• sarahk­ka76
    Äldre 10 Mar 16:06
    144428 visningar
    1511 svar
    1511
    144428

    Bröllop 2010 nr 6

    Äntligen är vi inne på 2009 och vår sista år som ogifta är kommen Snart är det vår tur!

    Så nu ska vi fylla på tråden med en hel del diskussioner kring våra bröllop och en massa tips

    Bridezillas, here we go!

    Våra tidigare trådar:
    www.brollopstorget.se/Forum-1-69/m2661995.htm...
    www.brollopstorget.se/Forum-1-9/m2981596.html
    www.brollopstorget.se/Forum-1-9/m3097930.html
    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3197178.html

  • Svar på tråden Bröllop 2010 nr 6
  • melonb­uske
    Äldre 12 Mar 11:49
    #61

    välkommen Smilla! Jag har inte kommit riktigt lika långt som bl.a. Fenixx men lite på väg är jag iaf. :) Vart i vårt avlånga land bor du då? :)

  • pandis­81
    Äldre 12 Mar 12:49
    #62

    hej smilla välkomen

    nu tror jag att jag har fått mina efterlängtade bubblor, ska gå till affären i eftermiddag och hämta det. Håller tummarna för annars vet jag inte vad det är som kommer på posten.

    annars har det varit lite lugnt nu ett tag, jag funderar på om jag ska boka in ett möte med den eventuella lokalen när jag är hemma i Linköping ett par extra dagar innan mannen kommer. Ett första möte kan ju vara trevligt. Då kan jag lämna ameena hos min mor eller svärföräldrar.

    Ska kolla om hon kanske kan. Någon av dom dagarna, för att gå igenom lite mer.
    Vad tror ni om det. Det är ju nästan ett år innan och då kan man få ett preliminärt pris också.

  • Humlan­66
    Äldre 12 Mar 12:54
    #63
    Smilla1983 skrev 2009-03-12 11:42:53 följande:
    Oj, ni har kommit långt! Vi ligger lite efter ;) Vi har också planerat in Juli.. fast den 18.. (vad det lutar åt nu)! Vi vet dock inte vilken budget vi kommer ha förrens efter sommaren.. Om föräldrarna bidrar och om sambon får förlängd anställning. Men jag har börjat kika på saker till mig :) Hittat massa fina klänningar :D
    Välkommen smilla- Nä ALLA harinte kommeit så långt som fenixx *S* vi letar vigsel/festplats just nu
    vart finns du i landet då på ett cirkum ?
  • pandis­81
    Äldre 12 Mar 13:01
    #64

    vi har kommit ganska långt om man ser till småsaker, för det har jag nog bestämt det mesta tror jag,
    Vi har även bestämt vart vi ska ha festen, och det blev första stället vi kollade på, men det var för att vi fick ett bra pris och ett underbart bemötande, så då kunde jag inte motstå och min sambo känner sig också bekväm där. Det är mellan våra barndoms bostäder i Linköping så på så sätt kan det inte bli bättre.

    Det som är ett litet problem för oss nu är att jag vet inte hur det kommer att gå. För jag har förlorat jobbet och letar förbrilt efter något nytt, men än så länge kan vi inte spara så mycket.
    Men jag tror det kommer att gå vägen i alla fall.

    *lika nyfiken som alla andra, vart i sverige befinner du dig*


    Smilla1983 skrev 2009-03-12 11:42:53 följande:
    Oj, ni har kommit långt! Vi ligger lite efter ;) Vi har också planerat in Juli.. fast den 18.. (vad det lutar åt nu)! Vi vet dock inte vilken budget vi kommer ha förrens efter sommaren.. Om föräldrarna bidrar och om sambon får förlängd anställning. Men jag har börjat kika på saker till mig :) Hittat massa fina klänningar :D
  • Smilla­1983
    Äldre 12 Mar 13:02
    #65

    Tack alla för varmt välkomnande :) Vi bor i Norrköping för tillfället.. planerar att flytta till Linköping dock. vi kommer nog att gifta oss i mina hemtrakter = värmland. Vart ska ni alla gifta er?

