• Strind­lund
  Äldre 29 Mar 20:56
  1887 visningar
  11 svar
  11
  1887

  Förslag på att bryta en omotiverad och halvdeppig period?

  I mitten av januari gick jag ut som arbetssökande på heltid efter drygt ett och ett halvt års sjukskriven på heltid. Har sedan mitten av sommaren känt mig helt "frisk" och gick ut med stora och positiva steg på arbetsmarknaden igen nu när min senaste period gick ut.

  Jag och min sambo gifter oss den 22 augusti och det har hela tiden känts väldigt positivt och spännande, och det gör det fortfarande, till viss del. Men jag har haft en period med mycket som gått runt i huvudet, och jag har aldrig tvekat till vårat giftemål.

  Det är bara det att jag känner mig allmänt omotiverad, klänningen skall beställas på tisdag och vi fortsätter med planerna. Men jag är omotiverad till precis allting, inte bara bröllopet. Delvis på grund av våra näras reaktioner, så som min mormor reagerade sög liksom musten ur mig. Jag måste, och framförallt VILL gå ner 15 kg till mitt bröllop. Efter det har jag ungefär 15 kg till att lätta. Men viktväktarna som funkade så bra har jag helt tappat bort.

  Jag skulle helst av allt behöve en riktig energikick, något som laddar addrenalinet och får mig upp på spåret igen.

  Någon annan som varit med om liknande? Någon som har något tips på HUR jag gör för att komma igång igen? Med allt..

  Tänker själv på något som utmanar mig och gör livet roligt och spännande igen. Har häst som jag skall komma igång med men det är inte riktigt vad som drar mig tillbaka på linan. Igen.

  Så, vad gör jag?

 • Svar på tråden Förslag på att bryta en omotiverad och halvdeppig period?
 • Birana
  Äldre 29 Mar 21:24
  #1

  Jag tror inte att vi här kan egentligen komma med några tips till dig utan du måste nog själv börja se vad du har, uppskatta det, vara glad för det och VARA POSITIV!! Man har faktiskt två val i sitt liv, två viktiga val: Hur man ska förhålla sig till saker och ting. Antingen positivt ( en glad gubbe som tar ansvar för både framgångar och nedgångar) eller en negativ gubbe ( som tycker synd om sig själv och ser sin olycka) Jag vill inte vara elak och jag hoppas att mitt svar inte upplevs så men ärlig måste jag vara.

 • Strind­lund
  Äldre 29 Mar 22:01
  #2

  Du är absolut inte elak!

  Den känsla som finns inom mig nu är en aningen obekant, och det är inte direkt en "tyck synd om mig"-känsla. Jag kan numer skilja på mina känslor, men just denna omotiverade känsla är något annorlunda än vad jag har känt tidigare.

  Jag vill vara glad och positiv, och jag är nog åtminstone glad väldigt ofta. Däremot kommer det smygandes på kvällen, då jag kommer in i ett jobbigt och konstigt tillstånd. Det känns som om att musten helt går ur mig.

  Våren är på antågande, kanske lyser den upp min tillvaro inom kort? Kanske fokuserar jag för mycket på hur jag känner om kvällen? Ja, något är det i alla fall och jag hoppas att jag tar mig ur det inom kort.

 • brides­illy
  Äldre 30 Mar 08:41
  #3

  För att känna att planeringen är rolig igen och få mer energi skulle jag vilja säga att ni/du bör hitta på något roligt. Ta med dig din blivande man på en bröllopsmässa. Man får massor av ny inspiration och längtan till sitt eget bröllop efter det. Jag och min man var nog på 3 bröllopmässor innan vi skulle gifta oss.

  Du ska se att du blir alldeles speedad när klänningen som du beställt är påväg att skickas när den är helt klar. Då går man som på nålar och bara väntar och längtar.

  Sen det här med att gå ner i vikt och stressen inför det är något som verkligen kan få en att tappa musten. Intala dig att du är vacker som du är och din blivande har valt dig för att du är du. Strunta i viktnedgången det gör dig bara nere om det inte funkar. Fokusera på att inte äta sötsaker och ät på regelbundna tider bra mat och mer tycker jag inte du ska behöva göra för det kommer bara stressa dig inför bröllopet så all tid går åt att fokusera på vikten.

 • Strind­lund
  Äldre 31 Mar 12:43
  #4

  Tack för ditt svar!

