• hujjedamejj

    Sluta röka??

    Jag slutade för 5 veckor sen. Det går kanon.
    Ett tips som jag fick var att bli medlem gratis i rökfri.com
    Sen att registrera mig i betapet.se, kan fördriva många timmar =)
    Men sen det bästa tipset jag har till dig läs Allen Carr´s sluta röka-bok. Jag lovar dig efter sista sidan kommer du aldrig mer vilja ha cigg. DET FUNKAR verkligen!!
    Du får röka medans du läser boken.

    Annars så går du över till nikotinhjälpmedel i början. Det gjorde jag. Jag gillar Zonnic munspray, billig i längden och ger snabb och bra effekt!

  • hujjedamejj

    BRA!!! Vad duktig du är!! Men du måste läsa boken!!! Den får dig att förstå varför du röker, och varför det är så svårt att sluta.

  • hujjedamejj

    Åh, vad glad jag blir!! =) Du kommer INTE att ångra dig. Jag hade slutat röka när jag började läsa boken och åt bara nikotintuggummin, men efter halva boken så slutade jag med dom med!! Lycka till och låt mig få veta vad du tycker! =)

  • hujjedamejj

    Ja, visst låter det fööör bra för att vara sant? Ellen degeneres recension av boken står på baksidan av min bok, som är rosa? (tror jag). Den heter äntligen icke rökare, och inte den för kvinnor. Men man kanske skulle ha läst den i stället för den vänder sig ju till kvinnor. Ja va vet jag =)
    Hittade den här boken på bokrea, betalade 25 kr, helt ok =)

  • hujjedamejj

    Jag hade också lite tankar i början! "Men hallå ska jag BÖRJA röka för att jag ska kunna läsa boken?"
    Eller "Det är väl bra om jag kan avstå från rökningen med nikotinhjälpmedel?"
    Men boken fick mig att avstå från tuggumminen också! Helt otroligt! Men sant! Och jag har bara kommit halvvägs i boken!

  • hujjedamejj

    Jäklarns vad snabbt du läste ut, är bara på kapitel 20 jag =)
    Men jag känner mig redan lyckligare och gladare. Just för att mn slipper abstinensen nu! Tack och lov! Men jag kan ännu inte låta bli att tänka på hur gott det skulle vara med en cigg på bröllopsresan (vi drar till turkiet) med en öl och en cigg i handen. Men jag antar att efter jag har läst ut boken så kommer jag inte att tänka/tycka så. Och det lockar mig att kunna säga om 20 år. "tänk idag har jag vart rökfri i 20 år" och inte "idag har jag vart rökfri i 20 år, förutom på bröllopsresan då jag tog EN cigg"
    Näää, ska man vara rökfri så ska man!!

    Red Scarlet skrev 2009-04-26 15:23:12 följande:


    Vad duktig du är!Nu har jag läst klart boken, sträckläste den på några dagar. Det känns som att jag kan behöva klamra mig fast lite vid boken och ha den nära till hands ifall jag skulle tveka och börja tänka 'dumma' tankar, men faktiskt så fungerar bokens 'hjärntvättning' till att få mig att tänka annorlunda. Så TACK för att du tipsade mig, det gav mig den där extra skjutsen.Det var jätteintressant det som stod just om hur cigaretterna smakade(cigg smakar ALDRIG gott) och VARFÖR man trodde att de smakade gott (abstinensbesvär) osv. Och att man skulle observera rökare och se hur nippriga och stressade de såg ut, och att rökningen inte alls var någon belöning utan ett straff och att man ska tycka synd om dem istället för att avundas dem. Elakt mot de som är rökare men får det MIG att bli en lycklig icke-rökare så tycker jag så mycket synd om dem som jag vill ;)Nu rynkar jag på näsan när någon blåser rök i närheten av mig.. det luktar ju egentligen förjäkligt! :D
Svar på tråden Sluta röka??