Inlägg från: Smilla1983 |Visa alla inlägg
  • Smilla1983

    Bröllop 2010 nr 6

    Här är en till som planerar att gifta sig 2010! Hoppas jag får vara med och prata lite :D Längtar sååå! Har ni kommit långt i er planering?

  • Smilla1983

    Oj, ni har kommit långt! Vi ligger lite efter ;) Vi har också planerat in Juli.. fast den 18.. (vad det lutar åt nu)! Vi vet dock inte vilken budget vi kommer ha förrens efter sommaren.. Om föräldrarna bidrar och om sambon får förlängd anställning. Men jag har börjat kika på saker till mig :) Hittat massa fina klänningar :D

  • Smilla1983

    Tack alla för varmt välkomnande :) Vi bor i Norrköping för tillfället.. planerar att flytta till Linköping dock. vi kommer nog att gifta oss i mina hemtrakter = värmland. Vart ska ni alla gifta er?

    Vi har tittat på en lokal som vi fastnat för... dock kostar det 95000kr. Då ingår tvårätters + tårta, sängplats och frukostbuffé för 80 personer. (Man har hela herrgården för sig själv) tycker ni att det låter allt för dyrt?? Vet inte vad ett lagomt pris är riktigt :P

    Är det någon som funderat på att köpa klänning på tradera? Har hittat en jag verkligen fastat för.. kostar 1600. Man kanske skulle våga buda på den.. går väl att sälja den vidare om inte annat :)

    Får man fråga er vad ni alla har för ungefärlig budget? Och har ni tänkt på bröllopsresa? Den har vi klar vart vi ska åka i alla fall :P

  • Smilla1983

    Linköping är fint det. Sambon har ganska nyligen börjat jobba där och jag pluggar där.. (vi pluggade båda i Norrköping innan) Så nu blir det nog att flytta dit :) Trist att pendla för oss båda..

    Det vi har tittat på är Hennickehammars herrgård. Det ligger vid Filipstad.. har inte kollat runt vad som finns i själva Karlstad riktigt.

    Egentligen skulle jag också vilja ha 40-50.000 som budget. Men hur fixar ni det? Jag räknar och räknar.. tycker allt blir så dyrt. (vi måste ha ett ställe där folk kan sova.. får gäster från hela landet + polen)

    Smart att önska sig pengar till bröllopsresan ju :D Vi ska åka till Shang Hai, Hong Kong och avslutar med Sol och bad i Thailand.. (vi skulle ha åkt till Shang Hai i vilket fall som helst.. så vi slår ihop två flugor..)

    Det vi har tänkt också är att de som vill sova över eventuellt betalar 400kr/natt (ca).. det hjälper en del.. snålt? Bra idé?

  • Smilla1983

    Jag brukar ha storlek 34, så den borde ju passa. Men kanske kan kontakta henne och höra vad det är för mått. Dock har hon ju några negativa.. men majoriteten är ju positiva!

    Spanien och Italien är ju fantastiska länder :)

  • Smilla1983

    tack för tipset humlan66! Ska kolla in :) Ja, vissa traderare är inte att leka med!

  • Smilla1983

    Oh! Humlan, det där slottet var ju riktigt fint!! *blir sugen* :D

  • Smilla1983

    Har ni här inne skickat ut "save the date" eller inbjudningskort ännu?

  • Smilla1983

    Hej på er! Vilka bra ideér ni kommer med *antecknar förbrilt i min bröllopsplanerarpärm* haha.. jaa, jag har faktiskt en sån :D Klipper ut och klistrar in när jag hittar något jag vill ha till bröllopet! :D

    Vi funderar på Lila, svart, silver med inslag av grönt som färger. Blir det för dystert?

    Angående det där med att betala tärnans kläder osv. Jag hade tänkt att betala klänningen åt henne.. eftersom att jag tänker vara med bestämma vilken hon ska ha :) (har dock inte kommit så långt att jag frågat henne än om hon vill göra mig äran att vara min tärna)

    Jag och sambon är inte ens förlovade än ;) Så jag ska vänta med att börja köpa saker tills jag har en ring på mitt finger. *suckar lite* för honom är det jäääätteviktigt att det är han som friar.. men vi har varit och kikat på lite ringar idag i alla fall. :)

  • Smilla1983

    Förstår att du är ledsen melonbuske *skickar över en kram*. Vi lär finnas kvar här för bröllopsprat när du är redo igen!

    Vi har inte kommit så mycket längre i vårt planerande. Lite svårt när vi ännu inte vet vilken budget vi kommer ha. Men det är kul att spana in vi vill ha i alla fall! :)

  • Smilla1983

    Ah, nu har jag börjar hitta saker till bröllopet! Tror det var fler som hade pratat om de där ljuslyktorna i olika färger från IKEA. De ska vi inhandla är det tänkt. :) Blev även inspirerad igår av stolarna de hade med sidenband runt.. så ska vi ha är tänkt. Fast med olika nyanser av lila och lite svart..

Svar på tråden Bröllop 2010 nr 6