  Klänningen är nu beställd, och måtten skall skickas in ikväll då jag har hjälp av min mamma som kommer över. Jag är dock lite oroad över hur detta med betalningen går till, men det löser sig alltid.

  Det har varit ett par bröllopsmässor här där jag bor, varken jag eller sambon kände då särskillt stor lust till att gå. Jag var tillsammans med min syster på en lokal bröllopsmässa, men av den blev jag inte mer inspirerad. Har i princip ställt för hur vårat bröllop kommer se ut och det mesta är klart!

  Jag får försöka att klura ut något annat vi kan hitta på tillsammans! :)

 • lecaro­line
  Äldre 31 Mar 14:30
  #5

  Nu när du är hemma passa på att gå ut i solen och bara njut. man blir först trött och sedan kommer energin och vårkännslorna sprudlande. Det ger kraft till att orka med det mesta!! Ut och picknicka överaska gubben på lunchen med mat osv

  Lycka till med allt!!

 • Babaja­ga
  Äldre 12 Apr 18:23
  #6

  OK, här är mina tips:

  1. Bestäm dig att bli en positiv människa. När någon frågar hur det är, så säger du strålande! Tänk hela tiden positivt, tvinga dig till det. När en mörk tanke kommer så omvandlar du den här tanken till en positiv. Det blir en god cirkel, om hela tiden tänker positiva tankar så föder man fram nya positiva tanker. Gör ett aktivt beslut NU att bli en positiv människa!

  2. Bestäm en tid som passar dig, sedan går du stavgång i raskt tempo varje dag i en timme. Alltid samma tid varje dag för att bygga upp en ny vana. Gå en timme varje dag fram till bröllopet och fortsätt på samma sätt efter bröllopet. Kilorna borde rasa av dig så.

  3. Ät det du vill men BARA på lördagar. På så sätt kan det vara lättare att hålla igen för att man vet att om några dagar får jag äta det goda igen. Och då kan man hålla ut tills dess. Om suget blir för svårt, gå ut och gå fort. Då bryter du tanken (att du är så sugen).

 • Mörk Ängel
  Äldre 12 Apr 19:05
  #7

  Jag tycker de ovan har gett bra tips. Kanske kan du och din sambo peppa varandra för att du ska komma igång igen? Även han kan väl ha något mål antingen för bröllopet eller inför sommaren.

  Se till att ha en vilodag varje vecka om du tränar de övriga. Det måste man unna kroppen. Det är också viktigt att köra lite olika träning och inte samma varje dag, inte heller lika tid varje dag utan öka på till dubbla tiden någon dag då och då för att få en bra förbränning. Kroppen vänjer sin annars.

  Förresten, är det du på Buke?

 • Mörk Ängel
  Äldre 12 Apr 19:06
  #8

  Regga dig på piggolino.se och tävla mot andra! Det kan ju vara roligare!!

 • Strind­lund
  Äldre 12 Apr 20:56
  #9

  Mörk Ängel, det är jag som håller till på buke! Vem är du? Nu blev jag nyfiken!

  Babajaga: Det där har vi alla hört så många gånger förrut! Dock aldrig dåliga förslag! Något som vi alla vet egentligen.. Just nu så är jag inne i det värsta pollenträsket, skall in på det receptfria apoteket på Birsta city i morgon och köpa lite medecin. Sedan skall jag ut och rida samtidigt som jag funderar över HUR jag skall få tillbaka mina positiva vanor igen.

  Sover oerhört dåligt på grund av denna pollenallergi, så sömnen och motionen är det första jag får börja med! :)

 • Mörk Ängel
  Äldre 13 Apr 11:50
  #10

  Jag är Skumbananen Hur gammal är du? Jag hade ingen aning om att du ska gifta dig! Vad härligt, grattis!!!

 • Kajsal­isan
  Äldre 13 Apr 11:58
  #11

  jag hade en dipp när det gällde entusiasmen för just bröllopsplanering, men det enda som funka för mej var att fejka entusiasmen, sitt med festhäftet och intala dej själv att DET ÄR ROLIGT, surfa på alldeles för dyra klänningar, skor, diamanter och låtsas lite, titta på spännande och helt galna bröllopsidéer.. och efter en vecka fanns den där igen. På riktigt. Det fungerade för mig. Sen verkar alla andra komma med superbra tips!

Svar på tråden Förslag på att bryta en omotiverad och halvdeppig period?
Logga in
Bli medlem