• Morr

    gå med blivande maken i kyrkan?

    MulleNuh skrev 2009-03-30 20:49:39 följande:
    Men jag är lite nyfiken på vart du EGENTLIGEN ville komma? Jag kan ju se "det roliga" i det, men det som jag (och uppenbarligen vissa andra) ser också är att du gör narr av de som vill annorlunda. Känns som du försöker "fördumma" vissa...
    Nej jag ville inte fördumma någon eller göra narr av de som vill "annorlunda". Förr i tiden fanns någon tråd som hette "PANIK" som var just en självdistansttråd kring allt som hade med bröllopsplanering att göra. Kanske tyckte jag det var dags igen med lite ironi mot sig själv och andra?
  • Morr
    MulleNuh skrev 2009-03-30 20:56:07 följande:
    Jag tycker att ALLA bör behandlas med respekt oavsett åsikt..Och nu menar jag inte att du inte visat någon respekt..Men denna tråd fick ju fel smak på en gång! Ja kanske är bra att ta bort den så det inte blir så många arga inlägg..
    Tyvärr var det inte jag, Aleta eller KjellePräst som påbörjade den tråkiga stämningen, vi såg nog alla självdistansprägligen på tråden tror jag.
  • Morr
    LB5 skrev 2009-03-30 20:58:46 följande:
    Ok, så tanken var inte alls att provosera fram en reaktion hos dem som inte tycker som du? Då förstår jag. Ber om ursäkt, det kunde ju lätt uppfattas så eftersom du skrev att det var det du skulle göra i den andra tråden. Du ville alltså ha ett seriöst svar? Ok, då är mitt svar att jag tycker att det är en bra idé att ni går in tillsammans om det känns rätt för er båda. Lycka till på er stora dag - det är du värd.
    Nej jag ville inte provocera fram en reaktion hos de som inte tycker som jag. Jag vill heller inte få ett seriöst svar, utan precis som jag skrev, starta en tråd liknande den "PANIK"-tråd som fanns här för något år sedan. En alldeles vanlig enkel rolig tråd kring alla frågor som kan tänkas dyka upp. Just nu var det den här frågan som blev trådstarten.
  • Morr
    valkyriana skrev 2009-03-30 21:39:51 följande:
    Även om seden har gamla anor och en mörk symbolik med jämställdhet, kanske ni kan ge det en ny symbolik med hjälp av tex ett hundkoppel på bruden? Man vill inte sända ut fel signaler till sina döttrar (och söner) så att de får en vriden verklighetsuppfattning. Att kvinnans plats är i köket är något vi inte får ta för givet!
    Förvisso... Men jag funderade annars på att låta honom genomföra hela ceremonin själv, då han ändå för min talan och vi har ju redan bestämt att vi vill gifta oss. Kanske kan jag stå med en mikrofon i sakristian och bara säga ja när prästen frågar?

    Sen funderade jag även på om vi måste bjuda någon alls? Jag menar, vi gifter oss ju endast för att han ska ha en fru.
  • Morr

    Hoppas att KjellePrälle kommer tillbaka och ger sin syn på det hela

  • Morr

    Hahaha!!

    En best woman kan du nog inte ha. Det är ett på tok för starkt uttryck för att vara till en kvinna. Hon får nog nöja sig med att kvara tärna. "Best" kan bara en man vara och därför blir det bestman. (100% ironi)

    Varför jag vill gå in med min man är väl ändå helt upp till mej själv att avgöra? Jag känner faktiskt våra gäster så väl att jag vet att de skulle tycka det var fint. Sen vet de ändå att jag inte har gått in i äktenskapet av fri vilja, det hela var en uppgörelse mellan min far och min blivande man. Så jag tror nog inte att vi signalerar att vi är jämställda, det behöver man inte vara orolig för.

    Jag vill faktiskt inte bli påhoppad bara för att jag vill göra så här. Alla har väl rätt att utforma sin egen ceremoni utifrån ens egna intressen? eller?

  • Morr

    Det var min far tillsammans med prästen som kom fram till att det var den bästa lösningen, så då letade de upp en man som var lämplig i ålder och som hade liknande intressen som nu ska bli min man. Det är väl bra?

  • Morr

    är det så det är? om kvinnan får all uppmärksamhet på "sin" bröllopsdag så är det mer jämställt alltså? hmm.. en ny aspekt jag inte tänkt på tidigare.. men hur ska vi göra då, som tänkte att det kunde vara fint att gå in ihop? Kanske om jag går några steg bakom?

  • Morr

    ja just såklart! ett alternativ är ju annars att min pappa går på ena sidan och min blivande man på andra sidan med handfängsel? då kan jag ju inte få för mej nåt? eller att en går framför och en bakom - då får jag ju med alltihopa.

    eller: först min mans mamma, sen min pappa,sen jag, sen min man, sen min mamma och sist min mans pappa - då får vi ju med alla viktiga personer INKL. oss själva, så slipper vi göra någon upprörd?!

