• sarahkka76

    Bröllop 2010 nr 6

    Äntligen är vi inne på 2009 och vår sista år som ogifta är kommen Snart är det vår tur!

    Så nu ska vi fylla på tråden med en hel del diskussioner kring våra bröllop och en massa tips

    Bridezillas, here we go!

    Våra tidigare trådar:
    www.brollopstorget.se/Forum-1-69/m2661995.htm...
    www.brollopstorget.se/Forum-1-9/m2981596.html
    www.brollopstorget.se/Forum-1-9/m3097930.html
    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3197178.html

  • Svar på tråden Bröllop 2010 nr 6
  • Fenixx

    men fy vad jobbigt humlan!

    melonbuske>> åh visst är det roligt när man förälskat sig i en festlokal, hoppas ni får till så ni kan vara där.

  • sarahkka76

    Humlan: vad tråkigt att höra! Hoppas att det löser sig. Men tänk på att du måste ha ngn du kan lita på, det är viktigt att kunna känna att man kan slappna av och inte sitta och vänta på otrevlig överraskningar. Har du ngn annan du kan tänka dig ha som tärna?
    Jobbigt med din systerdotter! Vet inte vad jag skulle ha gjort faktiskt.

    Melonbuske. vad härligt att höra! Har ni fått ngn budget? Vad ligger det p, vad ingår i det?

  • melonbuske

    sarahkka76: jo, fick en cirka-offert. det skulle gå på ungefär 1100:-/pers och i det ingår då all mat (förrätt, varmrätt, efterrätt), fördrink, ett glas till förrätten, två till varmrätten, portvin till efterrätten och avec till kaffet. tårta ingår också. dessutom personal, städning, dukning osv. det enda som tillkommer är om man vill ha musik så får man fixa det själv och alkoholen utöver den till maten (vilket vi inte kommer att bekosta utan vi kommer ha betal-bar) samt bordsdekorationer (bortsett från ljuskandelabrar).

  • melonbuske

    Fenixx: ja det är helt underbart! hoppas bara att vi lyckas lägga upp budgeten så vi har råd med det. tror det skulle bli såååå lyckat att ha festen där! dessutom ligger det inte långt ifrån kyrkan, tar MAX 10 min med bil. :)

  • sarahkka76

    melonbuske: det låter jätte bra! Kul när man hittar ngt man fastnar för
    Vi betalar 342/kuvert för buffe, 2 glas till maten, brudskål och kaffe. Sen tillkommer det 10250 för hyra, personal och städning. Dukning kommer vi att fixa själva eftersom vi ska ha färgtema. När det gäller tårtan så ska vi ha en specialbeställning så vi ska ta det från ett annat ställe.

  • pandis81

    hej, jag har inte fått mina bubblor idag heller, men jag ska se med posten imorgon. Kommer dom då är det inga problem. Vi har ju haft lite snökaos här ett par dagar nu så det kan fördröja allt jag vet.

    Så jag ger det EN dag till pga vädret som har varit. Men sen så kommer jag kontakta dom igen. Det här är ju inte klokt att dom kan hålla på.

    Humlan: vad gäller 16 åringen så hade jag tagit tag i henne och sagt att om du inte slutar dricka, eller under värdiga omständigheter så kommer jag att kontakta soc och polisen så får dom ta konsekvenserna för dina handlingar. Och det kommer ju dina föräldrar få reda på.

    Det brukar hjälp att ta med dom på olika hem där berusade ungdomar hamnar eller på sjukhuset för att få dom till en väckarklocka

    Men ja jag hade nog ringt soc, eller pratat med föräldrarna en gång till och sagt att om inte ni tar åtgärder då gör jag det.

  • Fenixx

    pandis>> jobbigt när man ser saker som händer ens anhöriga och ingen tar tag i det. men nog inte fel att föräldrarna får upp ögonen innan något värre sker med.

  • pandis81

    nä precis
    jag tror också att föräldrarna behöver få upp ögonen och behöver dom då lite hjälp på traven så är det bara att ställa upp. Även om det kanske skadar relationen mer nu i början än vad det kommer att göra när dom väl inser att du gör det för deras bästa..


    Fenixx skrev 2009-03-11 20:07:55 följande:
    pandis>> jobbigt när man ser saker som händer ens anhöriga och ingen tar tag i det. men nog inte fel att föräldrarna får upp ögonen innan något värre sker med.
  • Humlan66
    pandis81 skrev 2009-03-11 18:22:55 följande:
    hej, jag har inte fått mina bubblor idag heller, men jag ska se med posten imorgon. Kommer dom då är det inga problem. Vi har ju haft lite snökaos här ett par dagar nu så det kan fördröja allt jag vet. Så jag ger det EN dag till pga vädret som har varit. Men sen så kommer jag kontakta dom igen. Det här är ju inte klokt att dom kan hålla på. Humlan: vad gäller 16 åringen så hade jag tagit tag i henne och sagt att om du inte slutar dricka, eller under värdiga omständigheter så kommer jag att kontakta soc och polisen så får dom ta konsekvenserna för dina handlingar. Och det kommer ju dina föräldrar få reda på. Det brukar hjälp att ta med dom på olika hem där berusade ungdomar hamnar eller på sjukhuset för att få dom till en väckarklockaMen ja jag hade nog ringt soc, eller pratat med föräldrarna en gång till och sagt att om inte ni tar åtgärder då gör jag det.
    Jag jag skickade faktikst in ett brev till soc för 1 år sedan anonymt.. men då gällde det hennes kompisar och deras föräldrar som visste ett hon bara va 15 år men ENDÅ bjöd på sprit i deras hus- då vart dom kallade till ett förhör
    Men nu vet jag inte om jag ska ringa eller skicka ett brev igen :-s
Svar på tråden Bröllop 2010 nr 6