• Red Scarle­t
    Äldre 12 Apr 10:33
    7009 visningar
    34 svar
    34
    7009

    Sluta röka??

    Är det några fler blivande brudar (eller kanske redan blivna brudar) som försöker sluta röka? Jag har bestämt mig för att bli rökfri till mitt bröllop om 9veckor och det är så svååårt!

    Kan vi inte stötta varandra och ge varandra tips på hur man lättare lyckas?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-04-20 19:06
    TS har varit rökfri i två veckor nu! ;D

  • Svar på tråden Sluta röka??
  • Red Scarle­t
    Äldre 12 Apr 10:49
    #1

    Puffar lite. Är alla på BT duktigt rökfria flickor? ;)

  • 200907­25
    Äldre 12 Apr 10:52
    #2

    Nä, alla e inte rökfria flickor... jag vill också sluta innan bröllopet och planerade barn, men just nu känns det så svårt när det fina vädret kommer!!!

    jag skall sluta röka när jag slutar med mina p-piller om 1½månad

  • Red Scarle­t
    Äldre 12 Apr 10:53
    #3

    20090725 skrev 2009-04-12 10:52:28 följande:


    Nä, alla e inte rökfria flickor... jag vill också sluta innan bröllopet och planerade barn, men just nu känns det så svårt när det fina vädret kommer!!! jag skall sluta röka när jag slutar med mina p-piller om 1½månad
    Det är jättesvårt med det här fina vädret! Usch! Varför slutar du just i samband med p-pillren? *nyfiken*

    Jag är orolig att jag ska gå upp i vikt nu till bröllopet för att jag slutar, man blir så sjukt småhungrig. Men får försöka stålsätta mig.
  • 200907­25
    Äldre 12 Apr 11:00
    #4

    för att jag läste i en tidning för ett tag sen att det va större risk att bli gravid om man INTE rökte! så då fick jag bara för mig det, och jag vill gärna sluta innan jag blir gravid, och vi vill ju ble det så fort det är möjligt!

    men samtidigt vill jag inte hinna bli för stor OM jag råkar bli gravid direkt när jag slutar, då kommer jag ju inte i klänningen! så därför slutar jag med p-piller och rökning samtidigt!

  • Svanbo­et
    Äldre 12 Apr 11:00
    #5

    Själv har jag aldrig rökt men min m2b har i många år kämpat mot nikotinets fula tryne. Han tycker att det hjälper med tuggummi - både nikotin varianten och vanligt. Tuggar man lite hjälper det kan jag tänka mot suget och mint är ju inte alltid gott med t.ex. småkakor. Det enda jag kan göra är att hålla tummrna för er mina medbrudar och hoppas att det går vägen för er. Jag kan bara tro på vad andra (och reklamen) säger och hoppas ni hitter någtt sätt att bli rökfria till bröllopet och kommande barn.

  • Red Scarle­t
    Äldre 12 Apr 11:05
    #6

    20090725: hehe jag tror väl inte att du skulle bli på smällen bara sådär för att för att du röker om du ändå äter p-piller (som är hyfsat säkra) men jag förstår vad du menar. Och man vill ju inte gärna få någon chockartad viktökning i samband med bröllopet, inte så kul :/

    Svanboet: Ja jag har aldrig testat nikotintuggummin för jag har föredragit att sluta 'cold turkey' som det kallas. Jag slutade(eller hade ett uppehåll får man väl kalla det för eftersom jag började igen) på 1.5år och då slutade jag bara rakt av, ville bli av med nikotinet och nikotinberoendet helt, inte uppehålla det med hjälp av plåster och tuggummin. Men jag kan tänka mig att det stillar röksuget en hel del. Kanske får undersöka det.

    Tack för uppmuntran!

  • Red Scarle­t
    Äldre 12 Apr 11:08
    #7

    Uh jag verkar vara lite trött och formulera mig konstigt, aja ni fattar ändå. De säger ju iaf att fertiliteten ökar avsevärt om man slutar röka, så jag hoppas också på det! Klockan tickar och vill ju gärna ha slutat i god tid innan jag blir gravid så jag inte 'tvingas' sluta med det bara för att jag blir gravid. Känns inte som en så kul motivation, vill ju sluta för min egen skull också så att jag inte börjar igen så fort graviditeten är över.

    Sedan sägs det också att man får mycket bättre hy om man slutar röka och jag har lite problemhy. Om jag går upp något kg till bröllopet men lyckas få bättre hy är ju det ändå ett plus, man får tänka så! ;D

  • 200907­25
    Äldre 12 Apr 11:10
    #8

    hehe, inte jag heller, men det blev liksom en liten extra morot för mig att sluta, för jag VILL ju ändå sluta röka... och vi vill ju ha barn inom en snar framtid!

  • Svanbo­et
    Äldre 12 Apr 11:11
    #9

    Min m2b brukar ta varannan och använder svagaste sorten av tuggummin - han vägrar plåster så jag vet inte om de fungerar. Har hört att en del får utslag av plåstrena så det kan vara värt att prova någon veckan innan om man vill försäkra sig om att det ska fungera som planerat.

  • Red Scarle­t
    Äldre 12 Apr 11:14
    #10
    Svanboet skrev 2009-04-12 11:11:03 följande:
    Min m2b brukar ta varannan och använder svagaste sorten av tuggummin - han vägrar plåster så jag vet inte om de fungerar. Har hört att en del får utslag av plåstrena så det kan vara värt att prova någon veckan innan om man vill försäkra sig om att det ska fungera som planerat.
    Hehe det kanske inte är så kul att stå i brudklänning med plåsterutslag över hela armarna menar du? Smart tänkt ;D

    Jag vet inte vad det är men plåster känns som placebo-effekt för mig.. jag är misstänksam till allt som ska verka genom huden, typ antirynkkräm, alvedongel osv.. o_O
Svar på tråden Sluta röka??