    För jag orkar inte att alla ska ha åsikter om hur jag väljer att göra bara för att jag skrivit och frågat på ett forum. så nu borde alla bli glada?

  • Morr
    Cesium skrev 2009-03-31 14:27:34 följande:
    Jag skulle precis som TS också vilja gå in tillsammans med min blivande, men jag vet inte riktigt om den symbolik som tas upp här i tråden passar mig. Tror ni att jag istället för att utstråla att vi gör det av fri vilja och jada jada skulle kunna manifestera något annat? Har inte kommit på något, men om det inte blir helt OT kanske jag kan få hjälp med det...?
    Om du går några steg före kanske du kan manifestera att det är DU som har bestämt alltihopa och att din stackars make bara är en menlös fåne som inte vågar något annat än nicka och säga ja?
    Då går ni ju ändå in ihop, men gör ändå en markering liksom
  • Morr

    iofs. kan ni inte be att få göra ceremonin i en glasbur liksom. så behöver ni inte vara rädda för att någon annan ska hinna före.. eller att alla andra får sitta bakom en glasskiva?

  • Morr

    aha, men då har jag en lösning med hjälp av perspektivlära.

    Ni räknar ut vilket avstånd det måste vara mellan er för att man ska uppfatta er som lika långa och sen håller ni er på det avståndet från varandra. Du måste givetvis vara närmare "publiken" eller de som ska uppfatta er som jämnlånga. kanske att ni få pussla om kyrkans interiör lite, men det är nog ingen som har något emot?!

  • Morr

    ja just det! bra idé, lite grand som min idé om att endast mannen skulle stå där framme, men en utökning. Kanske kan prästen även ta upp lite kristna budskap också?! Skulle inte prästen annars kunna komma nedhissandes från taket längst fram kyrkan?

  • Morr

    celsium: jag tänkte snarare att ni kunde bygga om kyrkan så att ni kom framifrån liksom, så att ni slipper gå genom altargången, utan kommer från det där vackra fönstret där framme. om du då står en bit framför din man så ser det ut som att ni är lika långa.Sen tycker jag att om inte prästen kommer från taket så kunde han/hon komma genom altargången? Så blir det mer naturligt fokus på denne.

    Jag tycker nog ändå att takvarianten är den bästa. Eller att prällen svingar sig liksom zorro eller batman genom kyrkans takbjälkar eller med hjälp av ettrep. Kan hända att ett eller annat glas krossas, men det är sånt man får ta.

    ang. det kristna budskapet får jag nog tänka om. Kanske inte alls hör hemma i en kyrka, men om JAG vill ha det, kan inte JAG få utforma MIN vigsel så som den passar MIG?? tycker jag inte att någon annan har att göra med

  • Morr

    Jag älskar Kristinehamn och ja jag vill att prästen ska uppmärksamma vad jag älskar.. Kan du inte byta namn till Krister då så kanske du kan prata om både Krister och Kristinehamn? Jag kan gå med pådet. men bara för att min pappa heter Krister också. Tänk nu käre präst på att du är min ägodel eftersom jagbetalat skatt till din inkomst. då får man nämligen lov att använda dej till vad man vill (jmf. kungligheter, landshövdingar etc).

  • Morr

    precis. ibland får man som ägare komma in och styra upp en del. Krister var namnet, Krister.

  • Morr

    Kjell Präst skrev 2009-03-31 16:17:09 följande:


    Den älgbruna färgen används normalt i kyrkan på den söndag som heter "Femtonde söndagen efter Kristi nedstigande i ubåten", men den infaller ju som du säkert vet i julveckan, så du får räkna med att inte alla präster ställer upp på att ha en stola i den färgen.
    ´

    åter igen så betalar jag kyrkoskatt och får bestämma min del. ungefär som aktier du vet. om nu någon vill att deras präst ska ha en älgbrun stola när denne gifter sig, tycker jag att den kan få ha det.
  • Morr

    shit! du är inte dum du. men vart tar då fokus på prästen vägen om den ska vara på älgen? Kanske är det prästen som vigs (som en avatar för brudparet) helt enkelt?

  • Morr

    jaja, men då är saken biff! Får se till att inte gifta oss under älgjakten bara, då det lätt kan bli blodbad utanför kyrkan när vi kommer ut.. eller det kanske skulle kunna symbolisera att vi nu går in i något nytt och lämnar det gamla bakom oss? vad tror ni?

  • Morr

    förresten, tror ni att man kan gifta sig i second life? Jag tänker att det är en himla massa utgifter som man slipper då. och miljön - alla som slipper resa till och från bröllopet, vad bensin/diesel man sparar!

    Är det nån som har tips på hur jag ska gå tillväga?

Svar på tråden gå med blivande maken i kyrkan?