• 090208

    Forlossning...

    Jag vill INTE hora att det ar vart det, det VET jag redan.

    Ar bara skraj. Att ligga i smartor i 2 dygn och varken kunna ata, sova eller sk*ta klokt. Och alla nalar, slangar, lukten, osv osv... Inte heller ett dugg sugen pa att vara gravid, usch!
    Vi har inte ens bestamt om vi vill ha barn, och isf blir det om typ 10 ar... Men vill garna veta vad jag en dag kanske kommer ge mig in pa.

    Hade garna adopterat (av flera olika anledningar!), men ar inte miljonar. Och ska jag nu ha barn sa vill jag garna foda naturligt, da jag tycker det ar minst lika laskigt med en operation och helt onodigt.

    Sa snalla, ni som kanner/kande likadant, dela med er.
    Men mammor, snalla bespara mig mys-pyset...

  • Svar på tråden Forlossning...
  • MulleNuh

    Efter denna dag jag haft så kan jag verkligen bespara dig myset!!

  • Vill nu

    Kan tillägga att jag hade varken nålar eller slangar. Fick en spruta i armen när allt var klart, men det minns jag knappt!

  • norgejente

    Om du är rädd för smärtlindring så kan du föda utan Det går helt fint. Lustgas fungerr för väldigt många. Träna yoga först för att klara att hantera smärtan med hjälp av din kropp. Lamaze är med bra men måate även det tränas på länge innan för att klara att använda tekniken.

    nålar på barnets huvud har jag aldrig varit med om.

    allt detta kan du prata om på sjukhuset med en barnmorska!

  • troddealdrig

    Det finns/fanns något som heter embla som är en salva som lokalbedövar när man ska stickas, den smörjs på en stund innan så den hinner verka.

    Ser personalen att du behöver vila så får du medicin så du kan vila en stund. Det finns värkstimulerande medicin som man kan få under tiden man vilar så man inte känner av värkarna så mycket.

    Ta kontakt med en barnmorska och berätta om hur du känner det, känner du inte förtroende för just den så byt tills du hittar en som du känner förtroende för.

    Om du är osäker på hur din karl är när/om det blir dags, så ta kontakt med doulaföreningen där du bor. Samma gäller där, leta tills du hittar just "din".

    Oj nu vart det långt....*sorry*

  • MulleNuh

    Kan berätta lite om min första förlossning.

    Jag låg i 50 timmar med värkar och inte ett skit hände. Slutade med akut snitt.. Även om det var jobbigt så stod man ut! Svårt att förklara men man STÅR ut.

  • 090208

    Jag har inte hort sa himla manga skrackhistorier faktiskt. Mamma ar liten och tuff, hon har aldrig sagt nat om det. Storasyrran hade det jobbigt med forsta dottern, men den andra tog bara 4 timmar!!

    Och alla sager ju att det ar vart det... Klart det ar.

    Nan som vill dela med sig av sin forlossnings-historia..?

  • troddealdrig
    troddealdrig skrev 2009-02-14 17:05:04 följande:
    Ser personalen att du behöver vila så får du medicin så du kan vila en stund. Det finns värkstimulerande medicin som man kan få under tiden man vilar så man inte känner av värkarna så mycket.
    Stycke vart helt uppåt väggarna, så är det när huvudet är före händerna.

    Rättelse:

    Om du behöver vila under förlossningen så finns det medicin du kan få så du inte känner av värkarna så mycket.

    Men under tiden du vilar så kan du få värkstimulerande under tiden för det händer att värkarna avtar. Även fast du vilar så fortsätter värkarbetet.

    Nu vart det bättre.
  • 20120103

    nålar i huvudet då menar du säkert med den skruven som skruvas in i barnets huvud vid ev. komplikationer för att hålla en exakt kontroll på barnes hjärtljud.. Min dotter hade det och hon toks ut med sugkopp i sista sekunden..

    Skulle gärna ha delat med min födelsehistoria men hade då bara känt mig som en sån som sprider skräckhistorier men jag kan ju säga så att trots allt som gick fel och all tid det tog så kan jag ju tänka mig att gå igenom det igen.. Vet ju att om jag blir alltför rädd rätt innan så går det att få ett planerat snitt och jag hoppas ju att mina komplikationer kom pga att jag hade havenskapsförgiftning och var tvungen att sättas igång, tror/hoppas att om allt får gå sin naturliga gång att det går lättare ;) visst, det är ett rent helvete för några av oss medans det står på som värst men fan vad coolt när man har klarat det!! (även om det tog lååång tid innan jag tyckte det ;) )

  • 090208

    Ja, kanske ska begransa mig till dom bra forlossningshistorierna...

    Min syrra sa att dom satte pa elektroder (stavas??) pa dotterns huvud.
    Hon slets oxa ut med sugklocka by the way... Bla!

  • MulleNuh

    Ja lyssna inte på "skräckhistorierna"! Det blir bara värre då!


    090208 skrev 2009-02-14 17:50:49 följande:
    Ja, kanske ska begransa mig till dom bra forlossningshistorierna...Min syrra sa att dom satte pa elektroder (stavas??) pa dotterns huvud.Hon slets oxa ut med sugklocka by the way... Bla!
Svar på tråden Forlossning...