• Lennarts Fru

    Min mans barn är inte accepterade !?

    Jag känner mig lite nere idag. Alltså så här är de:

    Jag är gift med en man som är 15,5 år äldre än jag och han har sedan tidigare 4 barn. I min familj så träffas man ganska ofta och äter middag ochi dom middagarna är de oftast min syster, hennes kille, min moster, henns kille, min morfar, min mamma och min brorsa och är jag och Lennart barnledig så händer de att vi också är inbjudna. Men för att komma till de jag känner är jobbigt så är de så att dom nu för tiden struntar i att ens be oss komma för dom vet att vi har barnen. oftast så infaller deras middagar då vi har barnen. och detta upplever både jag och min man ganska jobbigt. Det känns som om min man är accepterad men inte hans barn. dom ringer och frågar "hej är ni barnledig" säger man då att man har bernen så blir de typ "jaha, jaja.. jag hade tänkt att ni ville komma på midag men då tar vi de en annan gång".

    Jag har pratat med min mamma, min systwer och alla iblandade om detta me dom tycker att han har för många barn och att de blir för dyrt att bjud på middag till alla samtidigt då hans barn är i tonåren och äter rätt så mycket allihopa. Dessutom tycker mamma att hon inte harnågra känslomässiga band till dom på de sättet som om de hade varit mina egna barn. Min moster och dom tycker att dom känner ju inte ens hans barn men och andra sidan så tycker int jag att dom varit så engagerade i att ens försöka lära känna dom. och de är ju verkligen inte rätt sätt genom att strunta i att bjuda hem oss.

    jag kan förstå att man kanske intehar åd att bjuda alla på middag en gång i månaden typ, men och andra sidan så känner jag att hade de varit ombytta roller så hade jag ju adrig bjudit hem min syster men bett dom lämna hemma hennes killes barn om han hade några. jag tycker att istället för att bjjuda på middag 10 gånger om året så kan man spara åpengar och bjuda kanske 5-6 gånger så alla kan vara närvarande.

    nu känner mig mig lite utanför och jag fötsår att min man tycker de känns jobbigt. kul för han att sitta med min familj och äta och i samma sekund veta att hade i haft barnen just då så hade vi inte varit välkommna.

    mamma tycker att jag ska kunnase de från deras synvinkel också, men helt örligt så har jag svårt att göra de för at i mina ögon så är detta så fel, så fel, så fel !

    de känns lite grand som att jag hamnar utanför bara för att våran familj är stor. hade jag och min man fått ett eget brn så hade de varit skilnad tycker mamma, men och andra sidan så kan ju inte jag, lennart och vårat gemensamma barn åka, men inte hans barn sedan tidigare.

    om min systers kille hade haft 4 barn sedan tidigare och jag skulle bjuda hela familjen på middag så skulle jag giovetvis bjuda in hans barn också. hade jag inte haft råd så hade jag inte bjudit hem någon.

    resonerar jag fel och borde jag förstå min mamma i detta läge?????

    (ja, syrran.. jag vet att du är medlem på bröllopstorget, dock så vet jag inte hur aktiv du är och om du ens läser de och du är självklart välkommen att skriva en kommentar här du med)

    btw, jag älskar min familj och dom ställer alltid upp i övrigt och de råder inga problem mellan oss. de är bara jus de här som jag tycker är sååå jobbigt !

  • Svar på tråden Min mans barn är inte accepterade !?
  • agtiwi

    Ts: Du valde att dela ditt liv med din man och eftersom det fanns barn med i bilden så ingick ju dessa också. Om din familj respekterat dig så hade de också respekterat ditt val. Det handlar ju inte om att din familj måste avguda hans barn, men de borde ta mig sjutton kunna respektera dom.
    Jag har en son sedan ett tidigare förhållande och två med min nuvarande sambo. Ingen i min sambos släkt gör någonsin någon skillnad på barnen.
    Att din mamma sen skulle ha mage att endast bjuda dig, mannen och ert gemensamma barn (om ni tänkt det) men utesluta hans barn får mig att må illa. Om jag hamnade i en sådan situation skulle jag sluta besöka den människan över huvudtaget, för man gör inte illa andra människor (hans barn i det här fallet) på det sättet. Inget jag skulle stödja, för det är detsamma som att det är helt ok. Om ni någongång skaffar gemensamma barn så lär ju han/hon börja undra varför aldrig syskonen får följa med när de börar förstå vad som händer. Hur förklarar man det??

  • Fru PB
    agtiwi skrev 2009-04-05 13:02:39 följande:
    Ts: Du valde att dela ditt liv med din man och eftersom det fanns barn med i bilden så ingick ju dessa också. Om din familj respekterat dig så hade de också respekterat ditt val. Det handlar ju inte om att din familj måste avguda hans barn, men de borde ta mig sjutton kunna respektera dom. Jag har en son sedan ett tidigare förhållande och två med min nuvarande sambo. Ingen i min sambos släkt gör någonsin någon skillnad på barnen. Att din mamma sen skulle ha mage att endast bjuda dig, mannen och ert gemensamma barn (om ni tänkt det) men utesluta hans barn får mig att må illa. Om jag hamnade i en sådan situation skulle jag sluta besöka den människan över huvudtaget, för man gör inte illa andra människor (hans barn i det här fallet) på det sättet. Inget jag skulle stödja, för det är detsamma som att det är helt ok. Om ni någongång skaffar gemensamma barn så lär ju han/hon börja undra varför aldrig syskonen får följa med när de börar förstå vad som händer. Hur förklarar man det??
    EXAKT!!!
  • MV85