    Vi har tittat på en lokal som vi fastnat för... dock kostar det 95000kr. Då ingår tvårätters + tårta, sängplats och frukostbuffé för 80 personer. (Man har hela herrgården för sig själv) tycker ni att det låter allt för dyrt?? Vet inte vad ett lagomt pris är riktigt :P

    Är det någon som funderat på att köpa klänning på tradera? Har hittat en jag verkligen fastat för.. kostar 1600. Man kanske skulle våga buda på den.. går väl att sälja den vidare om inte annat :)

    Får man fråga er vad ni alla har för ungefärlig budget? Och har ni tänkt på bröllopsresa? Den har vi klar vart vi ska åka i alla fall :P

  • pandis­81
    Äldre 12 Mar 13:06
    #66

    Vi ska som sagt gifta oss i våra hemtrakter Linköping.
    Ska åka hem nu i slutet av månaden så ska försöka boka in möte då.

    jag tycker att priset låter bra om det är sängplatser och frukost till alla också. Plus middag och tårta.

    Värmland vart blir det då mer extakt, vi är ofta i Karlstad det är så vackert.

    Vi har satt en budget på max 40 000 men det är inte resa för den kommer till senare, vi ska inte resa förän mot sommaren med våran dotter då, (lilla familjen) och vi gifter oss i april.


    Smilla1983 skrev 2009-03-12 13:02:32 följande:
    Tack alla för varmt välkomnande :) Vi bor i Norrköping för tillfället.. planerar att flytta till Linköping dock. vi kommer nog att gifta oss i mina hemtrakter = värmland. Vart ska ni alla gifta er? Vi har tittat på en lokal som vi fastnat för... dock kostar det 95000kr. Då ingår tvårätters + tårta, sängplats och frukostbuffé för 80 personer. (Man har hela herrgården för sig själv) tycker ni att det låter allt för dyrt?? Vet inte vad ett lagomt pris är riktigt :P Är det någon som funderat på att köpa klänning på tradera? Har hittat en jag verkligen fastat för.. kostar 1600. Man kanske skulle våga buda på den.. går väl att sälja den vidare om inte annat :) Får man fråga er vad ni alla har för ungefärlig budget? Och har ni tänkt på bröllopsresa? Den har vi klar vart vi ska åka i alla fall :P
  • Fenixx
    Äldre 12 Mar 13:06
    #67

    vart ska ni åka till då?

    vi ska först samma år åka ner till medeltidsveckan i visby, sen längre fram åker vi till skottland.
    vi har 50 000kr som budget, och önskar oss pengar till bröllopsresan.

    har du hittat en klänning du gillar så slå till, du har ju ändå tid på dig att hitta en annan ifall den inte var som du tänkt eller göra några ändringar.

  • mysife­r
    Äldre 12 Mar 13:07
    #68

    välkommen smilla!
    på min sida kan du också se hur långt vi har kommit. har ganska mycket klart men är mycket kvar känns det som.

    vi ska åka till gotland på bröllopsresa, och sen till irland vid nåt senare tillfälle. vår budget är ca 50 000 men vi får väl se hur det slutar och ifall vi lyckas spara ihop tillräckligt.

  • pandis­81
    Äldre 12 Mar 13:09
    #69

    jag har redan köpt min klänning, den kunde jag verkligen inte motstå. Älskar den och till priset jag fick den för det är bara för bra för att vara sant.

    så hittar du en som du verkligen gillar så slå till. du har tid på dig att göra ändringar eller hitta en ny om du inte gillar den.

  • Smilla­1983
    Äldre 12 Mar 13:14
    #70

    Linköping är fint det. Sambon har ganska nyligen börjat jobba där och jag pluggar där.. (vi pluggade båda i Norrköping innan) Så nu blir det nog att flytta dit :) Trist att pendla för oss båda..

    Det vi har tittat på är Hennickehammars herrgård. Det ligger vid Filipstad.. har inte kollat runt vad som finns i själva Karlstad riktigt.

    Egentligen skulle jag också vilja ha 40-50.000 som budget. Men hur fixar ni det? Jag räknar och räknar.. tycker allt blir så dyrt. (vi måste ha ett ställe där folk kan sova.. får gäster från hela landet + polen)

    Smart att önska sig pengar till bröllopsresan ju :D Vi ska åka till Shang Hai, Hong Kong och avslutar med Sol och bad i Thailand.. (vi skulle ha åkt till Shang Hai i vilket fall som helst.. så vi slår ihop två flugor..)

    Det vi har tänkt också är att de som vill sova över eventuellt betalar 400kr/natt (ca).. det hjälper en del.. snålt? Bra idé?

Svar på tråden Bröllop 2010 nr 6