• Morr

    gå med blivande maken i kyrkan?

    Jag undrar om man kan göra så här, vad tycker ni?

    Kan jag gå in med min blivande make i kyrkan/till ceremonin? Tror nämligen att han vill det och jag tycker det vore fint. Vi vill inte ses innan vigseln utan möts första gången i vapenhuset eller rummet innan ceremonirummet. Har inte bestämt än om det blir kyrklig eller borgelig vigsel.

  • Svar på tråden gå med blivande maken i kyrkan?
  • Morr
    Aleta skrev 2009-03-30 20:02:49 följande:
    Du gör givetvis som du vill, men känner du till symboliken bakom?Det innebär nämligen att ni går in i äktenskapet tillsammans av egen fri vilja och att ni visar för alla att ni har valt varandra. Det kan uppfattas som jämlikt av era gäster.Dessutom så är det ju en uråldrig sed som har varit i bruk sedan typ 1300-talet och dessutom så tror jag att den är svensk.
    Jaha, hmm.. då får vi nog tänka om lite...
  • Morr
    LB5 skrev 2009-03-30 20:12:13 följande:
    Tycker du inte att du har trampat ner "möklintabröllop" tillräkligt? Och att en präst tycker sådant här är roligt är skrämmande.
    Nu förstår jag faktiskt inte varför jag helt plötsligt inte har rätt att ställa en fråga?

    Och NEJ, NEj NEJ jag har inte trampat på någon. Jag har i ett forum där min och andras åsikter efterfrågades givit min syn på saken. Vill man inte ha ärliga svar eller synpunkter behöver man heller inte ställa sin fråga. Så enkelt är det!

    Varför skulle inte en präst få tycka att det här är roligt? Får prällar inte ha humor? Min tråd skapades inte av ondo utan snarae med en stor portion ironi kring hela frågan och då tycker jag att präster liksom alla andra människor får tycka precis vad de vill!
  • Morr

    Ja, och visst dök det upp en ny tråd

    Om du inte tycker det är roligt eller ser min ironi så behöver du heller inte vara i den här tråden. Det är faktiskt frivilligt!!

    Jag tycker inte att de andra trådarna kring ceremonin i altargången är speciellt roliga heller. Så jag tvingar inte dej att tycka att min tråd eller mitt sätt att ventilera är roligt!

    Härligt med valfrihet, eller hur?

  • Morr

    VEM HAR SAGT ATT DET ÄR FÖRNEDRING???

    Tolkningen ligger i betraktarens ögon. Om du tar åt dej tycker jag du ska ta dej en ordentlig funderare över livets VERKLIGA frågor och vad som VERKLIGEN är förnedring.

  • Morr
    Aleta skrev 2009-03-30 20:26:29 följande:
    LB5, den här tråden hade ingen anknytning till den tråden du citerar innan du drog upp det, det hade istället kunnat bli riktigt roligt och kanske lite befriande i hela vem-ska-jag-gå-in-med-debatten.
    TACK!!
  • Morr
    LB5 skrev 2009-03-30 20:34:30 följande:
    Vad menar du? Det är ju en direkt påföljd av den andra tråden, och ett publikt påhopp på stackars trådstartaren som inte vill/vågar komma tillbaka.
    Publikt påhopp är väl ändå att gå lite långt? Stackars trådstartaren som inte vill/vågar komma tillbaka? Men snälla nån.
    Som sagt, jag har inte tvingat dig att vara i den här tråden, om du tycker att det är "stackars trådstartare" så tycker jag att du ska föregå med gott exempel och inte hoppa på mej för att jag råkar ha en annan åsikt än din.

    seså, iväg nu!
  • Morr
    LB5 skrev 2009-03-30 20:43:37 följande:
    Haha, oj.. min åsikt verkar inte ha fallit dig i smaken? Jag ska ge mig iväg så att du får ha tråden för dig själv. Det vore ju jobbigt om någon annan än du fick ha en åsikt.
    Nä du får gärna vara kvar om du kan bete dig normalt. Tanken var inte att starta en ny tråd kring ämnet, utan precis som Aleta skrev "det hade istället kunnat bli riktigt roligt och kanske lite befriande i hela vem-ska-jag-gå-in-med-debatten."

    Men du lyckades förstöra även den tonen. Så då kan vi allihop lika gärna lägga ner eller fortsätta diskussionen i andra trådar. Hänvisar annars tillbaka till Aletas och KjellPrästs tdigare inlägg.
  • Morr
    valkyriana skrev 2009-03-30 20:47:23 följande:
    Jag tyckte i alla fall att det var roligt.Och präster måste också få skratta
    Jag tyckte också att det var roligt!

    Jag tycker att människor som tar sig själv och sina åsikter på för stort allvar är dystra människor. Självdistans har aldrig skadat, men jag tror inte att en del (observera att jag inte skrev alla) av BT:s besökare har distans till sina egna åsikter eller tankar kring bröllop eller annat. Ibland får man helt enkelt ställa sig som observatör till sin egen uppfattning.
  • Morr

    Jag ville inte komma någon särskild stans. Kanske det jag nyss skrev, att få lite distans till sig själv och sina väldigt fasta åsikter vad gäller bröllop och andra traditioner? Öppna upp sig själv lite. Jag vet inte. Vi kan ta bort hela tråden, men då tycker jag att andra trådar som behandlar ämnet tvärtom också ska tas bort eftersom de precis som jag skrivit borde förstå att man kan få andras åsikter när man frågar efter dem.

Svar på tråden gå med blivande maken i kyrkan?