    Fru PB: Jag tror du som många andra valt att läsa bitar av mina inlägg och ta till sig, men strunta i andra.
    Jag skrev även att om barnen är för små att lämna hemma ska man ta med dem. Är man 9 lämnas man inte ensam hemma t.ex men är man 17 så kan man det.
    Dessutom så måste man om man väljer att bli styvförälder ta sitt ansvar för att skapa en relation mellan familjerna, inte lägga det på sina föräldrar.
    Vill man att ens föräldrar ska tycka om ens nästan vuxna (17 är snart vuxet) styvbarn får man faktiskt se till att bjuda hem dem och skapa en relation till "barnen" där.. INTE tvinga på barnen hemma hos någon annan som kanske bara tycker det blir jobbigt att ha dem där då de inte vet hur de ska förhålla sig till dem och inte heller då kan välja att åka om det blir jobbigt.

    Nej, jag tycker att det skylls ifrån på "mamma" eller "pappa" eller "svärmor och svärfar" alldeles för mycket istället för att själv ta ansvar för att man valt att stoppa in "barn" i en konstellation vare sig de eller ens föräldrar valt.

  • tonårsmorsa

    Jag funderar över hur dyrt det skulle bli för din mamma att bjuda med era 4 barn. Hur stor sannolikhet är det egentligen att din mans alla barn skulle välja att följa med på famlijemiddagar? I alla fall 17-åringen (och ev. 14-åringen) kanske väljer att tacka nej och stanna hemma själva. Men då gör de det av fri vilja och inte för att de inte blir bjudna. Jag tycker att det är tanken som räknas när man bjuder, även om man tror att barnen inte vill följa med. Det kanske du också kan diskutera med din mamma. Men börja som tidigare sagts med att bjuda in till familjemiddag hemma hos er. Och om din mamma sen använder sig av ekomomi som ett argument för att inte bjuda hem din mans barn till sig så föreslå knytis. Lycka till.

  • Lennarts Fru

    MV85
    min mamma och överigai mi familj är aldrig hit och hälsar på. jag ebr dom komma på TE och kaffe. jag ber dom komma ch spela spel och sånt men ll,tid såhar dom "jobbar så mycket" eller så är dom trötta. så jag har verkligen försökt få dom att skapa en relation till alla i min "nya" familj. men de verkar inte ligga i deras intresse.

  • Lennarts Fru

    tonårsmorsa
    de handlar ju inte bara om mamma utan även min syster, moster och morfar. Tyvärr så har hans 14åring lite problenm som gör att man inte lämnar han ensam så han skulle fått följa oavsett om han ville eller inte.

  • agtiwi

    Vore jag dig skulle jag säga till att om de inte respekterar din nya familj så respekterar de inte dig.
    Relationer där man inte kan respektera och acceptera varandra har en tendens att inte nå så långt. Tyvärr verkar ju dina släktingar ha bestämt sig. Ska jag vara helt ärlig finns det stor risk att detta gör att det blir slitningar mellan dig och din man, eller att slitningarna mellan dig och släktingarna blir så stor att det blir bråk och osämja.
    Du kräver ju inte att de måste älska hans barn. Om du känner att släktingarna inte lyssnar på dig så prova att skriva ner allt du känner och vill ha sagt på ett papper. Forma sedan om det till ett brev som förklarar hur du känner och upplever det som sker, skicka sedan ett ex till varje berörd person. I bland går saker och ting in bättre om man får läsa och fundera på det som står, än om någon står och pratar.

  • MV85

    Lennarts Fru skrev 2009-04-05 13:30:29 följande:


    MV85min mamma och överigai mi familj är aldrig hit och hälsar på. jag ebr dom komma på TE och kaffe. jag ber dom komma ch spela spel och sånt men ll,tid såhar dom "jobbar så mycket" eller så är dom trötta. så jag har verkligen försökt få dom att skapa en relation till alla i min "nya" familj. men de verkar inte ligga i deras intresse.
    Ibland är det ju så att man faktiskt inte orkar oxå.. Jag har min syster och hennes änglar en timma bort med buss (ca) men inte betyder det att jag bara åker över för fika eller sådär om det är så att det är mycket med jobb... Det är krävande att umgås med människor ibland - tyvärr... Men lycka till att lösa det, ville bara ge dig en ytterligare syn på det hela, en som inte sätter dig i fokus utan din övriga familj.
    Nu ska jag försvinna in i en kärleksbubbla en vecka och vara okontaktbar för alla (inkl. min kära familj)!
  • agtiwi

    Men ingen kan ju alltid ha så pass fullt upp att de aldrig någonsin kan hälsa på. Hur går det ihop med alla familjemiddagar??

  • SecretOne

    "Finns det hjärterum finns det stjärterum".
    Det är klart att det är en knepig situation för både dig och din familj. Jag hade själv tre bonusbarn för länge sen och de var då små vilket förmodligen underlättade. Det värmde dock i både mitt och min dåvarande sambos hjärtan när mina föräldrar tog dem till sig och välkomnade dem. Barnen har ju inte gjort något fel, eller hur!?

    Om det nu är en kostnadsfråga så erbjud er att ta med något till matbordet. "Vi är ju så många, kan vi ta med dryck?" till exempel.

    Knytkalas är ett bra förslag men kanske inte lämpligt när ni bjuder in första gången? Det är ju tydligen de andra som klagar över kostnaden och då blir det fel när de ska ta med sig när de kommer till er första gången....
    Jag hoppas att det kommer att gå bra!

Svar på tråden Min mans barn är inte accepterade !?