• Morr

    gå med blivande maken i kyrkan?

    Jag undrar om man kan göra så här, vad tycker ni?

    Kan jag gå in med min blivande make i kyrkan/till ceremonin? Tror nämligen att han vill det och jag tycker det vore fint. Vi vill inte ses innan vigseln utan möts första gången i vapenhuset eller rummet innan ceremonirummet. Har inte bestämt än om det blir kyrklig eller borgelig vigsel.

  • Svar på tråden gå med blivande maken i kyrkan?
  • valkyriana

    Men inte ska man ta bort tråden. Ska vi börja censurera för att det blir en diskussion?

  • Morr
    MulleNuh skrev 2009-03-30 20:56:07 följande:
    Jag tycker att ALLA bör behandlas med respekt oavsett åsikt..Och nu menar jag inte att du inte visat någon respekt..Men denna tråd fick ju fel smak på en gång! Ja kanske är bra att ta bort den så det inte blir så många arga inlägg..
    Tyvärr var det inte jag, Aleta eller KjellePräst som påbörjade den tråkiga stämningen, vi såg nog alla självdistansprägligen på tråden tror jag.
  • Morr
    LB5 skrev 2009-03-30 20:58:46 följande:
    Ok, så tanken var inte alls att provosera fram en reaktion hos dem som inte tycker som du? Då förstår jag. Ber om ursäkt, det kunde ju lätt uppfattas så eftersom du skrev att det var det du skulle göra i den andra tråden. Du ville alltså ha ett seriöst svar? Ok, då är mitt svar att jag tycker att det är en bra idé att ni går in tillsammans om det känns rätt för er båda. Lycka till på er stora dag - det är du värd.
    Nej jag ville inte provocera fram en reaktion hos de som inte tycker som jag. Jag vill heller inte få ett seriöst svar, utan precis som jag skrev, starta en tråd liknande den "PANIK"-tråd som fanns här för något år sedan. En alldeles vanlig enkel rolig tråd kring alla frågor som kan tänkas dyka upp. Just nu var det den här frågan som blev trådstarten.
  • Aleta

    Aaw, Mulle Nuh, du skulle ju ha skrivit ett jätteroligt inlägg i debatten, det hade jag förväntat mig!

  • MulleNuh

    ja jag vet!! Vad är det med mig?!!?'
    *örfilar mig själv*


    Aleta skrev 2009-03-30 21:04:07 följande:
    Aaw, Mulle Nuh, du skulle ju ha skrivit ett jätteroligt inlägg i debatten, det hade jag förväntat mig!
  • Aleta

    För att återgå till TS fråga då, du ser väl också symboliken i att göra som hon föreslår, och vilka signaler det sänder ut?


    MulleNuh skrev 2009-03-30 21:11:23 följande:
    ja jag vet!! Vad är det med mig?!!?'*örfilar mig själv*
  • valkyriana

    Även om seden har gamla anor och en mörk symbolik med jämställdhet, kanske ni kan ge det en ny symbolik med hjälp av tex ett hundkoppel på bruden?
    Man vill inte sända ut fel signaler till sina döttrar (och söner) så att de får en vriden verklighetsuppfattning. Att kvinnans plats är i köket är något vi inte får ta för givet!

  • Morr
    valkyriana skrev 2009-03-30 21:39:51 följande:
    Även om seden har gamla anor och en mörk symbolik med jämställdhet, kanske ni kan ge det en ny symbolik med hjälp av tex ett hundkoppel på bruden? Man vill inte sända ut fel signaler till sina döttrar (och söner) så att de får en vriden verklighetsuppfattning. Att kvinnans plats är i köket är något vi inte får ta för givet!
    Förvisso... Men jag funderade annars på att låta honom genomföra hela ceremonin själv, då han ändå för min talan och vi har ju redan bestämt att vi vill gifta oss. Kanske kan jag stå med en mikrofon i sakristian och bara säga ja när prästen frågar?

    Sen funderade jag även på om vi måste bjuda någon alls? Jag menar, vi gifter oss ju endast för att han ska ha en fru.
  • passionsblomman

    Kanske fick sig iallafall Kjell präst en helt obefogat uppläxning?

    Han har ju inte ens varit med i den andra tråden! Hur skulle han kunna veta att några eventuella paralleller?

    Förresten så får man väl skratta åt vad man tycker är roligt
    även om man är präst? Brukar det inte klagas en del på "tråkiga stela präster utan humor"?


    LB5 skrev 2009-03-30 20:12:13 följande:
    Tycker du inte att du har trampat ner "möklintabröllop" tillräkligt? Och att en präst tycker sådant här är roligt är skrämmande.
  • Morr

    Hoppas att KjellePrälle kommer tillbaka och ger sin syn på det hela

Svar på tråden gå med blivande maken i kyrkan?