• Tillde

    Förlossning hemma på egen hand???

    Aldrig i livet! Tycker att det är grymt egoistiskt att riskera barnets liv och hälsa för att du vill ha det på ett visst sätt! Så länge allt går bra så går det bra men jag undrar just vad man skulle säga om ens barn dog av en hemmaförlossning utan någon form av hjälp om det väl går snett...

  • Tillde

    "Några stygn för pappa också?" Trodde det var men myt, om än en rätt rolig sådan Jag och min sambo skojade om det på förlossningen, han tyckte inte att bröstoperation behövdes... då.... men nu såhär 6månader senare så ångrar han nog att han inte bad om det med


    Hammerman1 skrev 2009-02-19 22:04:30 följande:
    Luucie skrev 2009-02-19 22:03:14 följande:
    ... osökt kommer jag att tänka på killen som skämtsamt tyckte att läkaren skulle sy några stygn extra efter det att tjejen spruckit vid förlossningen.Relationen var tydligen ganska kall ett tag därefter.
  • Tillde

    Tilläggas kan att OM jag nu var en av dessa egoistiska ansvarslösa människor som skulle ha fött hemma och vägrat hjälp, då hade nog både jag och sonen varit döda nu med. Han satt tvärfast och barnmorskor och läkare fick ut honom 3,5timmar senare med sugklocka och grejjer... Tror inte jag hade velat ligga där fortfarande och krysta, 6månader är liiite länge...

    Som sagt så tror jag att det bara är naiva människor som tror att allt ska gå bra som är för detta, skulle det väl gå snett, vad skulle de säga då, "oops"???

  • Tillde

    Nä för vissa är integritet och annat sånt där viktigare tydligen. Såg bara typ 5minuter sen bytte jag kanal för jag blev så förbannad på dessa hemska morsor som sa "up yours" till sjukvården genom att riskera barnens liv.

    En av dem ville ha hjälp på sjukhuset men läkaren fick inte göra NÅT, varför be om hjälp då, vad vill man då liksom??


    Luucie skrev 2009-02-19 22:18:01 följande:
    Vad läskigt! Vilken tur att allt gick bra! Ganska mycket tack vare bra personal på sjukhuset..mmm, kan man tänka på!Jag känner ganska många barnmorskor och jag har hört rätt mycket trist som kan hända...skulle aldrig ens våga ta risken...fattar liksom inte varför det är så viktigt?När det nu finns resurser? Man vill väl ändå det bästa för både sitt barn och sig själv...
  • Tillde

    KAN påverka? Jovisst men det är knappast det avgörande och det är många små faktorer som KAN göra det. Jag har en mkt god hälsa men det höll ändå på att gå åt skogen, hur hade min hälsa kunnat påverka det menar du? Om jag tränat 5 pass/vecka istället för 4? Eller om jag ätit mer fisk istället för kött? Är glad att jag inte är en egomorsa som av princip vägrar allt vad sjukvård heter för då kanske jag inte hade haft min friska härliga lilla guldklimp hos mig och kanske inte heller planerat bröllop nu...


    Thecla skrev 2009-02-19 22:40:04 följande:
    Jo, jag påstår nog att exempelvis den egna hälsan kan påverka utgången av en förlossning.
  • Tillde

    Nej det hänger ihop med att jag tycker att man riskerar barnets liv för sitt egets egos skull OM det går åt skogen! Sålänge allt går bra så går det ju uppenbarligen bra.
    Vad gör man hemma själv om det går åt skogen? HLR om man nu kan det (och det kanske absolut inte är vad som behövs) eller kanske ringer en ambulans? Som kommer skynda sig men ändå komma bra mycket senare och erbjuda hjälp än vad barnet hade fått om man befunnit sig på plats på ett sjukhus.

    Jag står fast vid att jag tycker att det är GRYMT egoistiskt att välja att föda hemma utan någon form av medicinsk backup!


    Thecla skrev 2009-02-20 10:35:07 följande:
    Det här är väl ett exempel på hur man polariserar något enormt och för att lyckas med det så hittar man på lite vad den inbillade "motståndaren" tycker. Jag har aldrig påstått att man inte ska använda sig av sjukvården. Däremot har jag ifrågasatt utmålandet av hemmafödsel som något alldeles förfärligt. Frågar du alla som har fött barn hemma så är de säkert benägna att tycka att det var väldigt bra. Att du inte tycker det hänger månne ihop med att du inte har haft en sådan förlossning?
  • Tillde

    Jag diskuterar hemmafödseln, det som står i TS, om programmet på tv där de inte ville ha någon form av medicinsk hjälp. Vad diskuterar du??


    Thecla skrev 2009-02-20 11:00:52 följande:
    Nej, det hänger ihop med att du inte läser vad jag skriver. Jag har aldrig påstått att man inte ska använda sig av sjukvården. Sluta inbilla dig.
  • Tillde

    Thecla: Såg du programmet? Det handlade om folk som födde hemma för att de inte ville ha med sjukvården att göra öht, de vägrade ens låta en barnmorska vara med och övervaka det hela. Nån av dem satt efteråt med navelsträngen hängandes ut mellan benen och sa att hennes förlossning var ett "up yours" till hela sjukvården. Jag undrar då om hon sagt samma sak om något gått riktigt fel och barnet dött? Kan man då tro att hon skulle ångra sig bittert och slängt sig på telefonen för att ringa ambulans kanske?
    DET är vad jag pratar om och visst kan hälsan påverka det hela men MITT barn hade kanske inte överlevt om jag fött hemma och jag var i kanonform fysiskt på alla sätt och vis! Hur skulle jag kunna ha fått en föraning om någonting som haft perfekta värden, hjärtljud mm under hela graviditeten???

    Att föda hemma för att det känns tryggast och då ha med läkare och barnmorska är för mig en helt annan sak än det som visades i programmet, mycket bättre men fortfarande för riskabelt för min smak. Det finns ju begränsningar för hur mycket en läkare kan trolla utan rätt utrustning.

  • Tillde

    Ja jag diskuterade med dig angående hemmafödslar där du säger att hälsan kan påverka utgången...?? Men fortfarande hemmafödslar som menas i TS eller???


    Thecla skrev 2009-02-20 13:04:30 följande:
    Aha. Jag trodde i min enfald att du diskuterade med mig eftersom det är mina inlägg du svarar på.
  • Tillde

    Hehe du får in många fina ord i dina inlägg, roligt du låter som han i Yrrol
    Nu är det faktiskt du som inte läser vad JAG skriver! Jag skriver att sålänge som det går BRA så är det ju bra men vad händer när det INTE gör det? Har man då ordnat de bästa förutsättningarna för sitt barn om man väljer att föda hemma utan någonsomhelst medicinsk backup?


    Thecla skrev 2009-02-20 13:21:08 följande:
    Liksom faktum kvarstår att det finns mängder av hemmafödande kvinnor som inte har några bekymmer alls att föda friska barn. Att då diabolisera hemmafödande tycker jag då är minst sagt onyanserat.
  • Tillde

    Vad har hänt med Thecla? Blev hon avstängd eller nåt? Varför?

  • Tillde

    Japp tryggt sålänge det går bra


    Thecla skrev 2009-02-20 13:48:52 följande:
    Eller så har de erfarenheten av att det är tryggt, precis som du och dina likasinnade har erfarenheten av att det är tryggt på sjukhus.
Svar på tråden Förlossning hemma på egen hand???