Inlägg från: troddealdrig |Visa alla inlägg
  • troddealdrig

    Forlossning...

    Det finns/fanns något som heter embla som är en salva som lokalbedövar när man ska stickas, den smörjs på en stund innan så den hinner verka.

    Ser personalen att du behöver vila så får du medicin så du kan vila en stund. Det finns värkstimulerande medicin som man kan få under tiden man vilar så man inte känner av värkarna så mycket.

    Ta kontakt med en barnmorska och berätta om hur du känner det, känner du inte förtroende för just den så byt tills du hittar en som du känner förtroende för.

    Om du är osäker på hur din karl är när/om det blir dags, så ta kontakt med doulaföreningen där du bor. Samma gäller där, leta tills du hittar just "din".

    Oj nu vart det långt....*sorry*

  • troddealdrig
    troddealdrig skrev 2009-02-14 17:05:04 följande:
    Ser personalen att du behöver vila så får du medicin så du kan vila en stund. Det finns värkstimulerande medicin som man kan få under tiden man vilar så man inte känner av värkarna så mycket.
    Stycke vart helt uppåt väggarna, så är det när huvudet är före händerna.

    Rättelse:

    Om du behöver vila under förlossningen så finns det medicin du kan få så du inte känner av värkarna så mycket.

    Men under tiden du vilar så kan du få värkstimulerande under tiden för det händer att värkarna avtar. Även fast du vilar så fortsätter värkarbetet.

    Nu vart det bättre.
  • troddealdrig

    Jag fick tankarna att jag ville gå hem, men just då gjorde det sk*tont och hade jättejobbigt under mina tre förlossingar.

    Men efteråt har jag kommit fram till att det berodde på att jag inte hade kontroll över min kropp utan fick snällt göra som den sa mig.

    Alla tre har varit olika med ändå lika, bäst smärtlindring hade jag under andra förlossningen med ryggmärgsbedövningen. Hade superbra barnmorska samt narkosläkare som lade bedövningen.

    Den första var jag helt anti mot, men barnmorskan övertalade mig men narkosläkaren var helt sjuk i huvudet.

    Tredje förlossningen stod jag inte på mig när läkaren tyckte jag skulle ta spinalbedövning, han menade på att jag var ju omföderska så det skulle gå fort. Glöm det så jag födde helt utan bedövning tyckte det var ett h-vete,(men å andra sidan så får inte tandläkaren borra utan bedövningen heller så). Jag överlevde det också och är ganska stolt nu i efterhand är jag stolt att ha klarat det också.

    Oj lite långt *sorry*

Svar på tråden Forlossning...