• Morr

    gå med blivande maken i kyrkan?

    Jag undrar om man kan göra så här, vad tycker ni?

    Kan jag gå in med min blivande make i kyrkan/till ceremonin? Tror nämligen att han vill det och jag tycker det vore fint. Vi vill inte ses innan vigseln utan möts första gången i vapenhuset eller rummet innan ceremonirummet. Har inte bestämt än om det blir kyrklig eller borgelig vigsel.

  • Svar på tråden gå med blivande maken i kyrkan?
  • Kjell Präst
    Cesium skrev 2009-03-31 15:14:41 följande:
    Kjell Präst skrev 2009-03-31 15:06:01 följande:
    Borde det inte ingå i svt:s public service-uppdrag att tv-sända alla vigslar? (Självklart inga församlingsbilder, bara en kamera på prästen. SVT Präst.)
    Absolut! Jag har faktiskt föreslagit Eva Hamilton att jag ska få vara testbild från och med nästa månad. Hon lät inte helt ointresserad.
  • Morr

    celsium: jag tänkte snarare att ni kunde bygga om kyrkan så att ni kom framifrån liksom, så att ni slipper gå genom altargången, utan kommer från det där vackra fönstret där framme. om du då står en bit framför din man så ser det ut som att ni är lika långa.Sen tycker jag att om inte prästen kommer från taket så kunde han/hon komma genom altargången? Så blir det mer naturligt fokus på denne.

    Jag tycker nog ändå att takvarianten är den bästa. Eller att prällen svingar sig liksom zorro eller batman genom kyrkans takbjälkar eller med hjälp av ettrep. Kan hända att ett eller annat glas krossas, men det är sånt man får ta.

    ang. det kristna budskapet får jag nog tänka om. Kanske inte alls hör hemma i en kyrka, men om JAG vill ha det, kan inte JAG få utforma MIN vigsel så som den passar MIG?? tycker jag inte att någon annan har att göra med

  • FelizLane

    min mor och min moster och min morbror och min svärmor och alla som jag känner har gått in med varandra!

  • Ore
    FelizLane skrev 2009-03-31 15:23:48 följande:
    min mor och min moster och min morbror och min svärmor och alla som jag känner har gått in med varandra!
    Så fruktansvärt "mainstream" av dem... Kunde de inte hittat något sätt att sticka ut litet mer. T.ex. att göra som alla amerikaner istället, med överlämning... De är litet mer inne "over there"...

  • Kjell Präst
    Morr skrev 2009-03-31 15:21:46 följande:
    Ang. det kristna budskapet får jag nog tänka om. Kanske inte alls hör hemma i en kyrka, men om JAG vill ha det, kan inte JAG få utforma MIN vigsel så som den passar MIG?? tycker jag inte att någon annan har att göra med
    Menar du att prästen ska tvingas stå och säga saker om Kristinehamn (eller vad det nu betyder det där "kristna") bara för att du vill det? Men då fokuseras det ju åter på fel saker, dvs inte på prästen utan på Kristinehamn och på vad du vill!
  • Morr

    Jag älskar Kristinehamn och ja jag vill att prästen ska uppmärksamma vad jag älskar.. Kan du inte byta namn till Krister då så kanske du kan prata om både Krister och Kristinehamn? Jag kan gå med pådet. men bara för att min pappa heter Krister också. Tänk nu käre präst på att du är min ägodel eftersom jagbetalat skatt till din inkomst. då får man nämligen lov att använda dej till vad man vill (jmf. kungligheter, landshövdingar etc).

  • Kjell Präst
    Morr skrev 2009-03-31 15:40:48 följande:
    Tänk nu käre präst på att du är min ägodel eftersom jagbetalat skatt till din inkomst. då får man nämligen lov att använda dej till vad man vill (jmf. kungligheter, landshövdingar etc).
    Förlåt, tänkte inte på det. Vad var det du ville att jag skulle heta sa du?
  • Morr

    precis. ibland får man som ägare komma in och styra upp en del. Krister var namnet, Krister.

  • Kjell Präst
    Morr skrev 2009-03-31 15:48:02 följande:
    precis. ibland får man som ägare komma in och styra upp en del. Krister var namnet, Krister.
    Och om jag gör entré genom taket och sen pyser ut samma väg så begriper jag äntligen vad "Kristers himmelsfärd" betyder, du vet, helgen som kommer i vår!
  • Cesium

    Alltså jag gillar starkt det här med att prästen firas ner.

    Min pojkvän är flygintresserad, så vi kanske kan komma i en helikopter med prästen hängande inunder så att prästen kommer först, och sen landar helikkopterna och vi hoppar ut (eller ja, vi knuffas ut av våra föräldrar, de blir så gärna av med oss).

    Är det svårt att få tag i en präst att ställa upp på det här tror ni? Ska jag hålla auditions redan nu (tupé går såklart bort)? Jag är nämligen inte förlovad och kan inte fria än på länge (skottår 2012!). Fast det är klart, det är en ära för en präst att viga mig, så han eller hon ska ställa upp på allt. Sen undrar jag om det går att få tag på älgbruna helikoptrar, för jag funderar på att ha det som färgtema.

Svar på tråden gå med blivande maken i kyrkan?