• sarahkka76

    Bröllop 2010 nr 6

    Äntligen är vi inne på 2009 och vår sista år som ogifta är kommen Snart är det vår tur!

    Så nu ska vi fylla på tråden med en hel del diskussioner kring våra bröllop och en massa tips

    Bridezillas, here we go!

    Våra tidigare trådar:
    www.brollopstorget.se/Forum-1-69/m2661995.htm...
    www.brollopstorget.se/Forum-1-9/m2981596.html
    www.brollopstorget.se/Forum-1-9/m3097930.html
    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3197178.html

  • Svar på tråden Bröllop 2010 nr 6
  • Fenixx

    hur ska ni andra göra med hår/smink? göra det själv, eller en kompis som gör det åt er eller gå till salong?

    jag ska ju vara i en annan stad så vill ha ett ställe som gör både hår och smink, har hittat ett ställe som verkar bra. så ska se mer på det, har fått prislista osv.
    när jag var på bröllopsmässan så fanns det ett annat ställe men hjälp vilka hutlösa priser dem tog!!

  • Ananias

    Fenixx- min frisör jag brukar gå till ska få fixa mitt hår och hade sån tur att hon lägger makeupp också , så hon får göra allt.
    har alltid sagt att sminka mig skiter jag i..gör det aldrig annars!
    men när det väl komemr till kritan tror jag det känns bra att bli riktigt fin o verkligen känna sig snygg!
    hon tar 3200 för både frissa o make o ddå ingår en provgång innan.
    det får det vara värt.

    vad jag däremot funderar på är att om man börjar grina ( vilket är troligt =) så kanske man måste bättra på...o hur gör man då...ska man springa ut o köpa något efter att man blivit sminkad så man får samma nyans osv eller hur gör folk?
    kanske finns att köpa hon frissan iofs??

  • Zavannah

    Fenixx: En av mina bästa vänner är frisör, så hon ska göra mitt hår. Smink vet jag dock inte än. Jag har gått på makeup-rådgivning o sminkning hos proffs förr, men jag passar liksom inte i nånting utan måste ha ganska lite smink (eller iaf svaga, naturliga färger) för att det ska se bra ut.

    Så jag har faktiskt inte bestämt mig för om jag ska fixa min sminkning själv. Men halva upplevelsen är ju att bli lite ompysslad på denna speciella dag, så vi får se hur det blir

  • Zavannah

    Ananias: Jag kan förstå ditt dilemma. Själv sminkar jag mig ju dagligen, men om man inte gör det så känns det kanske inte så kul att köpa smink bara för att bättra på denna dag. Men ibland har ju sminkösen lite rabatt på sminkmärket hon anväder sig av, o kanske räcker det bara att bättra på med puder under dagen? Själv bättrar jag nästan aldrig på mitt smink. Och mascara o sånt kan man ju köra vattenfast så håller det för lite tårar iaf :P

  • FruHögstadius

    jag kommer att fixa mitt smink själv, men det är mest för att jag vet hur jag vill ha det och gillar att sminka mig själv , håret ska jag nog också fixa själv annars är min tärnas vän väldirg duktig både på smink och hår så annars kanske hon kan hjälpa till lite...

    annars kommer jag att fixa båda två själv.

  • sarahkka76

    Jag har hela tiden tänkt sminka mig själv. Dels för att få ner budgeten och del för att jag vill vara säker på att ingen spökar ut mig.
    Men ngn vecka sen ångrade jag mig. Jag började räkna på sminket jag behövde köpa, en primer för 500 och skugga för 150 och en vattenfast mascara förr 300, då flyger pengarna iväg.
    Så då bestämde jag mig för att sminka mig hos Make-up store. Det kostar 1000kr inkl konsultation och man får produkter för samma värde. Så det bli nästan samma kostnad som om jag hade gjort själv fast får lyxen att ngn tar hand om mig.

  • chenda86

    Min frisör fixar mitt hår, är inte så mkt att fixa, mest klippa till det (är ju korthårig) .

    Makeup kommer en kompis att fixa, hon e makeup artist (måste skryta lite: Hon har sminkat för miss world tävlingarna) jag är så himla kass på att sminka mig själv, även fast jag gör det varje dag. Men på bröllopsdagen känner jag att jag vill göra det extra fint med foundation etc...

  • workoutgirl

    Jag tänker inte sminka mig själv, är inte så bra på smink och känner att jag vill ha en make-up som sitter bra hela dagen och kvällen. Håret kanske jag kan få rabatt på, har en släkting som är frisör så det kan ju bli lite billigare.

  • workoutgirl

    Hur är det med klänningar då? (jag tycker det är det allra roligaste att kola på ) vet ni vad ni vill ha eller? Jag har ingen susning, bara att jag inte vill lägga en förmögenhet på klänningen.

  • EllaBellaG

    melonbuske: Styrkekramar till dej! Det finns inte mycket som sliter på en som separationer i familjen..

    Så långt som hur jag ska göra med sminkningen har jag inte kommit till ännu. Men kommer nog gå till ett "proffs". Jag är kass på att sminka mig själv, och sist gång jag lät min syster sminka mig så slutade med 3mm eyeliner runt ögonen. Inte min stil direkt

    Har somsagt äntligen ordnat med lokal. Jag o sambon har suttit och gått igenom de olika matalternativen och har hittat en god buffé för 200kr/pp! Kommer utöka den med tårta (så klart!!)och massa god frukt, så lite mer kommer det nog gå på. Och kotnad för dricka också förståss, men det känns ändå helt överkommligt. Lokal, personal, städ, duknig, diskning och allt sånt ingår ju! Kanon!

    På tisdag firar vi 1 år som förlovade och 9 år tillsammans. Var på systemet igår och köpte massa olika vinsorter så vi kan ha en egen vinprovarkväll!

    Funderar på vad jag vill ha till fördrink. Någon som har nåt tips? Tänkte köpa hem några olika sorter o ha en provarkväll för det med.

    Har ni sett denna? Stackars stackars tjej!



Svar på tråden Bröllop 2010 nr 6