• Kjell Präst

    gå med blivande maken i kyrkan?

    Aleta skrev 2009-03-30 20:02:49 följande:
    Du gör givetvis som du vill, men känner du till symboliken bakom?Det innebär nämligen att ni går in i äktenskapet tillsammans av egen fri vilja och att ni visar för alla att ni har valt varandra. Det kan uppfattas som jämlikt av era gäster.Dessutom så är det ju en uråldrig sed som har varit i bruk sedan typ 1300-talet och dessutom så tror jag att den är svensk.
  • Kjell Präst
    LB5 skrev 2009-03-30 20:12:13 följande:
    Tycker du inte att du har trampat ner "möklintabröllop" tillräkligt? Och att en präst tycker sådant här är roligt är skrämmande.
    Förlåt, visste inte att det var förbjudet för präster att ha humor. Jag uppfattade inte att detta var ett angrepp på någon särskild, skrattar bara åt Aletas sätt att vända upp-och-ned på de klassiska brudöverlämningsmotargumenten. Och det var roligt.
  • Kjell Präst
    Morr skrev 2009-03-31 13:50:17 följande:
    Hahaha!!En best woman kan du nog inte ha. Det är ett på tok för starkt uttryck för att vara till en kvinna. Hon får nog nöja sig med att kvara tärna. "Best" kan bara en man vara och därför blir det bestman. (100% ironi)Varför jag vill gå in med min man är väl ändå helt upp till mej själv att avgöra? Jag känner faktiskt våra gäster så väl att jag vet att de skulle tycka det var fint. Sen vet de ändå att jag inte har gått in i äktenskapet av fri vilja, det hela var en uppgörelse mellan min far och min blivande man. Så jag tror nog inte att vi signalerar att vi är jämställda, det behöver man inte vara orolig för. Jag vill faktiskt inte bli påhoppad bara för att jag vill göra så här. Alla har väl rätt att utforma sin egen ceremoni utifrån ens egna intressen? eller?
    Men var det inte PRÄSTEN som tvingade er att gå in i äktenskapet? Eller hade ni tänkt leva i s-y-n-d???? Fyyyyy!
  • Kjell Präst

    Personligen kan jag tycka ett det egentligen är rätt onödigt att brudparet går in överhuvudtaget - det är ju ändå prästen alla har kommit för att se. Prästen kan stå ensam vid altaret och brudparet kan möjligen få åhöra ceremonin i en högtalare i sakristian. Nej förresten, i garderoben. För övrigt tycker jag att prästen ska överlämnas av en kyrkvärd vid varje vigsel!

  • Kjell Präst
    Morr skrev 2009-03-31 15:00:18 följande:
    Kanske kan prästen även ta upp lite kristna budskap också?! Skulle inte prästen annars kunna komma nedhissandes från taket längst fram kyrkan?
    Kristet budskap? Nu förstår jag inte? Vad är det för något? Har det något med Kristinehamn att göra? Vilket är budskapet där?
    Att däremot göra entré genom taket tror jag är en bra idé, den ger effekt. Kanske skulle prästen samtidigt kunna hålla en kyrkklocka i handen och pingla i den? Annars är det lätt att kyrkklockorna tar fokus från prästen när de börjar ringa och hålla på mitt under prästens entré!
  • Kjell Präst
    Cesium skrev 2009-03-31 15:03:19 följande:
    I så fall måste vi ju få till nån slags spinn- och snurrgrej i mitten precis som när bara axlar-frågan löstes hor prästerna. Min blivande måste komma förbi mig illa kvickt i mitten när publiken passeras. Och jag får skrika löftena högt för att prästen ska höra där framme, för jag lär ju behöva stå några meter bakom...
    Det är väl inte så noga om prästen hör dig? Det viktigaste är väl att du hör prästen, dagens huvudperson?
  • Kjell Präst
    Cesium skrev 2009-03-31 15:14:41 följande:
    Kjell Präst skrev 2009-03-31 15:06:01 följande:
    Borde det inte ingå i svt:s public service-uppdrag att tv-sända alla vigslar? (Självklart inga församlingsbilder, bara en kamera på prästen. SVT Präst.)
    Absolut! Jag har faktiskt föreslagit Eva Hamilton att jag ska få vara testbild från och med nästa månad. Hon lät inte helt ointresserad.
  • Kjell Präst
    Morr skrev 2009-03-31 15:21:46 följande:
    Ang. det kristna budskapet får jag nog tänka om. Kanske inte alls hör hemma i en kyrka, men om JAG vill ha det, kan inte JAG få utforma MIN vigsel så som den passar MIG?? tycker jag inte att någon annan har att göra med
    Menar du att prästen ska tvingas stå och säga saker om Kristinehamn (eller vad det nu betyder det där "kristna") bara för att du vill det? Men då fokuseras det ju åter på fel saker, dvs inte på prästen utan på Kristinehamn och på vad du vill!
  • Kjell Präst
    Morr skrev 2009-03-31 15:40:48 följande:
    Tänk nu käre präst på att du är min ägodel eftersom jagbetalat skatt till din inkomst. då får man nämligen lov att använda dej till vad man vill (jmf. kungligheter, landshövdingar etc).
    Förlåt, tänkte inte på det. Vad var det du ville att jag skulle heta sa du?
  • Kjell Präst
    Morr skrev 2009-03-31 15:48:02 följande:
    precis. ibland får man som ägare komma in och styra upp en del. Krister var namnet, Krister.
    Och om jag gör entré genom taket och sen pyser ut samma väg så begriper jag äntligen vad "Kristers himmelsfärd" betyder, du vet, helgen som kommer i vår!
Svar på tråden gå med blivande maken i kyrkan?