• Tinga

    Barnkarusellen snurrar vidare

    Vickan - uch vad trist med ditt missfall! Beklagar verkligen. Kram! Men en fin trådstart fick du till!

    Kängu - om man gärna vill ha schäslongdel på soffan kan man ju välja en vanlig tresits, men köpa en pall till i samma färg och tyg så kan man ju flytta den när man är många och använda den som extra sittyta, men ändå få en bekväm soffa. När det gäller tyg hade jag ockå valt den mörka; den ljusa kändes lite orolig i mönstret.

  • Tinga

    Igår åt vi en riktigt mumsig middag här hemma; tournedos och potatispuré med parmesan tillsammans med citrusglacerade körsbärstomater och salladslök. Till det drack vi ett Amaronevin (Masi) från 1998, som vi fick i bröllopspresent och har sparat till lämpligt tillfälle. Igår tyckte vi att det var dags, bara därför att. Piff & Puff tog passande nog en liten kvällslur precis när vi åt, så vi fick äta i lugn och ro och kunde verkligen njuta av maten.

    Senare på kvällen satte vi oss och började gå igenom foton från Piff & Puffs tid i livet, för att välja ut bilder till fotoalbum till dem. Det var verkligen känsloladdat! De äldsta bilderna har jag inte tittat på på länge, och nu trillade tårarna längs kinderna när man såg hur små de varit. Helt otroligt vilken resa vi varit med om. Tack och lov att allting gick bra; häromkvällen fick jag veta att en av killarna som föddes ungefär samtidigt och låg på neo tillsammans med oss nyligen dött. Han föddes förvisso i v. 23+2 och varje dag gör ju stor skillnad i det skedet (Piff & Puff är födda 27+0). Han levde ju tills han var nästan 9 månader, men jag vet att han haft jättemycket problem med lungorna, vilket är ett av de vanligaste problemen när man är född så extremt tidigt. I Lund försöker man aldrig rädda barn födda före 23+0, för lungorna är så dåligt utvecklade då att man aldrig kan få något bra resultat. När jag hörde om den här lille killen var jag tvungen att gå in och titta på Piff & Puff, som låg och snusade så gott i sina sängar.

  • Tinga

    Kängu - vad kul att min hjälp var till nytta!

    Vickan - skönt att höra att du mår bättre idag.

    Nu har jag skickat en ny bild av Piff & Puff till Telis, för publicering i galleriet. Insåg att det bara finns de där urgamla bilderna från när de var alldeles nyfödda, så det är hög tid med nya.

  • Tinga

    Åh Lappis, vilken dag! Hoppas verkligen att du får ordentlig koll på magen imorgon, så att alla bekymmer kan redas ut en gång för alla. Jättekram! Tycker verkligen att du kämpar tappert.

    Nenne - vad bra att de faktiskt var flexibla med sprutstart den här gången, så att inte den här cykeln "går förlorad". Har du gjort något nytt gravtest, förresten?

    Vänner - vad kul att ni bokat resan till Rom nu! Hoppas verkligen att ni tycker att det funkar bra med Prinsen när ni väl är där; annars får jag dåligt samvete.

    Muggles - enligt bedömare "i verkligheten" är Piff mest lik maken och Puff mest lik sin morfar. För att folk ka vara snälla mot mig säger de då också att eftersom Puff är lik morfar är han ju följdaktligen också lik mig! Ha, de är väl rädda att "mammamonstret" i mig ska komma fram om de inte säger att någon av dem är lik mig! Jag bryr mig inte särskilt mycket om vilket, för jag vet ju att de är mina barn.

    BS - tycker att du är en riktig tuffing som kämpar på med matlagning! Starkt jobbat!

  • Tinga

    Tjoho, Frejis! Supergrattis till plusset! Jösses, vad roligt!

    Pust, pust; har just kämpat mig ikapp 70 sidor, efter att inte ha haft tid att läsa de senaste dagarna. *klappar mig själv på huvudet; så duktig jag är*

    Tyckte att det var 100 grejer jag skulle kommentera, men det blev liksom bara tomt i huvudet efter att ha läst om Frejis plus.

  • Tinga

    Kängu - aha, så du pluggar till logoped! Vi ska faktiskt träffa en sådan om några veckor, för att försöka komma tillrätta med Piff & Puffs ätteknik. Jag trodde att logopeder "bara" jobbade med talproblematik, men har nu förstått att allt som har med munnen att göra ligger inom en logopeds område. Vad vill du jobba med? *nyfiken i en strut*

    Apropå Lyxfällan - både maken och jag blir riktigt uppretade för det mesta när vi ser det; herregud, hur korkade får folk bli? Vi lever på enbart en lön just nu, för jag kommer inte att ta ut någon FP förrän barnen fyller ett år, eftersom vi vill dra ut på föräldraledigheten utan att SGI:n sjunker. Jag hade faktiskt förväntat mig att tillvaron skulle kännas snålare än den gör; just nu känner jag inte att jag saknar något åtminstone.

    Vi är inblandade i en budgivning på ett hu just nu. Om någon är intresserad inboxar jag gärna Hemnet-länken, men jag vill inte lägga ut den direkt i tråden.

    Piggelin - vad skönt att det ser ljusare ut på lägenhetsförsäljningsfronten för er! Det är ju mycket lättare att glädja sig åt det roliga om väntar om man kan lägga "alla" bekymmer bakom sig. Vad härligt att du trivs så bra på jobbet med; man tillbringar ju många timmar där och det blir ju onekligen en trevligare tillvaro om man trivs bra.

    Muggles - mormor-kram! Imorgon ska jag, tillsammans med mamma och mina syskon, hjälpa mina morföräldrar att flytta till en servicelägenhet. De har klarat sig själva tills i höstas, då mormor flyttade till ett korttidsboende, och i veckan fick även morfar flytta dit, efter att ha uppträtt väldigt förvirrat. Det är jobbigt när människor om alltid funnits i ens liv helt plötsligt inte finns där längre. Även om mina morföräldrar fortfarande lever börjar de bli ganka virriga och känn inte riktigt som de var förr.

    Kul med de nya bilderna i galleriet!

    Nu ska jag krypa till kojs, för det är min morgon med pojkarna imorgon. Piff har börjat bli riktigt morgonpigg (vilket hans mamma inte är ), så det är lika bra att vara inställd på att bli väckt klockan 6 imorgon bitti.

  • Tinga

    Lappis - det skulle vara om du också fick till ett isåfall! (Då menar jag ett riktigt; inte ett x-plus.)

  • Tinga

    Lappis - jag skippar sängen en stund till och ilar till resetråden!

  • Tinga

    Ore - spännande!

    Koko - om 2 år; är det inte då Conny ska börja spela hockey så att alla era pengar måste gå till det?

    Mrs B - vi ger Puff Laktulos i maten varje mål, för han har lite problem med hård mage. Vad trist att Malte är sjuk igen!

    BS - tack för tipset om att spara ner bilderna; ska definitivt göra det om huset blir vårt. Det är visning imorgon också och sen får vi se vad som händer. Mäklaren var ledig idag, så det har inte hänt något på budgivningsfronten idag.

Svar på tråden Barnkarusellen snurrar vidare