt innan bröllopet så finns risken att klänningen blir lite för stor och då måste jag ta in den lite.

    Känns lite udda att hoppas på att INTE ger i vikt. I hela mitt liv har jag ju önskat mig det motsatta.
    Men storleken under var för liten i bysten och gick inte att dra upp hela vägen, så den var inte ett alternativ. Bättre att kunna sy in om jag magrar än att chansa på att man går ner i vikt och kanske stå där med en klänning som man inte kan stänga.

  • Pizan

    Förresten, ett 50-tals-tips till er... längst ut på Värmdö mot Rindö hållet så finns det ett 50-tals café som är öppet mellan Maj-Augusti. Lolas heter det.
    Jag har tänkt att ringa dit för att se om det är möjligt att fota oss där. Vill man fota sig med en 50-tals bil så finns det också en raggarbilsförening på värmdö.

  • Pizan

    Åh, har ni en egen 50-tals bil?

    Vi ska få låna en bil för fotograferingen. Jag gogglade upp vår lokala raggarförening och ringde till en fin bils ägare och han var superschysst. Den var också nedmonterad men han skulle få den klar tills bröllopet bara för vår skull, och ville bara ha nån hundring för besväret.

    Jag är såååå glad för min klänning.

  • Pizan

    Vilken snygg.

    Åker ni runt med den till vardags? Jag har alltid drömt om en 50-tals bil. Fattar inte varför inte Volvo börjar nyproducera deras läckra gamla 50-tals modeller. Jag skulle vilja ha en direkt, trots att jag inte ens har körkort.

  • Pizan

    Nu har jag lagt in bilder på mig i klänningen i mitt bildgalleri. Ser boleron för stor ut på mig? Den är på gränsen; går jag ner mer så får jag sy in den. Även klänningen kan nog behöva sys in ett snäpp om jag går ner mer, men nu ser den väl bra ut?

  • Pizan

    Tack så mkt allihopa!

    Bokkei,
    Jättefina klänningar. Nästan alla var urläckra.

  • Pizan
    LillEm skrev 2009-04-23 09:04:59 följande:
    SweetSun, det låter jättesnyggt.Jag ska ha ett flor i håret men min frisör tycker att det blir för mycket med även blommor. Så istället ska jag under kvällen ta bort floret och ersätta det med en stor vit ros.
    Jag är också lite sugen på flor men hur fäster man det så att det ser snyggt ut?
Svar på tråden 50-tals bröllop fortsätter...